Ó, pizza! Na pizzu by sa dali písať ódy, pretože idu o tú najlepšiu pochúťku, na ktorej si dokážu pochutnať všetci. Je jedno či je pripravená v talianskej reštaurácii alebo v inej, ktorá pizzu ponúka len kvôli spestreniu jedálneho lístka, pizza je jednoducho chutná a dokáže zasýtiť. No na druhej strane sa hovorí, že pizza je extrémne kalorická, preto by sme ju nemali konzumovať každý jeden deň. Čas od času si ju ale dopriať môžeme – veď „cheat day“ padne vždy vhod. No ak si chcete ustrážiť svoju líniu, tak vyskúšajte zdravšiu domácu pizzu pripravenú z tvarohu.
Čo, tvarohová pizza?! Nebojte sa, určite jej chuť nepokazíte. Na vrch pizze si môžete dať všetko to, čo máte radi. No skvelá je aj baklažanová mini pizza či mini pizze pre mäsožravcov i vegetariánov. Čo skúsite skôr?
Odporúčame: RECEPT: Bulgur s mletým mäsom a zeleninou – to musíš ochutnať!
Na tvarohovú pizzu budete potrebovať:
- 100 g mäkkého tvarohu
- 1 bielok
- 30 g špaldovej múky
- štipku soli
- 50 g paradajkového pretlaku
- korenie podľa vlastnej chuti
- čokoľvek na pizzu (šunka, saláma, kukurica, olivy, tuniak, brokolica, syr,...)
Do misky si dáme tvaroh, múku, bielok a štipku soli. Všetko spolu premiešame a vytvoríme si cesto, ktoré by malo byť trošku hutnejšie a lepivé. Nie však ako kysnuté cesto! Pripravené cesto „nalejeme“ na plech vystlaný papierom. Je na vás či cesto rozotriete do tvaru kruhu alebo štvorca. Pamätajte však na to, že cesto by malo byť rovnomerné a v tenkej vrstve. Pizzu pečieme pri 180 °C dozlatista.
Kým sa nám cesto zapečie, pripravíme si všetky ingrediencie, ktoré chceme na vrch. Pizzu vyberieme z rúry, potrieme paradajkovým pretlakom a navrstvíme všetko to, čo máme radi. Môže to byť šunka, saláma, slanina, kukurica, šampiňóny, brokolica, cibuľa,... – je to len na vás. „Dozdobenú“ pizzu dáme opäť do rúry a pečieme približne ďalších 15 minút. Dobrú chuť!