Ak ste aj vy podľahli gastronomickému trendu a bez „zelenej omáčky“ si už neviete predstaviť chutné cestoviny, môžete sa inšpirovať receptom na petržlenové pesto z knihy Liečenie šťavami.
Hoci sa klasické pesto vyrába z bazalkových listov, oleja, soli a cesnaku, v súčasnosti ľudia skúšajú rôzne kombinácie chutí, ktorými by spestrili svoje jedlo. A toto je jedna z nich.
Recept:
- 3 zväzky petržlenovej vňate
- pár vylúpaných vlašských orechov
- 2 – 3 polievkové lyžice olivového oleja
- soľ
- strúčik cesnaku
Recenziu na knihu si môžete prečitať tu: Kniha Liečenie šťavami (recenzia)
![Pesto s petržlenovou vňaťou](https://kamzakrasou.sk/storage/app/uploads/public/664/250/3ed/1465982395-4_984_0_.jpg)
Zdroj: Shutterstock®
Odporúčame prečítať: Zdravý recept: Svieža cviklová šťava
![Pesto s petržlenovou vňaťou](https://kamzakrasou.sk/storage/app/uploads/public/664/250/3f7/1465982411-2_984_0_.jpg)
Zdroj: Shutterstock®
Príprava:
Zmixujeme petržlenovú vňať, pár vylúpaných vlašských orechov a olivový olej. Dochutíme soľou a prelisovaným strúčikom cesnaku. Omáčku môžeme skladovať 2 týždne v chladničke. Je výborná k syrom, údeninám alebo k cestovinám.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Toskánske hranolčeky podľa Nigelly
![Pesto s petržlenovou vňaťou](https://kamzakrasou.sk/storage/app/uploads/public/664/250/406/1465982781-as_984_0_.jpg)
Zdroj: Shutterstock®
Odporúčame prečítať: Vajíčka plnené avokádovým krémom
![Pesto s petržlenovou vňaťou](https://kamzakrasou.sk/storage/app/uploads/public/664/250/414/1465982427-1_984_0_.jpg)
Zdroj: Shutterstock®
Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová