Raw Čokoládová torta s malinami

Raw Čokoládová torta s malinami

Maliny a čokoláda sú geniálnou kombináciou. Malinovo-čokoládová raw vynikajúca torta je preto náš dnešný tip - príprava raw dezertov nie je náročná. A tu je recept zo surovín raw.

Určite si na nej pochutnáte :)

Raw čokoládová torta s malinami - ako na to?

Na korpus potrebujeme:

• 250g vlašských orechov
• 150g hrozienok
• 100g datlí
• 50g sušeného kokosu
•  šťava z polovice citróna a trochu kôry

Orechy, hrozienka aj datle najskôr namočíme do vody aspoň na 3 hodiny, alebo cez noc. Po zmäknutí vodu zlejeme a všetky ingrediencie spracujeme v kuchynskom robote na hmotu, ktorá spolu drží a lepí sa. Hmotou vysteliemie dno formy na tortu. Na korpus si rozložíme mrazené maliny.

Na čokoládový krém čokoládovo-malinovej torty potrebujeme:

  •  200g kešu orechov

  •  1 zrelé avokádo

  •  4 banány

  •  5PL kokosového oleja

  •  3PL kakaa

  •  hrsť datlí

  •  trochu citrónovej šťavy

  •  polovica vanilkového lusku

Datle, ktoré nám krém dosladia, tiež namočíme do vody aby zmäkli, ak nemáme čerstvé.  Všetky ingrediencie rozmixujeme mixérom na hladký krém, ktorý navrstvíme do formy na korpus s malinami. Zarovnáme a tortu môžeme dať chladiť, aby stuhla a mohli sme naniesť poslednú vrstvu.

Odporúčame aj: Najhorúcejšie plavkové trendy tohto leta: V TÝCHTO budeš neprehliadnuteľná!

Raw Čokoládová torta s malinami Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Malinová torta + malinová poleva - ingrediencie

  •  100g kešu orechov
  •  šťava s jedného citróna
  •  polovicu vanilkového lusku
  •  2 až 3PL kokosového oleja
  •  maliny
  •  trochu agáve na osladenie

Kešu oriešky treba znova namočiť a scediť pred rozmixovaním. Maliny si odložíme bokom a ostatné ingrediencie spolu roxmixujeme. Tak vznikne citrónový krém. Polovičku z neho natrieme na stuhnutú tortu. Do druhej polovice pridáme niekoľko malín a znova rozmixujeme. Malinovým krémom môžeme tortu ozdobiť podľa fantázie.

Odporúčame vyskúšať aj:  Ako správne konzumovať hurmikaki?

Tortu necháme cez noc v chladničke alebo mrazničke. Ak sme použili dostatok kokosového oleja, krásne stuhne.

Prajeme dobrú chuť!

Zdroj: recepty.rawforum.sk

Aktualizované na 09.06.2024

8 komentárov
Ivana Goliašová

Ivana Goliašová

14.04.2015 07:54

Skvelá, určite ju vyskúšam :)

Vaše meno:

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

14.04.2015 19:35

mňam - obsahuje to samé skvelé ingrediencie takže musí byť super

Vaše meno:

Alžbeta Remencová

Alžbeta Remencová

14.04.2015 19:52

narobili ste mi chute :)

Vaše meno:

Erika Špacírová

Erika Špacírová

08.05.2015 20:13

už viem akú dobrotu cez víkend pripravím :)

Vaše meno:

Ingrid Šimoniková

Ingrid Šimoniková

17.05.2015 12:38

pridávam sa aj ja určite vyskúšam len čo dozreju maliny a dúfam že tu bude pribúdať RAW receptov čoraz viac,

Vaše meno:

Ingrid Šimoniková

Ingrid Šimoniková

17.05.2015 12:39

joj mrazené maliny no tie nemám tak kupim a vyskušam už buduci výkend

Vaše meno:

Ingrid Šimoniková

Ingrid Šimoniková

05.03.2016 07:40

už som ju robila je geniálna dakujem za recept

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

14.11.2021 19:24

Maliny a čokoláda, za mňa dokonalé spojenie chutí :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE