Na pizze si pochutná veľmi rada každá z náj aj napriek tomu, že niektoré si takúto dobrotu nemôžeme dopriať tak často, ako by sme chceli. Preto máme na dnes recept na zdravší variant a to Zeleninovú pizzu...
Suroviny na prípravu chutnej zeleninovej pizze:
Cesto:
• 100 g múka pšeničná bio
• 100 g špaldová múka hladká
• 1/2 ČL soľ
• 1 PL olej olivový
Kvások:
- droždie 1/3 kocky
- voda teplá 125 ml
- cukor trstinový nerafinovaný 1/2 PL
- Paradajková zmes
- paradajkový pretlak 350 g
- cesnak 1-2 strúčiky
- olej olivový 3 PL
- soľ 1 ČL
Zelenina:
- 1 ks fialová cibuľa
- šampiňóny 200 g
- kukurica podľa chuti
- brokolica podľa chuti
Množstvo: 1 - 2 porcie
Doba prípravy: 20 - 25 minút
Doba pečenia: 15 minút na 200 °C
Odporúčame tiež: Pečené zemiaky s paprikou a šampiňónmi
Postup prípravy:
1. Pripravíme si kvások. Do teplej vody pridáme 1/2 PL cukru, rozdrobíme 1/3 kocky droždia, premiešame a necháme odstáť 20 minút.
2. Medzitým si v mise zmiešame špaldovú hladkú múku s pšeničnou múkou, pridáme soľ a všetko premiešame.
3. Kvások vmiešame do múky a pridáme 1 PL olivového oleja a vymiesime cesto. Misu s cestom prekryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste aspoň jednu hodinu.
4. Pripravíme si paradajkovú zmes na pizzu. Na oleji orestujeme prelisovaný cesnak do zlata. Pridáme paradajkový pretlak, osolíme a dusíme pod pokrievkou približne 10 až 15 minút.
Odporúčame tiež: Maková štrúdľa s čerešňami
5. Cesto nám už takto krásne vykyslo.
6. Cesto preložíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme ho do tvaru kruhu. Plech na pečenie si potrieme olivovým olejom a cesto preložíme na plech.
7. Cesto potrieme olivovým olejom.
8. Cesto potrieme paradajkovou zmesou.
9. Na cesto si navrstvíme suroviny. Začneme šampiňónmi, ktoré sme si vopred očistili a nakrájali. Na tie navrstvíme cibuľu nakrájanú na kolieska a kukuricu a nakoniec brokolicu (tú som vopred uvarila vo vode, aby zmäkla). Pizzu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15 minút pri teplote 200 stupňov.
Odporúčame tiež: Kakaovo-čokoládové truffles
Odporúčame vyskúšať: Recept na chutné Americké lievance
Prajeme dobrú chuť
12 komentárov
Kristína Sekeráková
04.10.2021 13:20Super nápad ako z nezdravého jedla spraviť zdravé a ešte k tomu aj chutné :-)
Alžbeta Nováková
11.10.2015 19:26Dobre vypadá určite vyskúšam.
Ivana Trochanová
30.04.2015 12:26vyzera velmi chutne!
Jana Komadová
11.04.2015 09:57Roviev aj zeleninovú no špaldovej múky som este neskúšala
Denisa Slobodová
06.04.2015 23:14vyzerá veľmi chutne, rada si robím domácu pizzu a určite vyskúšam aj tento receptík
Gabriela Horváthová
06.04.2015 20:15správna a chutná volba ;)
Veronika Čonková
05.04.2015 22:19tak túto by som chcela veľmi ochutnať :)
Erika Podskubová
05.04.2015 20:12Aj ja robievam zeleninovú pizzu,nakoniec dať veľa syru a hotová mňamka
Adriana Galandova
04.04.2015 21:16jej vyzera velmi chutne ja by som tam nedala brokolicu tu velmi nemusim ale inak mna velmi chutne vyzera vzdy ked idem na pizzu neviem sa rozhodnut pre aku tak vzdy si dam nakoniec vegetarianu .)
Marika Michálková
02.04.2015 22:31vyzerá lákavo
Erika Špacírová
02.04.2015 09:48vyzerá skutočne veľmi chutne, určite vyskúšam :)
Martina Zahoranová
31.03.2015 19:27aj by som si veru dala , mám pizzu veľmi rada akúkoľvek