Nie vždy máme večer chuť na teplú večeru. Najmä v letných mesiacoch padne vhod chutná nátierka, ktorú pripravíme iba z malého množstva ingrediencií. Výhodou nátierok je variabilita surovín, ktoré môžete obmieňať do nekonečna. V našej rodine máme už niekoľko rokov obľúbenú najmä jednu nátierku, mimoriadne jednoduchú a o to chutnejšiu. Hlavnú úlohu v nej hrá cibuľa.
Aj napriek tomu, že cibuľové či cesnakové pokrmy sú chuťovo výraznejšie veríme, že vám tento recept zachutí rovnako ako nám. Nátierka chutí vynikajúco nielen na čerstvom domácom chlebíku či rožkoch, ale aj na chrumkavých hriankach.
Odporúčame: Dokonalý hummus s červenou repou: Nátierka, snack či večera?
Na cibuľovú nátierku budete potrebovať
- 100 gramov masla
- Tavený syr v črievku (ideálne neochutený)
- 1 menšia cibuľa
- Soľ
Postup
Čaro tejto nátierky spočíva v jej jednoduchosti. Cibuľu najemno nakrájame, maslo nastrúhame na strúhadle, aby sa s ním lepšie pracovalo. K cibuli a maslu potom pridáme tavený syr v črievku a celú zmes premiešame. Na záver nátierku dochutíme soľou podľa chuti a necháme odležať v chladničke aspoň hodinu, nech sa jednotlivé chute prepoja. Nátierka je lahodná aj na druhý deň.
Neprehliadni: Bezkonkurenčná cuketová pomazánka len z 5 surovín