Toto je fakt asi tá najjednoduchšia marináda, ktorú môžete spraviť, ale jej chuť je svetová. Nie nadarmo sa zvykne hovoriť, že v jednoduchosti je krása, v tomto prípade je v jednoduchosti hlavne výborná chuť. kto má teda rád poriadne pikatné, príde si na svoje, zaručene. Pri koreninách nie sú uvedené pomery, ale netreba to s nimi preháňať, fakt len jemne, ak to preženiete, váš žalúdok čaká nepríjemné pálivé prekvapenie.
Prípadne vám začnú zlyhávať chuťové bunky ako mne z nadmerného používania chilli. A verte, nie je to sranda!
Suroviny na prípravu:
- sójová omáčka
- chilli mleté (lepšie by bolo keby ste mali čerstvú chilli papričku, ja som však nemala)
- zázvor čerstvý nastrúhaný
- čierne mleté korenie
- štipka soli (pokiaľ máte tofu natural, so soľou to ale aj tak nepreháňajte)
- drvená rasca
- čerstvý cesnak (stačí jeden strúčik, ktorý prelisujete)
- + olej na opekanie a tofu, ktoré budete marinovať (ja používam najradšej tofu údené, je slanšie, čiže pri ňom sa zaobídete častokrát aj bez soli)
Odporúčame vyskúšať: Zdravé Recepty - Cheesecake s lesným ovocím
Postup prípravy:
1. Tofu si dáte do misky, pokropíte sójovou omáčkou, okoreníte so všetkými koreninami, ktoré sú v recepte uvedené z oboch strán a tofu necháte približne 10-15 min. odpočívať. Ja tofu zvyknem prekrojiť na polku a následne na to na dva trojuholníky. Pri niektorých receptoch, ako napríklad pri tomto s bazalkovou kašou mi to prípadá estetickejšie, no pokiaľ pripravujete čínu, nakrájajte tofu na kocky, vložte do misky, zalejte sójovkou a okoreňte.
2. Marinované tofu už len opečte z oboch strán na oleji a máte hotovo. Stačí pár minút z každej strany.
Odporúčame vyskúšať: Cvikla s jablkom alebo jablko s ríbezľou?
Odporúčame vyskúšať: Zdravá maškrta - Kysnutý koláč s posýpkou
Prajeme dobrú chuť
Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk