Vyskúšajte výborné ľahké recepty s mozzarellou!

Počas horúcich dní by sme nemali svoj žalúdok zaťažovať ťažkými a mastnými jedlami. Ideálne by sme mali siahnuť po ľahkých a zdravých jedlách, ktoré nás v tieto dni osviežia. Zeleninové šaláty a zdravé syry sú skvelým tipom na ľahký obed. Obľúbenú mozzarellu si môžete vychutnávať nielen v tradičnom šaláte Caprese, ale aj v mnohých iných jedlách, po ktorých nemusíte mať žiadne výčitky svedomia.

Odporúčame prečítať: Aké bylinky zasadiť do záhradky či na balkón?

kuracie s mozzarellou

Zdroj: Shutterstock®

Kuracie mäso s mozzarellou

Ingrediencie (4 porcie):

  • 500 g kuracích pŕs
  • 100 g olív
  • 250 g mozzarelly
  • olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Kuracie prsia rozrežeme na plátky, osolíme a okoreníme. Potom ich opečieme na oleji z oboch strán. Vložíme do zapekacej misy a na ne poukladáme nakrájané plátky mozzarelly. Tie posypeme nakrájanými olivami a zapekáme pri 180 stupňoch približne 20 minút. Môžete podávať so zeleninovým šalátom alebo opekanými zemiakmi. 

mozzarellová nátierka

Zdroj: Shutterstock®

Mozzarellová nátierka

Ingrediencie

  • 100 g mozzarelly
  • 250 g bieleho jogurtu
  • 1 červená paprika
  • čerstvá bazalka
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Mozzarellu v miske roztlačíme a zmiešame s jogurtom. Pridáme nadrobno nakrájanú červenú papriku a nadrobno nasekané lístky čerstvej bazalky. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Dáme vychladiť na dve hodiny do chladničky. 

Odporúčame prečítať: Záhradné domčeky na strome 

mozzarella a prosciutto

Zdroj: Shutterstock®

Mozzarella grilovaná v prosciutte

Ingrediencie:

  • 250 g mozzarelly
  • 100 g prosciutta
  • 100 g rukoly
  • 250 g cherry paradajok
  • olivový olej
  • mleté čierne korenie

Mozzarellu nakrájame na štvrtiny, ktoré obalíme v prosciutte. Na panvici zohrejeme olivový olej a obalenú mozzarellu opečieme z každej strany. Potom si očistíme rukolu a rozkrojíme cherry paradajky. Spoločne zmiešame, pridáme trochu olivového oleja, okoreníme a podávame spolu s opečenou mozzarellou. 

Odporúčame prečítať: Výhody pestovania rastlín v skleníku

marinovaná mozzarella

Zdroj: Shutterstock®

Marinovaná mozzarella

Ingrediencie:

  • 250 ml kyslej smotany
  • 200 g mozzarelly
  • 1 citrón
  • čerstvá bazalka
  • olivový olej
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Mozzarellu nakrájame na plátky a v mise polejeme kyslou smotanou. Okoreníme, osolíme a pridáme šťavu a kôru z jedného citróna. Na vrch poukladáme čerstvú bazalku a dáme marinovať do chladničky na niekoľko hodín.

Odporúčame prečítať: Chutné recepty: Talianske tyčinky

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

7 komentárov

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

10.08.2015 07:31

mozzarella a k tomu čerstvá zeleninka - v lete naozaj nie je nič lepšie

Vaše meno:

Zuzana Hušlová

Zuzana Hušlová

16.08.2015 20:34

výborné, jednoduché, aktuálne

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

21.08.2015 15:39

mňamkýýý mozzarellu kupujem často robievam šalát a tieto recepty ma oslovili vyskúšam

Vaše meno:

Miriama Rusinová

Miriama Rusinová

25.08.2015 18:47

mám ju v chladničke musím vyskúšať :)

Vaše meno:

Erika Špacírová

Erika Špacírová

01.02.2016 12:06

skvelé recepty, takéto ľahké jedlá mám veľmi rada

Vaše meno:

Marianna Rajniaková

Marianna Rajniaková

18.09.2016 15:44

no idem práve vyskúšať..

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

05.10.2021 18:56

Najviac mi chutí s paradajkami, bazalkou a olivovým olejom, taký zdravý snack k telke :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.