Pravidelné pitie čerstvých zeleninových alebo ovocných štiav má niekoľko výhod. Okrem vynikajúcej chuti majú tieto nápoje vysoký obsah vitamínov, minerálov a enzýmov.
Ich silu objavila aj autorka knihy Superšťavy na povzbudenie, prečistenie a liečenie, ktorá ponúka desiatky lákavých receptov na šťavy, ktoré si môžete s pomocou odšťavovača pripraviť doma do niekoľkých minút.
Recept:
- 1 cvikla umytá a bez vňate
- 2 mrkvy
- 2 hrnčeky špenátu
- 2 malé jalbká bez stopky
- štvrťka citróna bez kôry a bielych častí
Recenziu na knihu si môžete prečitať tu: Kuchárska kniha Superšťavy (recenzia)
Odporúčame prečítať: Sladko-kyslá fazuľová polievka
Príprava:
Všetky ingrediencie dobre očistíme a pokrájame na menšie časti. Pri pravidelnom odšťavovaní je dobré zaobstarať si kvalitný odšťavovač. Ten by mal byť chopný získať čo najviac šťavy z ovocia a zeleniny. Potom všetky suroviny vložíme do odšťavovača a zdravý nápoj máme hotový.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Lahodné tiramisu zo 4 ingrediencií
Odporúčame prečítať: Pečená šunka so špenátovým rizotom
Zdroj foto: www.luci.sk