Zdravé stravovanie má viacero výhod. Jednou z nich je rýchla príprava jedla, ktoré máte vo väčšine prípadoch hotové do 30 minút.
Tak je to aj v prípade receptu na kurča so zeleninou z knihy Stravovanie podľa biorytmov, ktorý vám okrem ušetreného času, ušetrí aj riad. Celé jedlo totiž pripravujete na jednej panvici. Vychutnať si ho môžete na obed s opekanými zemiakmi alebo na večeru v ľahšej verzii bez nich.
Recept:
- 2 kuracie rezne po 100 g
- soľ
- 1 čajová lyžička oleja na opečenie
- niekoľko ružičiek karfiolu a brokolice
- 1 menšia mrkva
- cibuľová vňať na posypanie
Recenziu na knihu si môžete prečitať tu: Kniha Stravovanie podľa biorytmov (recenzia)
Odporúčame prečítať: Zdravý recept: Svieža cviklová šťava
Príprava:
Kuracie rezne pokrájame na hrubšie rezance, osolíme a opečieme na rozohriatom oleji. Podlejeme trochou horúcej vody a podusíme takmer domäkka.
Pridáme očistenú, na drobné kúsky pokrájanú zeleninu, premiešame a spolu podusíme. Posypeme najemno nakrájanou cibuľovou vňaťou a podávame so zemiakmi (na jednu porciu 100 g zemiakov, najlepšie uvarených v šupke).
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Toskánske hranolčeky podľa Nigelly
Odporúčame prečítať: Vajíčka plnené avokádovým krémom
Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová