Raw mini sladké tortičky

Myslím, že okrem tých neštastníkov, ktorí majú na jahody alergiu, tak ich milujeme asi všetci. Je to úžasná zdravá maškrta, ktorú si doprajeme veľmi radi. Samozrejme najsladšie a najchutnejšie sú čerstvo odtrhnuté v záhrade. No, aj keď teraz ich v záhrade už nenájdeme, v obchodoch môžeme mať to štastie.

 

 

A občas dokonca naozaj aj chutia ako jahody :) No a preto dnešný zákusok bude dochutený a ozdobený práve touto sladučkou maškrtou...

 

 

Odporúčame vyskúšať:   Zdravé Recepty - Cheesecake s lesným ovocím

                                      Recepty s granátovým jablkom

 

 

Suroviny na prípravu na prípravu mini tortičiek:


Korpus

  • 1 H mandle
  • 1 H vlašské orechy
  • ½ H sušené datle

 

Náplň

  • 1 ks avokádo väčšie zrelé
  • 2 ks banány menšie zrelé
  • 3-4 PL kakao
  • 2 PL mandľové mlieko
  • vanilkový struk
  • + sladidlo podľa chuti

 

Na vrch

  • čerstvé jahody

 

Počet porcií:   4 porcie

Čas prípravy:  20 minút príprava

                        cca 2 hod. namáčanie

 

Odporúčame vyskúšať:  Napečené rýchlo, sladko a chutne

                                     Pečieme domácu štrúdľu

raw mini torty

Zdroj: Janka Pačeková

Postup prípravy raw mini tortičiek:

 

1. Suroviny na korpus si namočíme minimálne na dve hodiny. Potom si vodu zlejeme, orechy a datle dáme spolu do mixéra a vymixujeme, nie celkom na hladko, na malé kúsky. Pre ľahšie mixovanie môžete pridať trochu vody. Vymixovaná hmota by mala byť lepkavá..


2. Formičky na koláče si môžete vystlať papierom na pečenie. Do foriem dajte vymixovanú zmes, ktorú do foriem vtlačíte. Formy odložíme do chladničky a zatiaľ si pripravíme krém.

 

Odporúčame vyskúšať:  Zdravá maškrta - Čokoládový cous-cous koláč

                                     Lievance s horúcim lesným ovocím

raw mini torty

Zdroj: Janka Pačeková

3.  Avokádo a banány si ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Dáme do mixéra spolu s mliekom, vyškrabaným vnútrom z vanilkového struku, pridáme kakao a ochutíme sladidlom. Všetky suroviny spolu vymixujeme do hladka.

 

4.  Z chladničky vyberieme formičky s korpusom a navrstvíme na ne krém.

 

5.  Hotové tortičky ozdobíme čerstvými jahodami.

 

6.  Koláče konzumujte hneď.

 

Odporúčame vyskúšať:   Zdravá maškrta - Kysnutý koláč s posýpkou

                                      Zdravá maškrta - Apple pie

 

Prajeme dobrú chuť laugh

 

 

Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

11 komentárov

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

11.10.2014 16:29

samé dobré ingrediencie sú v tom hneď by som si dala :-)

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

11.10.2014 20:29

vyzerá to lákavo často pečiem a ked sam na to kukla zdalo sa mi ž esú to plnené linecké košíčky ovocím to robievam no návod na recept ma zaskočil zdravá maškrta určite vyskúšam

Vaše meno:

Boris Kirov

Boris Kirov

12.10.2014 14:27

musi to chutit skvelo....

Vaše meno:

Marcela Šagátová

Marcela Šagátová

15.10.2014 10:38

Hneď by som si dala :)

Vaše meno:

Martina Begalova

Martina Begalova

15.10.2014 11:21

skusime :)

Vaše meno:

Blažena Sádovská

Blažena Sádovská

15.10.2014 14:02

Vyzerajú super, jahôdky sú vynikajúce, hneď by som si dala...

Vaše meno:

Dominika Sedliaková

Dominika Sedliaková

17.10.2014 16:17

Mňamm.....

Vaše meno:

Gabriela Diheneščíková

Gabriela Diheneščíková

24.10.2014 11:46

krásne naaranžované :) už len si zamaškrtiť :)

Vaše meno:

Miriama Rusinová

Miriama Rusinová

27.10.2014 17:51

vyzerá to skvele, krásne naaranžované

Vaše meno:

Ivana Goliašová

Ivana Goliašová

21.01.2015 19:44

rada pripravujem raw koláčiky, sú najchutnejšie a aj tieto vyskúšam

Vaše meno:

Erika Špacírová

Erika Špacírová

12.04.2016 10:28

vyzerajú úžasne :)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.