Najlepšie víkendové raňajky: Skús čokoládové francúzske toasty!

Čo najradšej raňajkujete vy? Áno, sú medzi nami aj takí, ktorí ráno opúšťajú svoje domovy bez toho, aby telu doplnili potrebnú energiu. Ak však ráno raňajkujete, zaradili by ste sa do kategórie sladké raňajky alebo skôr do kategórie slané raňajky? Pre mnohých je najlepšou voľbou napríklad pečivo a chutná nátierka. Iní si nevedia predstaviť ráno bez vajíčok, napríklad vo forme volského oka, praženice či omelety. Ďalší zase začínajú ráno rozličnými šalátmi. Na Slovensku je snáď najväčšou klasikou treska s rožkami. Alebo ste skôr na sladké raňajky? V tom prípade by vám ráno mohli zlepšiť domáce makovky s maslom a obľúbeným lekvárom.

Keď ráno nie je času nazvyš, určite padne vhod aj jogurt s čerstvým ovocím či zdravé cereálie. Naopak počas víkendu máme spravidla na raňajky času viac. Tak prečo si nepripraviť niečo lahodné, čím potešíte celú rodinu? Jablkové lievance či palacinky predsa nik neodmietne. A ak chcete niečo skutočne špeciálne, čo vám rozhodne zlepší deň hneď po prebudení, vyskúšajte čokoládové francúzske toasty. Podávať ich môžete len posypané práškovým cukrom, ale pokojne aj s nakrájaným banánom, jahodami či ďalším bobuľovým ovocím, prípadne neváhajte navrch pridať aj kopček šľahačky. Spríjemníte si týmito sladkými toastami víkendové ráno i vy?

Skús aj: Jablková bábovka, ktorá sa nedá pokaziť: Chutí vždy perfektne!

sladké raňajky

Zdroj: Shutterstock®

Budeme potrebovať:

  • 8 ks bieleho toastového chleba
  • 3 vajcia
  • 185 ml mlieka
  • 1 PL kryštálového cukru
  • štipku soli
  • 20 g masla
  • 100 g horkej čokolády
  • na posypanie práškový cukor
  • podľa chuti ovocie alebo šľahačku

Postup prípravy:

  • V dostatočne veľkej miske si zľahka vyšľaháme vajíčka s mliekom, cukrom a štipkou soli. Podľa chuti môžeme pridať trochu mletej škorice či kakaa.
  • Čokoládu nasekáme na menšie kúsky. Maslo rozpustíme na panvičke.
  • Toastový chlieb namočíme vo vajíčkovej zmesi a dáme na panvičku. Posypeme časťou čokolády a prikryjeme druhým plátkom toastu, ktorý sme rovnako namočili vo vajíčkach. 
  • Opekáme z oboch strán. Takýmto spôsobom postupne pripravíme všetky čokoládové toasty.
  • Pred podávaním posypeme práškovým cukrom, prípadne ozdobíme ovocím či šľahačkou. Dobrú chuť!
Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

4 komentárov

Katarína Konečná

Katarína Konečná

07.03.2021 08:46

toasty mám rada so šunkou a syrom, sladké ma moc nelákajú, na sladko mám radšej croissant

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

08.03.2021 07:31

Rada pripravujem.

Vaše meno:

Táňa Slahučková

Táňa Slahučková

09.03.2021 23:59

Radšej mám slané, ale rada by som vyskúšala.

Vaše meno:

Peter Gavlas

Peter Gavlas

10.03.2021 22:52

Mňam, tak na toto by som sa nechal nalákať aj každé ráno :)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.