Viac zdravia do Nového roka: Recept na vynikajúci chlebík!

Každý nový rok začíname s predsavzatiami, ktoré často obsahujú slovíčko „viac". Viac cvičiť, viac času s rodinou, viac zdravého jedla, viac... Vyberte si, čo len chcete, často to však ale zostane pri akýchsi prázdnych slovách, vďaka ktorým neschudneme, nevyzdravieme a ani sa nám nezlepšia rodinné vzťahy.

 

Tento rok si nedávajme nijaké veľké ciele, nijaké plané reči a prázdne sľuby. Začnime rok pozitívne naladené a robme malé krôčiky. Tie nás síce pomalšie, no postupne dostanú k vytúženému cieľu.

 

Testovali sme: Oriflame The ONE Lash Transformer maskara

 

Obohaťte svoju stravu

Vyvážená denná výživa je pre zdravé fungovanie organizmu najdôležitejšia. Preto je dôležité bežnú stravu obohatiť o kvalitné výživové doplnky z prírodných zdrojov. Nový Proteínový prášok z radu Wellness by Oriflame s inovatívnou receptúrou je majstrovským dielom profesora Stiga Steena vyvinutým vo švédskej Igelöse. Obsahuje všetko len to najlepšie z prírody. Zdrojom dietetickej vlákniny a vitamínu C sú šípky a jablko, vláknina v prášku pochádza z cukrovej repy, zdrojom bielkovín sa stali vajíčka a hrášok a dôležité bielkoviny sa do prášku dostali zo srvátky z mlieka. Prášok nechutí vôbec nijako, preto je vhodný do nápojov a jedál všetkých druhov. Ďalšou výhodou je, že neobsahuje cukry ani sladidlá.

Proteínový prášok z radu Wellness by Oriflame

Zdroj: Shutterstock®

Recept na zdravý chlebík

Z Proteínového prášku Wellness by Oriflame si jednoducho upečiete skvelý chlebík plný zdravia a potrebnej výživy.

 

Potrebujete:

  • 350 ml vlažnej vody
  • 6 g sušeného droždia alebo 12 g čerstvého droždia
  • 190 g celozrnnej múky
  • 2 naberačky Proteínového prášku Wellness by Oriflame
  • 25 g ľanových semienok
  • 75 g uvarených celozrnných obilnín (napr. pohánku, pšenicu, hnedú alebo čiernu ryžu alebo quinou)
  • 25 g slnečnicových semienok
  • 25 g tekvicových semienok
  • 3 g soli

 

Odporúčame: TEST: Oriflame Frosted Berry Cake - krém na ruky

chlebík s proteínovým práškom

Zdroj: Shutterstock®

Ako na to?

  1. Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov Celzia.
  2. V miske si rozmiešame droždie s vlažnou vodou a necháme napučať 5 minút.
  3. Do inej misky dáme všetky ostatné ingrediencie a dobre pomiešame.
  4. Do zmesi pridáme droždie vo vode, dobre premiešame a zmes vylejeme do múkou vysypanej formy na pečenie chleba.
  5. Prikryte utierkou a nechajte na teplom mieste kysnúť aspoň 30 minút, kým sa cesto nezdvojnásobí.
  6. Vložte do vyhriatej rúry a pečte asi 60 minút, pred porcovaním chlieb nechajte postáť a vychladnúť aspoň 2 hodiny.

 

Viac produktov z radu Wellness by Oriflame nájdete na www.oriflame.sk alebo v aktuálnom katalógu.

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

10 komentárov

Soňa Krátka

Soňa Krátka

01.01.2018 08:44

pár krát som si doma piekla chlebík v rúre, ale bol bez droždia ...aj ten bol fajn

Vaše meno:

Soňa Kelemenová

Soňa Kelemenová

01.01.2018 10:52

kupuhem v zdravych jedlach chlebik bez drozdia... jem ho v malom mnozste, takze sa mi doma neoplati piect

Vaše meno:

Milka Damašková

Milka Damašková

01.01.2018 15:07

My chlebík pečieme kvôli dcére- kupovaný jej spôsobuje ťažkosti. No zatiaľ sme vyskúšali len jeden recept..

Vaše meno:

Anna Bútorová

Anna Bútorová

01.01.2018 16:41

chlebík doma nepečiem...keďže v obchodoch je taký výber chrumkavých a dobrých chlebov a pečiva

Vaše meno:

Natália Homolová

Natália Homolová

02.01.2018 11:57

My chlebík kupujeme ale chcela by som skúsiť takýto domáci upiecť

Vaše meno:

Soňa Horáčková

Soňa Horáčková

09.01.2018 20:17

chlebík si doma nepečieme, kupujem v obchode, verím však, že domáci je domáci ...

Vaše meno:

Jarmila Maceková

Jarmila Maceková

01.02.2018 15:42

začala som piecť kvaskový chlebik... Skuste dať recept na taký, ten bude zdravý a na chudnutie ako stvorený

Vaše meno:

Juliana Šurkovská

Juliana Šurkovská

04.02.2018 18:59

určite si takýto chlebík upečiem:)

Vaše meno:

Andrea Petrušková

Andrea Petrušková

24.02.2018 11:16

Práve mám obdobie pečenia chlebov - skúšam aj bezlepkové aj klasické ... a určite sa nechám inšpirovať aj tým Vaším

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

08.11.2021 14:02

Bežne doma robievame banánový chlebík, ale tento nevyzerá vôbec zle, dala by som si :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.