Pesto s petržlenovou vňaťou

Ak ste aj vy podľahli gastronomickému trendu a bez „zelenej omáčky“ si už neviete predstaviť chutné cestoviny, môžete sa inšpirovať receptom na petržlenové pesto z knihy Liečenie šťavami.

 

Hoci sa klasické pesto vyrába z bazalkových listov, oleja, soli a cesnaku, v súčasnosti ľudia skúšajú rôzne kombinácie chutí, ktorými by spestrili svoje jedlo. A toto je jedna z nich. 

 Recept:

  • 3 zväzky petržlenovej vňate
  • pár vylúpaných vlašských orechov
  • 2 – 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • soľ
  • strúčik cesnaku

 

Recenziu na knihu si môžete prečitať tu: Kniha Liečenie šťavami (recenzia)

Pesto s petržlenovou vňaťou

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Zdravý recept: Svieža cviklová šťava

Pesto s petržlenovou vňaťou

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Zmixujeme petržlenovú vňať, pár vylúpaných vlašských orechov a olivový olej. Dochutíme soľou a prelisovaným strúčikom cesnaku. Omáčku môžeme skladovať 2 týždne v chladničke. Je výborná k syrom, údeninám alebo k cestovinám. 

 

Dobrú chuť!

 

Odporúčame prečítať: Toskánske hranolčeky podľa Nigelly

Pesto s petržlenovou vňaťou

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Vajíčka plnené avokádovým krémom

Pesto s petržlenovou vňaťou

Zdroj: Shutterstock®

Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová

14 komentárov
Katarina Hovancova

Katarina Hovancova

21.08.2016 11:36

dobrý tip na lahku večeru

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

21.08.2016 22:06

naposledy som robila pesto z medvedieho cesnaku, odskúšam aj toto

Vaše meno:

Lucia Kobíková

Lucia Kobíková

22.08.2016 14:26

Vyzerá to zdravo :)

Vaše meno:

Majka F.

Majka F.

22.08.2016 14:59

Pesto si robím na rôzne spôsoby, je úplne ideálne na cestoviny...stačí trochu pesto, paradajok a parmezánu a fantastická ligt večera alebo obed je hotový

Vaše meno:

Iveta Moravčíková

Iveta Moravčíková

24.08.2016 11:14

petržlen je velmi zdravý na močové cesty

Vaše meno:

Lenka Piovarčiová

Lenka Piovarčiová

26.08.2016 07:09

toto som este neskusala, robim len zatial z medvedieho cesnaku, ale vyzera to vyborne same zdrave veci

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

30.08.2016 13:49

Mám rada chuť petržlenovej vňate(bazalku neznášam),vyskúšam so špagetami.

Vaše meno:

Adriána Jakubová

Adriána Jakubová

31.08.2016 08:58

milujem pesto a v kombinácii s cestovinami mňam :)

Vaše meno:

Renáta Mularčíková

Renáta Mularčíková

01.09.2016 10:47

Super recept na Pesto,určite vyskúšam.

Vaše meno:

Marianna Rajniaková

Marianna Rajniaková

04.09.2016 07:04

tak toto bude moje prvé, vďaka za tip

Vaše meno:

Mia Lock

Mia Lock

21.12.2016 11:30

Super... pesto väčšinou kupujeme, ale toto vyskúšame spraviť :)

Vaše meno:

Alžbeta Nováková

Alžbeta Nováková

03.01.2017 19:23

Pesto si robím z medvedieho cesnaku je súper

Vaše meno:

Zuzana Szocsova

Zuzana Szocsova

02.12.2018 11:18

petrzlenovu vnat pravidelne mavam ako prilohu k jedlam, alebo do polievky.. mam rada jej chut takze myslim ze aj toto mi bude chutit

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

07.11.2021 20:25

No musím vyskúšať, z petržlenovej vňate som ešte pesto nerobila iba z bazalky a medvedieho cesnaku :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE