Domáca tvarohová pizza, ktorú môžeš dochutiť podľa seba

Ó, pizza! Na pizzu by sa dali písať ódy, pretože idu o tú najlepšiu pochúťku, na ktorej si dokážu pochutnať všetci. Je jedno či je pripravená v talianskej reštaurácii alebo v inej, ktorá pizzu ponúka len kvôli spestreniu jedálneho lístka, pizza je jednoducho chutná a dokáže zasýtiť. No na druhej strane sa hovorí, že pizza je extrémne kalorická, preto by sme ju nemali konzumovať každý jeden deň. Čas od času si ju ale dopriať môžeme – veď „cheat day“ padne vždy vhod. No ak si chcete ustrážiť svoju líniu, tak vyskúšajte zdravšiu domácu pizzu pripravenú z tvarohu.

Čo, tvarohová pizza?! Nebojte sa, určite jej chuť nepokazíte. Na vrch pizze si môžete dať všetko to, čo máte radi. No skvelá je aj baklažanová mini pizza či mini pizze pre mäsožravcov i vegetariánov. Čo skúsite skôr?

Odporúčame: RECEPT: Bulgur s mletým mäsom a zeleninou – to musíš ochutnať!

domáca pizza

Zdroj: Shutterstock®

Na tvarohovú pizzu budete potrebovať:

  • 100 g mäkkého tvarohu
  • 1 bielok
  • 30 g špaldovej múky
  • štipku soli
  • 50 g paradajkového pretlaku
  • korenie podľa vlastnej chuti
  • čokoľvek na pizzu (šunka, saláma, kukurica, olivy, tuniak, brokolica, syr,...)

Do misky si dáme tvaroh, múku, bielok a štipku soli. Všetko spolu premiešame a vytvoríme si cesto, ktoré by malo byť trošku hutnejšie a lepivé. Nie však ako kysnuté cesto! Pripravené cesto „nalejeme“ na plech vystlaný papierom. Je na vás či cesto rozotriete do tvaru kruhu alebo štvorca. Pamätajte však na to, že cesto by malo byť rovnomerné a v tenkej vrstve. Pizzu pečieme pri 180 °C dozlatista.

Kým sa nám cesto zapečie, pripravíme si všetky ingrediencie, ktoré chceme na vrch. Pizzu vyberieme z rúry, potrieme paradajkovým pretlakom a navrstvíme všetko to, čo máme radi. Môže to byť šunka, saláma, slanina, kukurica, šampiňóny, brokolica, cibuľa,... – je to len na vás. „Dozdobenú“ pizzu dáme opäť do rúry a pečieme približne ďalších 15 minút. Dobrú chuť!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

9 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

30.10.2020 06:04

Určite stojí za vyskúšanie!

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

30.10.2020 11:43

Už sa mi zbiehajú slinky ..

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

30.10.2020 11:45

U nás ide tvaroh na sladko, ale prečo nevyskúšať, vyzerá to dobre.

Vaše meno:

Marta Kendrová

Marta Kendrová

30.10.2020 20:09

Určite vyskúšam - je to výzva

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

31.10.2020 00:36

Jóóój,pizzu milujeme ... mňam.Tvarohovú som ešte nerobila,ale vyskúšam.

Vaše meno:

Alžbeta Stanková

Alžbeta Stanková

01.11.2020 10:13

Pizzu mám veľmi rada. Aj tvaroh, preto určite vyskúšam tento recept!

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

14.12.2020 18:27

zaujímavá pizza

Vaše meno:

Ingrid Šimoniková

Ingrid Šimoniková

31.12.2020 17:14

noo toto sa mi naozaj páči , vyskušam po sviatkoch

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

08.11.2021 17:22

Pizzu robievam, ale musím vyskúšať aj túto inú variantu :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.