RECEPT: Vegánska karí mrkvová nátierka, ktorá bude chutiť všetkým

Rýchle pohostenie pre hostí (ale aj pre seba) z ingrediencií, ktoré máte možno stále v chladničke. Ak máte radi tradičnú mrkvovú nátierku, tak určite nepohrdnete ani touto, ktorá je síce vegánska, no potrebné suroviny si vždy viete upraviť podľa seba. Či už tofu vymeníte za iný lahodný údený syr, ktorý si nastrúhate najemno, pridáte viac cesnaku alebo zvolíte niečo iné, táto nátierka bude stále lahodná. A s čerstvým pečivom bude chutiť každému.

Pripravte si teda spolu s portálom cvicte.sk túto karí mrkvovú nátierku a dajte nám vedieť či sa vám podarila!

Odporúčame: RECEPT: Karfiolové karí s červenou šošovicou – zdravý a výživný obed

mrkvová nátierka

Zdroj: cvicte.sk

Na nátierku budete potrebovať:

  • 3 mrkvy
  • 180 g údeného tofu
  • 1 lyžičku karí korenia
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 2 lyžice slnečnicových semienok
  • 2 lyžice kvalitnej vegánskej majonézy
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ a mleté čierne korenia

Na suchej panvici si opražíme slnečnicové semienka. Pražíme ich približne 1 až 2 minúty a po opražení ich vysypeme do misky. Mrkvu si nastrúhame nahrubo a orestujeme na olivovom oleji na panvici, na ktorej sme pražili slnečnicové semienka. Restujeme približne 2 až 3 minúty spolu so soľou a karí korením. Po orestovaní necháme mrkvu vychladnúť.

Kým nám bude mrkva chladnúť, tak si najemno nastrúhame tofu a cesnak. Následne všetko spolu zmiešame v miske so slnečnicovými semienkami a mrkvou. Podľa potreby dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

Nátierku podávame s čerstvým kváskovým chlebom alebo iným celozrnným pečivom a zeleninou. Prajeme vám dobrú chuť!

Výživové hodnoty (1 porcia): 245 kcal, 7 g tukov, 8 g bielkovín, 35 g sacharidov

Viac chutných receptov tiež nájdete v kuchárke – ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2. A navyše teraz s kódom „KZK10“ získate pri jej kúpe 10 % zľavu!

11 komentárov
Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

25.05.2020 11:02

vyzerá veľmi dobre s karí som ešte nerobila, vyskúšam

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

25.05.2020 11:36

vyzerá zaujímavo, ja som teraz po dlhej dobe robila klasickú bryndzovú a len sa po nej zaprášilo

Vaše meno:

Marianna Rajniaková

Marianna Rajniaková

25.05.2020 12:26

mrkvu mám doma stále, keď nebudem vedieť ako ju zužitkovať skúsim túto nátierku

Vaše meno:

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

25.05.2020 17:51

robievam mrkvovú s tvarohom no údené tofu môže byť tiež super

Vaše meno:

Mária Reibergerová

Mária Reibergerová

25.05.2020 20:08

vyzerá chutne, samé dobré a zdravé veci, určite vyskúšam

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

25.05.2020 22:22

Jéééj,práve v nedeľu túto nátierku pripravovali v Chalupároch.Už tam sa mi zapáčila.Som rada,že ste ju zaradili aj sem...už som si recept zapísala.

Vaše meno:

Marta Kendrová

Marta Kendrová

25.05.2020 23:01

zdravá, určite vyskúšam:)

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

26.05.2020 07:22

Určite chutná a zdravá nátierka!

Vaše meno:

Marika Michálková

Marika Michálková

27.05.2020 18:10

Vyzerá dobre

Vaše meno:

Alica Marekova

Alica Marekova

30.07.2020 17:38

Zdravšie ako paštéty.

Vaše meno:

Marta Kendrová

Marta Kendrová

31.10.2020 08:52

Už som vyskúšala - vrelo odporúčam, je výborná 1*

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE