Maliny a čokoláda sú geniálnou kombináciou. Malinovo-čokoládová raw vynikajúca torta je preto náš dnešný tip - príprava raw dezertov nie je náročná. A tu je recept zo surovín raw.
Určite si na nej pochutnáte :)
Raw čokoládová torta s malinami - ako na to?
Na korpus potrebujeme:
• 250g vlašských orechov
• 150g hrozienok
• 100g datlí
• 50g sušeného kokosu
• šťava z polovice citróna a trochu kôry
Orechy, hrozienka aj datle najskôr namočíme do vody aspoň na 3 hodiny, alebo cez noc. Po zmäknutí vodu zlejeme a všetky ingrediencie spracujeme v kuchynskom robote na hmotu, ktorá spolu drží a lepí sa. Hmotou vysteliemie dno formy na tortu. Na korpus si rozložíme mrazené maliny.
Na čokoládový krém čokoládovo-malinovej torty potrebujeme:
200g kešu orechov
1 zrelé avokádo
4 banány
5PL kokosového oleja
3PL kakaa
hrsť datlí
trochu citrónovej šťavy
polovica vanilkového lusku
Datle, ktoré nám krém dosladia, tiež namočíme do vody aby zmäkli, ak nemáme čerstvé. Všetky ingrediencie rozmixujeme mixérom na hladký krém, ktorý navrstvíme do formy na korpus s malinami. Zarovnáme a tortu môžeme dať chladiť, aby stuhla a mohli sme naniesť poslednú vrstvu.
Odporúčame aj: Najhorúcejšie plavkové trendy tohto leta: V TÝCHTO budeš neprehliadnuteľná!
Malinová torta + malinová poleva - ingrediencie
- 100g kešu orechov
- šťava s jedného citróna
- polovicu vanilkového lusku
- 2 až 3PL kokosového oleja
- maliny
- trochu agáve na osladenie
Kešu oriešky treba znova namočiť a scediť pred rozmixovaním. Maliny si odložíme bokom a ostatné ingrediencie spolu roxmixujeme. Tak vznikne citrónový krém. Polovičku z neho natrieme na stuhnutú tortu. Do druhej polovice pridáme niekoľko malín a znova rozmixujeme. Malinovým krémom môžeme tortu ozdobiť podľa fantázie.
Odporúčame vyskúšať aj: Ako správne konzumovať hurmikaki?
Tortu necháme cez noc v chladničke alebo mrazničke. Ak sme použili dostatok kokosového oleja, krásne stuhne.
Prajeme dobrú chuť!
Zdroj: recepty.rawforum.sk
Aktualizované na 09.06.2024
Aktualizovaný článok: 09.06.2024