Prepadla vás chuť na niečo sladké a máte chuť si zamaškrtiť? Potom je pre vás vynikajúcou voľbou práve lahodný cheesecake, ktorého hlavnými zložkami sú banány, kokos a kakao. Nájdete v ňom aj jednu nezvyčajnú prísadu - tofu.
Recept nie je náročný na ingrediencie ani na prípravu. Ešte ste cheesecake nevyskúšali? Tak smelo do toho. Nielenže výborne chutí, ale navyše je aj bez laktózy.
Odporúčame prečítať: Recepty pre štíhlu líniu: Lahodné chia pudingy
Korpus
Ingrediencie:
- 150 gramov vločiek rozomletých na múku (môžeme použiť aj múku podľa chuti, napr. pohánkovú)
- 150 gramov sušených datlí/fíg (datle musíme dopredu namočiť, aby zmäkli)
- 3 PL kakaa
- 125 mililitrov kokosového mlieka
- 2 PL strúhaného kokosu
Postup:
Všetky ingrediencie dáme do mixéra a poriadne rozmixujeme. Formu vystelieme papierom na pečenie a korpus utlačíme rukami na dno tortovej formy. Okraje na korpuse odporúčame o trošku vyššie (cca 1,5 cm), aby nám náplň pekne sadla dovnútra.
Odporúčame prečítať: Kocka ľadu - pokožka bez vrások, nerovností a tmavých kruhov
Krém
Ingrediencie:
- 2 balenia tofu
- 2 väčšie banány
- 2 vajcia
- 2 PL medu
- 4 lyžičky orieškového/mandľového masla
- 125 mililitrov kokosového mlieka
Postup:
Všetky ingrediencie rozmixujeme a nalejeme na spodnú vrstvu. Pečieme cca 30 minút pri teplote 180 °C.
Tip: Vrch koláčika si môžeme dozdobiť ovocím, napríklad nakrájanými jahodami, posypať kokosovými hoblinami a nastrúhanou horkou čokoládou.
Odporúčame prečítať: Beauty recept: Upokojujúci levanduľový kúpeľ a maska zo zeleného čaju
Želáme vám dobrú chuť!
www.instagram.com/fit.recepty/, zdravajsikrasna.cz, thinkstockphotos.com