Za studena, či za tepla, tieto mini rolky z lístkového cesta plnené chutnou salámou a syrom budú chutiť celej vašej rodine. Slané slimáky sú totiž vďačnou pochúťkou pri oslavách, návštevách či sviatkoch.
Na ich prípravu budete totiž potrebovať len zopár ingrediencií, cca 20 minút času a váš domov prevonia omamná vôňa pečenej salámy a korenín. Uvidíte, že aj mužskí členovia domácnosti sa zbehnú do kuchyne v okamihu, ako zacítia tú arómu niečoho dobrého pod zub.
Odporúčame: Recept: Cestoviny s tekvicovou omáčkou
Ingrediencie
- 1 ks lístkové cesto (prípadne balík pripraveného rozvaľkaného cesta)
- kečup
- korenie (napríklad zmes na pizzu)
- 100 g salámy Sibír Mecom
- 100 g strúhaného syra, prípadne plátkového syra
- pažítka, petržlenová vňať alebo kôpor nasekaný najemno
- 1 vajce na potretie
Pripravené rozvaľkané lístkové cesto potrieme kečupom zmiešaným s korením. Následne navrstvíme plátky salámy a posypeme strúhaným syrom, prípadne naň poukladáme plátkový syr. Nakoniec všetko ešte posypeme bylinkami (alebo korením podľa chuti).
Cesto zrolujeme, vrch jemne popicháme vidličkou a pripravenú roládu nakrájame na menšie kúsky široké asi 5 cm. Plech vystelieme papierom na pečenie, poukladáme naň kúsky rolády a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Mini rolky pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 20 minút. Povrch by mal byť jemne zlatistý.
Dobrú chuť! :)
Bude sa ti páčiť: Recept: Šalát so šunkou na cesty