Myslím, že okrem tých neštastníkov, ktorí majú na jahody alergiu, tak ich milujeme asi všetci. Je to úžasná zdravá maškrta, ktorú si doprajeme veľmi radi. Samozrejme najsladšie a najchutnejšie sú čerstvo odtrhnuté v záhrade. No, aj keď teraz ich v záhrade už nenájdeme, v obchodoch môžeme mať to štastie.
A občas dokonca naozaj aj chutia ako jahody :) No a preto dnešný zákusok bude dochutený a ozdobený práve touto sladučkou maškrtou...
Odporúčame vyskúšať: Zdravé Recepty - Cheesecake s lesným ovocím
Suroviny na prípravu na prípravu mini tortičiek:
Korpus
- 1 H mandle
- 1 H vlašské orechy
- ½ H sušené datle
Náplň
- 1 ks avokádo väčšie zrelé
- 2 ks banány menšie zrelé
- 3-4 PL kakao
- 2 PL mandľové mlieko
- vanilkový struk
- + sladidlo podľa chuti
Na vrch
- čerstvé jahody
Počet porcií: 4 porcie
Čas prípravy: 20 minút príprava
cca 2 hod. namáčanie
Odporúčame vyskúšať: Napečené rýchlo, sladko a chutne
Postup prípravy raw mini tortičiek:
1. Suroviny na korpus si namočíme minimálne na dve hodiny. Potom si vodu zlejeme, orechy a datle dáme spolu do mixéra a vymixujeme, nie celkom na hladko, na malé kúsky. Pre ľahšie mixovanie môžete pridať trochu vody. Vymixovaná hmota by mala byť lepkavá..
2. Formičky na koláče si môžete vystlať papierom na pečenie. Do foriem dajte vymixovanú zmes, ktorú do foriem vtlačíte. Formy odložíme do chladničky a zatiaľ si pripravíme krém.
Odporúčame vyskúšať: Zdravá maškrta - Čokoládový cous-cous koláč
3. Avokádo a banány si ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Dáme do mixéra spolu s mliekom, vyškrabaným vnútrom z vanilkového struku, pridáme kakao a ochutíme sladidlom. Všetky suroviny spolu vymixujeme do hladka.
4. Z chladničky vyberieme formičky s korpusom a navrstvíme na ne krém.
5. Hotové tortičky ozdobíme čerstvými jahodami.
6. Koláče konzumujte hneď.
Odporúčame vyskúšať: Zdravá maškrta - Kysnutý koláč s posýpkou
Prajeme dobrú chuť
Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk