Nie každé mäso je také chutné a lahodné, ako práve morčacie mäso. Pokiaľ sa jedna o odborníkov, tak tí odporúčajú konzumovať toto mäso v prípade, že sa snažíte zdravo stravovať alebo ak sa snažíte schudnúť. Morčacie mäso totižto obsahuje menšie množstvo tuku a zároveň je nevýživnejšie. A, samozrejme, nielen morčacie mäso, ale aj výrobky z neho pripravené – predovšetkým šunka.
Keď ste na diéte a hľadáte správny recept na obed alebo večeru, tak vyskúšajte tento od cvicte.sk, ktorý vás nasýti a zároveň nezaplní zbytočnými kalóriami či tukmi.
Vyskúšaj aj: RECEPT: Svieži slaný cuketový koláč: Zažeň hlad zdravou pochúťkou!
Na 2 porcie budete potrebovať:
- 300 g morčacích pŕs
- 120 g kuskusu
- 2 – 3 ks mrkvy
- 1 zeler
- 2 – 3 ks petržlenu
- morskú soľ
- farebné korenie (zmes nového, čierneho, červeného a zeleného)
- bylinky (tymian, rozmarín, oregano, šalvia)
- petržlenovú vňať
- 1 citrón
- trošku obyčajného masla zmiešaného so slnečnicovým olejom
Dáme si predhriať rúru na 180 °C. Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na pozdĺžne pásiky. Tie vložíme do misky a zmiešame s maslovou zmesou (maslo + olej), soľou a farebným korením. Hotovú zeleninovú zmes rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 40 až 50 minút.
Morčacie prsia si nakrájame na rovnako veľké nugetky a dobre osolíme. Jemne ich opražíme z oboch strán a posypeme rozdrveným korením a bylinkami. Kúsky mäsa opatrne premiešame a buď ich necháme na panvici, zakryjeme pokrievkou a dusíme približne 10 minút na najmenšom ohreve alebo ich vytiahneme a preložíme ku zelenine a dáme piecť do rúry. V rúre ich tak pečieme ešte 7 – 10 minút.
Výživové hodnoty (1 porcia): 637 kcal, 15 g tukov, 46 g bielkovín, 76 g sacharidov GL priemer 5
Viac chutných a hlavne zdravých receptov nájdete v kuchárke – NABITÁ KUCHÁRKA. Teraz navyše s kódom „KZK10“ získate pri jej kúpe 10 % zľavu!