Sladká večera alebo skôr sladké víkendové raňajky? Čo preferujete? Ak ste skôr za tie raňajky, tak máme pre vás tip na francúzsky toast, na ktorom si dozaista pochutnajú všetci. V podstate ide o chlieb vo vajci pripravený na sladko, avšak, dá sa pripraviť na rôzne spôsoby.
Francúzsky toast, tzv. french toast je skvelý sám osebe. Ale, čo by ste povedali na plnené francúzske toasty? Vedeli by ste si ich vychutnať? My rozhodne ÁNO! Tak si ich poďte spolu s nami pripraviť. Máme pre vás hneď 3 recepty, z ktorých si určite vyberiete ten, ktorý vás zaujme viac.
Odporúčame: Domáca mliečna ryža pre deti i dospelých: 5 receptov, ktoré si zamiluješ
Zdroj: Depositphotos
Základný recept na „french toast“:
- 6 ks toastového chleba
- 3 vajíčka
- 50 ml mlieka
- 1 lyžička kryštálového cukru
- ¼ lyžičky škorice
- štipka soli
- ½ balíčka vanilkového cukru
- slnečnicový olej
- maslo
- javorový sirup
Postup: V hlbšom tanieri alebo v miske vyšľaháme vajíčka spolu s mliekom, cukrom, škoricou, štipkou soli a vanilkovým cukrom. Na panvici rozohrejeme trochu oleja a pridáme aj maslo. Chlieb z oboch strán obalíme vo vajíčkovej zmesi a opečieme z oboch strán na tanieri. Upečené toasty polejeme javorovým sirupom a podávame s čerstvým ovocím.
Francúzsky toast z vianočky:
- 2 plátky vianočky
- 1 vajíčko
- 0,5 dcl mlieka
- vanilkový cukor
- 0,5 lyžičky mletej škorice
- 2 lyžice masla
Postup: Pripravíme si 2 plátky vianočky. V hlbšom tanieri rozšľaháme vajíčka s mliekom, cukrom a so škoricou. Na panvici si roztopíme maslo a obalenú vianočku vo vajíčkovej zmesi opečieme z oboch strán. Podávame s vanilkovým krémom, ovocím alebo čímkoľvek, na čo máme chuť.
Vyskúšaj aj: Slané muffiny so slaninou, vajíčkom a syrom – odoláš im?
Zdroj: Depositphotos
Plnený francúzsky toast
- 4 plátky toastového chleba
- 2 vajíčka
- 2 lyžice mlieka
- 1 balíček vanilkového cukru
- ¼ lyžičky škorice
- štipka soli
- maslo a olej
- smotanový syr
- kyslá smotana
- prášok do pečiva
- čerstvé jahody alebo iné ovocie podľa vlastnej chuti
Postup: V miske vymiešame syr, kyslú smotanu, cukor – pripravíme si tak krém, ktorým natrieme jeden plátok z dvojice toastov. Jahody očistíme, opláchneme a nakrájame na plátky. Poukladáme na toast natretý krémom. Na vrch priložíme druhý plátok toastového chleba. V ďalšej miske si vyšľaháme vajíčko, mlieko, cukor, škoricu a štipku soli. Naplnené toasty obalíme vo vajíčkovej zmesi z oboch strán a opekáme na rozpálenej panvici, na masle a oleji, a to z oboch strán. Dozdobíme podľa chuti.
Odporúčame: Dokonalé čokoládové lievance z cmaru na víkendové maškrtenie