Rýchle pohostenie pre hostí (ale aj pre seba) z ingrediencií, ktoré máte možno stále v chladničke. Ak máte radi tradičnú mrkvovú nátierku, tak určite nepohrdnete ani touto, ktorá je síce vegánska, no potrebné suroviny si vždy viete upraviť podľa seba. Či už tofu vymeníte za iný lahodný údený syr, ktorý si nastrúhate najemno, pridáte viac cesnaku alebo zvolíte niečo iné, táto nátierka bude stále lahodná. A s čerstvým pečivom bude chutiť každému.
Pripravte si teda spolu s portálom cvicte.sk túto karí mrkvovú nátierku a dajte nám vedieť či sa vám podarila!
Odporúčame: RECEPT: Karfiolové karí s červenou šošovicou – zdravý a výživný obed
Na nátierku budete potrebovať:
- 3 mrkvy
- 180 g údeného tofu
- 1 lyžičku karí korenia
- 1 lyžicu olivového oleja
- 2 lyžice slnečnicových semienok
- 2 lyžice kvalitnej vegánskej majonézy
- 1 strúčik cesnaku
- soľ a mleté čierne korenia
Na suchej panvici si opražíme slnečnicové semienka. Pražíme ich približne 1 až 2 minúty a po opražení ich vysypeme do misky. Mrkvu si nastrúhame nahrubo a orestujeme na olivovom oleji na panvici, na ktorej sme pražili slnečnicové semienka. Restujeme približne 2 až 3 minúty spolu so soľou a karí korením. Po orestovaní necháme mrkvu vychladnúť.
Kým nám bude mrkva chladnúť, tak si najemno nastrúhame tofu a cesnak. Následne všetko spolu zmiešame v miske so slnečnicovými semienkami a mrkvou. Podľa potreby dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Nátierku podávame s čerstvým kváskovým chlebom alebo iným celozrnným pečivom a zeleninou. Prajeme vám dobrú chuť!
Výživové hodnoty (1 porcia): 245 kcal, 7 g tukov, 8 g bielkovín, 35 g sacharidov
Viac chutných receptov tiež nájdete v kuchárke – ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2. A navyše teraz s kódom „KZK10“ získate pri jej kúpe 10 % zľavu!
11 komentárov
Marta Kendrová
31.10.2020 08:52Už som vyskúšala - vrelo odporúčam, je výborná 1*
Alica Marekova
30.07.2020 17:38Zdravšie ako paštéty.
Marika Michálková
27.05.2020 18:10Vyzerá dobre
Ľubica Šťastná
26.05.2020 07:22Určite chutná a zdravá nátierka!
Marta Kendrová
25.05.2020 23:01zdravá, určite vyskúšam:)
Elena Švachová
25.05.2020 22:22Jéééj,práve v nedeľu túto nátierku pripravovali v Chalupároch.Už tam sa mi zapáčila.Som rada,že ste ju zaradili aj sem...už som si recept zapísala.
Mária Reibergerová
25.05.2020 20:08vyzerá chutne, samé dobré a zdravé veci, určite vyskúšam
Martina Zahoranová
25.05.2020 17:51robievam mrkvovú s tvarohom no údené tofu môže byť tiež super
Marianna Rajniaková
25.05.2020 12:26mrkvu mám doma stále, keď nebudem vedieť ako ju zužitkovať skúsim túto nátierku
Katarína Konečná
25.05.2020 11:36vyzerá zaujímavo, ja som teraz po dlhej dobe robila klasickú bryndzovú a len sa po nej zaprášilo
Daniela Bieliková
25.05.2020 11:02vyzerá veľmi dobre s karí som ešte nerobila, vyskúšam