RECEPT: Slané slimáky so salámou a syrom

Za studena, či za tepla, tieto mini rolky z lístkového cesta plnené chutnou salámou a syrom budú chutiť celej vašej rodine. Slané slimáky sú totiž vďačnou pochúťkou pri oslavách, návštevách či sviatkoch.

 

Na ich prípravu budete totiž potrebovať len zopár ingrediencií, cca 20 minút času a váš domov prevonia omamná vôňa pečenej salámy a korenín. Uvidíte, že aj mužskí členovia domácnosti sa zbehnú do kuchyne v okamihu, ako zacítia tú arómu niečoho dobrého pod zub.

 

Odporúčame: Recept: Cestoviny s tekvicovou omáčkou

recept na slané slimáky

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie

  • 1 ks lístkové cesto (prípadne balík pripraveného rozvaľkaného cesta)
  • kečup
  • korenie (napríklad zmes na pizzu)
  • 100 g salámy Sibír Mecom
  • 100 g strúhaného syra, prípadne plátkového syra
  • pažítka, petržlenová vňať alebo kôpor nasekaný najemno
  • 1 vajce na potretie

 

Pozri aj: Recept: Chrumkavá bageta s pečeňovým syrom

recept na slané rolky

Zdroj: Shutterstock®

Pripravené rozvaľkané lístkové cesto potrieme kečupom zmiešaným s korením. Následne navrstvíme plátky salámy a posypeme strúhaným syrom, prípadne naň poukladáme plátkový syr. Nakoniec všetko ešte posypeme bylinkami (alebo korením podľa chuti).

Cesto zrolujeme, vrch jemne popicháme vidličkou a pripravenú roládu nakrájame na menšie kúsky široké asi 5 cm. Plech vystelieme papierom na pečenie, poukladáme naň kúsky rolády a potrieme rozšľahaným vajíčkom.

Mini rolky pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 20 minút. Povrch by mal byť jemne zlatistý.

 

Dobrú chuť! :)

 

Bude sa ti páčiť: Recept: Šalát so šunkou na cesty

recept na plnené slimáky

Zdroj: Shutterstock®

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

7 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

10.02.2018 16:04

Rýchle a chutné!

Vaše meno:

Milka Damašková

Milka Damašková

15.02.2018 12:38

Mňam, takéto slimáčiky milujem :)

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

15.02.2018 16:17

stojí za vyskúšanie.

Vaše meno:

vladimíra duriacova

vladimíra duriacova

16.02.2018 08:17

robievam niečo podobné a poviem vám vždy sa po tom len tak zaprasi..
je to super vecer k telke.. k vinku... myslim ze tym to sa nic neda pokazit

Vaše meno:

Anna Bútorová

Anna Bútorová

20.02.2018 13:46

žiadna naša oslava sa nezaobíde bez týchto fajnových chuťoviek

Vaše meno:

monika potheova

monika potheova

21.02.2018 14:19

vyzerá to chutne

Vaše meno:

Simona Bavalová

Simona Bavalová

21.02.2018 23:41

Pizzove slimaky robim dost casto hlavne na oslavy.Rada sa inspirujem novými surovinami a receptami.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.