Teplý branč - broskyňová chrumkačka

 

Ak ste doteraz slovo branč nepočuli, jedná sa o raňajky spojené s obedom. Okrem studených maškŕt si však môžete doobeda dopriať aj teplé jedlo v podobe broskyňového koláča.

 

Je to zdravá maškrta, z knihy Bufetový branč od Tanje Dusyovej, ktorú si môžete kedykoľvek za pár minút pripraviť. 

 

Recept (6 porcií):

  • 750 g zrelých broskýň
  • 1 vrecúško vanilínového cukru
  • 150 g múky
  • 100 g hnedého cukru
  • ¼ ČL mletého kardamónu
  • ¼ ČL mletej škorice
  • 80 g studeného masla
  • 100 g mandľových lupienkov
  • maslo na formu

 

Recenziu na knihu si môžete prečítať tu: Bufetový branč (recenzia)

Teplý branč

Zdroj: Shutterstock®

Teplý branč

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

 

Kožku broskýň krížom narežeme. Potom broskyne obaríme vriacou vodou a kožu z nich stiahneme. Vzápätí ich rozštvrtíme a vyberieme kôstku. Ohňovzdornú formu vymastíme, poukladáme do nej broskyne a posypeme ich vanilínovým  cukrom.

 

Rúru predhrejeme na 200 °C. Múku, cukor a koreniny zmiešame. Na zmes poukladáme vločky masla, potom rukami sformujeme na hrudky. Pridáme mandle a rýchlo rozmrvíme na posýpku. Rozložíme ju na broskyne. V horúcej rúre na strednej priečke (v teplovzdušnej pri 180 °C) pečieme 30 – 35 minút do zlatohneda. Podávame teplé, najlepšie s vanilkovou omáčkou.

 

Dobrú chuť!

Teplý branč

Zdroj: Shutterstock®

Teplý branč

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: www.luci.sk

3 komentárov
Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

08.06.2015 13:42

určite je to lahôdka ktorá nesklame

Vaše meno:

Jarka Kontrová

Jarka Kontrová

26.06.2015 14:50

vyzerá to super :-)

Vaše meno:

Miriama Rusinová

Miriama Rusinová

22.09.2015 15:24

mňamkaaa :)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE