Chutná zeleninová pizza

Na pizze si pochutná veľmi rada každá z náj aj napriek tomu, že niektoré si takúto dobrotu nemôžeme dopriať tak často, ako by sme chceli. Preto máme na dnes recept na zdravší variant a to Zeleninovú pizzu...

 

 

Suroviny na prípravu chutnej zeleninovej pizze:

 

 

 

Cesto:

•  100 g múka pšeničná bio
•  100 g špaldová múka hladká
•  1/2 ČL soľ
•  1 PL olej olivový

 

 

Kvások:

  • droždie 1/3 kocky
  • voda teplá 125 ml
  • cukor trstinový nerafinovaný 1/2 PL
  • Paradajková zmes
  • paradajkový pretlak 350 g
  • cesnak 1-2 strúčiky
  • olej olivový 3 PL
  • soľ 1 ČL

 

Zelenina:

  • 1 ks fialová cibuľa
  • šampiňóny 200 g
  • kukurica podľa chuti
  • brokolica podľa chuti

 


Množstvo: 1 - 2 porcie
Doba prípravy: 20 - 25 minút
Doba pečenia: 15 minút na 200 °C

 

 

Odporúčame tiež: Pečené zemiaky s paprikou a šampiňónmi

zeleninová pizza

Zdroj: Janka Pačeková

Postup prípravy:

 

1. Pripravíme si kvások. Do teplej vody pridáme 1/2 PL cukru, rozdrobíme 1/3 kocky droždia, premiešame a necháme odstáť 20 minút.

 

2. Medzitým si v mise zmiešame špaldovú hladkú múku s pšeničnou múkou, pridáme soľ a všetko premiešame. 

 

3. Kvások vmiešame do múky a pridáme 1 PL olivového oleja a vymiesime cesto. Misu s cestom prekryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste aspoň jednu hodinu.

 

4. Pripravíme si paradajkovú zmes na pizzu. Na oleji orestujeme prelisovaný cesnak do zlata. Pridáme paradajkový pretlak, osolíme a dusíme pod pokrievkou približne 10 až 15 minút. 

 

Odporúčame tiež: Maková štrúdľa s čerešňami

príprava zeleninovej pizze

Zdroj: Janka Pačeková

5. Cesto nám už takto krásne vykyslo.

 

6. Cesto preložíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme ho do tvaru kruhu. Plech na pečenie si potrieme olivovým olejom a cesto preložíme na plech.

 

7. Cesto potrieme olivovým olejom. 

 

8. Cesto potrieme paradajkovou zmesou.

 

9. Na cesto si navrstvíme suroviny. Začneme šampiňónmi, ktoré sme si vopred očistili a nakrájali. Na tie navrstvíme cibuľu nakrájanú na kolieska a kukuricu a nakoniec brokolicu (tú som vopred uvarila vo vode, aby zmäkla). Pizzu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 15 minút pri teplote 200 stupňov.

 

Odporúčame tiež: Kakaovo-čokoládové truffles

zeleninová pizza

Zdroj: Janka Pačeková

Odporúčame vyskúšať:  Recept na chutné Americké lievance

 

Prajeme dobrú chuť  smiley

 

 

Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

12 komentárov

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

31.03.2015 19:27

aj by som si veru dala , mám pizzu veľmi rada akúkoľvek

Vaše meno:

Erika Špacírová

Erika Špacírová

02.04.2015 09:48

vyzerá skutočne veľmi chutne, určite vyskúšam :)

Vaše meno:

Marika Michálková

Marika Michálková

02.04.2015 22:31

vyzerá lákavo

Vaše meno:

Adriana Galandova

Adriana Galandova

04.04.2015 21:16

jej vyzera velmi chutne ja by som tam nedala brokolicu tu velmi nemusim ale inak mna velmi chutne vyzera vzdy ked idem na pizzu neviem sa rozhodnut pre aku tak vzdy si dam nakoniec vegetarianu .)

Vaše meno:

Erika Podskubová

Erika Podskubová

05.04.2015 20:12

Aj ja robievam zeleninovú pizzu,nakoniec dať veľa syru a hotová mňamka

Vaše meno:

Veronika Čonková

Veronika Čonková

05.04.2015 22:19

tak túto by som chcela veľmi ochutnať :)

Vaše meno:

Gabriela Horváthová

Gabriela Horváthová

06.04.2015 20:15

správna a chutná volba ;)

Vaše meno:

Denisa Slobodová

Denisa Slobodová

06.04.2015 23:14

vyzerá veľmi chutne, rada si robím domácu pizzu a určite vyskúšam aj tento receptík

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

11.04.2015 09:57

Roviev aj zeleninovú no špaldovej múky som este neskúšala

Vaše meno:

Ivana Trochanová

Ivana Trochanová

30.04.2015 12:26

vyzera velmi chutne!

Vaše meno:

Alžbeta Nováková

Alžbeta Nováková

11.10.2015 19:26

Dobre vypadá určite vyskúšam.

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

04.10.2021 13:20

Super nápad ako z nezdravého jedla spraviť zdravé a ešte k tomu aj chutné :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.