Cibuľová nátierka: jednoduchá a skutočne lahodná!

Nie vždy máme večer chuť na teplú večeru. Najmä v letných mesiacoch padne vhod chutná nátierka, ktorú pripravíme iba z malého množstva ingrediencií. Výhodou nátierok je variabilita surovín, ktoré môžete obmieňať do nekonečna. V našej rodine máme už niekoľko rokov obľúbenú najmä jednu nátierku, mimoriadne jednoduchú a o to chutnejšiu. Hlavnú úlohu v nej hrá cibuľa.

Aj napriek tomu, že cibuľové či cesnakové pokrmy sú chuťovo výraznejšie veríme, že vám tento recept zachutí rovnako ako nám. Nátierka chutí vynikajúco nielen na čerstvom domácom chlebíku či rožkoch, ale aj na chrumkavých hriankach.

Odporúčame: Dokonalý hummus s červenou repou: Nátierka, snack či večera?

nátierka

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Na cibuľovú nátierku budete potrebovať

  • 100 gramov masla
  • Tavený syr v črievku (ideálne neochutený)
  • 1 menšia cibuľa
  • Soľ
cibuľová nátierka

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Postup

Čaro tejto nátierky spočíva v jej jednoduchosti. Cibuľu najemno nakrájame, maslo nastrúhame na strúhadle, aby sa s ním lepšie pracovalo. K cibuli a maslu potom pridáme tavený syr v črievku a celú zmes premiešame. Na záver nátierku dochutíme soľou podľa chuti a necháme odležať v chladničke aspoň hodinu, nech sa jednotlivé chute prepoja. Nátierka je lahodná aj na druhý deň.

Neprehliadni: Bezkonkurenčná cuketová pomazánka len z 5 surovín

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

9 komentárov

Michaela Mičková

Michaela Mičková

17.08.2021 15:01

Určite vyskúšam :)

Vaše meno:

Simona Paľovčíková

Simona Paľovčíková

17.08.2021 16:01

Neoľutujete, verte mi. :-)

Katarína Konečná

Katarína Konečná

18.08.2021 09:19

u nás doma idú nátierky a táto vyzerá chutne, určite vyskúšam

Vaše meno:

Iveta Moravčíková

Iveta Moravčíková

18.08.2021 13:53

u nás surová cibula no nemusíme

Vaše meno:

Zdenka Sabanošová

Zdenka Sabanošová

18.08.2021 22:14

Na chlebíčky je výborná

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

18.08.2021 23:52

Cibuľu mám rada nakrájanú na chlebe,s domácou bravčovou masťou.Určite vyskúšam aj túto nátierku.

Vaše meno:

Milka Damašková

Milka Damašková

19.08.2021 11:30

Mňam, určite je výborná. Spravím chlapom, ja len tak ďobnem, lebo z cibule mi býva ťažko na žalúdok.

Vaše meno:

Patrik Podmanický

Patrik Podmanický

19.08.2021 16:44

Naozaj jednoduchá a verím, že aj chutná, lebo podobnú robila už moja stará mama, no okrem týchto ingrediencií je tu pridávaný aj tvaroh, ktorý je obsadený v najväčšom pomere. My sme tomu dali názov „Domáca bryndza“. Počas leta sme tam často dávali aj nadrobno nakrájanú pažítku. Dobrú chuť!

Vaše meno:

Marta Kendrová

Marta Kendrová

21.08.2021 06:47

Výdrž výborne:)

Vaše meno:

Vlasta Mäsiarová

Vlasta Mäsiarová

22.08.2021 22:21

Tuto nátierku si určite pripravim. Cibuľu milujem.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.