Táto zdravá náhrada chleba ťa dostane! Čo to je a prečo to ochutnať?

Kto by nemiloval poctivý chlieb? Niekedy je taký vynikajúci, že nám k nemu stačí maslo a soľ, inokedy si ho doprajeme ako prílohu k rôznym jedlám… Nanešťastie však mnoho žien môže o pravom chlebe väčšinu času len snívať a doprajú si ho naozaj len vo výnimočných prípadoch.

 

Z chleba sa totiž, ako z každého cesta z bielej múky, priberá, a s tým, žiaľ, nič nenarobíme. Ale čo ak máme aj tak chuť na toast s vajíčkom, avokádom alebo kvalitným arašidovým maslom a banánom? Potom postačí táto zdravá náhrada chleba z batátu, ktorá vás nesklame naslano ani nasladko!

 

Pozri aj: Hlásime návrat trvalej! Ktorá oscarová herečka ju už otestovala?

batátové toasty

Zdroj: Shutterstock®

Dokonalý toast

Áno, sladký zemiak alebo inak batát vám teda poslúži ako oveľa zdravšia alternatíva chlebíka pod ingrediencie, ktoré si zvolíte sami. Dôležité je, aby ste batát nakrájali pozdĺžne na plátky. Hrúbka jedného plátu má byť asi 2-3 centimetre. Rozložte ich na papier na pečenie a pečte pri teplote 180 stupňov asi 15 minút.

 

Zaujme ťa: RECEPT: Bezlepkové cestoviny so zeleninou a šunkou

avokádový toast

Zdroj: Shutterstock®

Batáty majú byť mäkkšie, no nie celkom uvarené, aby sa vám nerozpadli pri ďalšej manipulácii. Takto predpečené batáty môžete obložiť ingredienciami alebo ich môžete zapiecť v toastovači. Chytia tak chrumkavejšiu štruktúru.

 

Takto pripravený batát potrite obľúbenou nátierkou, rozložte naň avokádo alebo ho použite ako podklad pod stratené vajíčko či volské oko. Nasladko je vynikajúci s džemom, so zdravým arašidovým maslom s banánom alebo s medom.

 

Dobrú chuť!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

19 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

23.03.2018 06:45

Batát ako toast sme ešte neskúsili, ďakujem za tip!

Vaše meno:

Žofia Mažáriová

Žofia Mažáriová

23.03.2018 07:39

Už som ich piekla v rúre, ale skúsim aj toto

Vaše meno:

Soňa Kelemenová

Soňa Kelemenová

23.03.2018 08:08

... takto nakrájené a upečené chipsy si často robím z batátov..... k tomu nakrájaná cvikla je to mnamka..... s tým toastom to je super nápad.... ani by ma to nenapadlo.... chutná večera...

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

23.03.2018 11:28

Batáty som ešte nejedla.

Vaše meno:

benynka

benynka

23.03.2018 14:22

už som dosť veľa receptov z tejto stránky vyskúšala a boli úspešné takže musím aj toto skúsiť, vďaka

Vaše meno:

Ivana Goliašová

Ivana Goliašová

25.03.2018 16:53

Milujem batáty, aj ich príprava je veľmi jednoduchá a rýchla.

Vaše meno:

Milka Damašková

Milka Damašková

25.03.2018 17:41

Batáty som ešte nikdy nemala, no som zvedavá na ich chuť, asi si ich kúpim a vyskúšam niektorý z receptov.

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

25.03.2018 19:37

no toto,to by ma teda nenapadlo-batát miesto hrianky...palec hore.

Vaše meno:

Zdena Paňková

Zdena Paňková

26.03.2018 09:39

Neskúšala som to, ale náhradu za chlieb alebo pečivo uvítam a to z dôvodu, že ma po ňom nafukuje. Vyskúšam:)

Vaše meno:

Anna Bútorová

Anna Bútorová

27.03.2018 12:55

batátom som stále neprišla na chuť...

Vaše meno:

Táňa Slahučková

Táňa Slahučková

28.03.2018 00:02

Zaujímavé, toto určite vyskúšam :)

Vaše meno:

Patrícia Paškanová

Patrícia Paškanová

31.03.2018 11:46

No toto by ma asi nenapadlo, skvely typ, azda vyskusame :)

Vaše meno:

Blažena Sádovská

Blažena Sádovská

05.04.2018 13:50

Dobré vedieť, vyskúšam čo to urobí, ale chlieb určite nenahradí, ja si kupujem tmavý chlebík so semiačkami a je vynikajúci:))

Vaše meno:

Marianna Rajniaková

Marianna Rajniaková

10.04.2018 09:43

Tak toto určite vyskúšam..

Vaše meno:

Marta Kendrová

Marta Kendrová

07.06.2018 10:10

Vyskúšam - tohto roku pestujem batáty aj v záhradke

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

10.06.2018 21:45

Ešte som ho nejedla

Vaše meno:

Katarína Gašová

Katarína Gašová

24.06.2018 21:46

Bataty doma pestujeme ale toto ma veru nikdy nenapadlo :D

Vaše meno:

Andrea Petrušková

Andrea Petrušková

30.08.2018 22:18

Batat - sladký zemiak som ešte neskúsila, tak mám dôvod ho vyskúšať s vašimi receptami.

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

08.11.2021 14:15

Tak na toto by som sama nikdy neprišla, super nápad, aj keď bataty veľmi nemusím, ale v kombinácii s inými ingredienciami a chuťami to môže byť veľká pochúťka :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.