Ovsené vločky patria už dlhé roky medzi najzdravší a najrýchlejší tip na zdravé raňajky. Zaliať mliekom, pridať med a posypať ovocím nevyžaduje žiadne kulinárske schopnosti a chutné jedlo je na svete.
Rovnako jednoduchá je aj príprava ovsenej kaše s jablkami a škoricou z populárnej kuchárskej knihy Lahodne s Ellou, ktorou sa môžete inšpirovať pri vašich raňajkách.
Recept (4 porcie):
- 2 hrnčeky ovsených vločiek (240 g)
- 1 a ½ hrnčeka mandľového mlieka, príp. ovseného alebo mandľového (450 ml)
- 2 červené jablká
- 8 datlí
- 2 čajové lyžičky mletej škorice
- 2 polievkové lyžice medu
- 1 polievková lyžica mandľového masla
Recenziu na knihu si môžete prečitať tu: Kuchárska kniha Lahodne s Ellou (recenzia)
Odporúčame prečítať: Sladko-kyslá fazuľová polievka
Príprava:
Ovsené vločky nasypeme do mandľového mlieka a necháme asi 10 minúť máčať. Zatiaľ predhrejeme rúru na 200 stupňov (teplovzdušnú na 180 stupňov).
Jablká ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Datle prekrojíme na polovičky, vykôstkujeme a každú pokrájame na osminky. Keď sa už ovsené vločky máčali 10 minút, zamiešame do nich nastrúhané jablko, kúsky datlí, škoricu, med, mandľové maslo a celú zmes vylejeme na plech.
Pečieme 15 – 20 minút, kým ovsené vločky neabsorbujú všetku tekutinu a cesto sa na povrchu nezačne sfarbovať dohneda.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Pestrá šošovicová polievka po domácky
Odporúčame prečítať: Kakaovo-mandľová torta
Zdroj foto: www.luci.sk