Recept na jemnú zemiakovú kašu plnú chutí, ku ktorej sa hodí predovšetkým marinované tofu alebo grilovaná zelenina.
Suroviny na prípravu:
• 5-6 ks zemiakov stredne veľkých
• rastlinné mlieko nesladené
• cesnak 2 strúčiky
• čerstvú bazalku (natrhané lístky, cca 5 väčších kusov)
• olivový olej 1 PL
• soľ
• čierne mleté korenie
Postup prípravy:
1. Zemiaky si ošúpeme, umyjeme, nakrájame na malé kocky a varíme ich v mierne osolenej vode, pokým nezmäknú. Vodu z uvarených zemiakov zlejeme.
2. K zemiakom pridáme mierne rastlinné mlieko (nemusí byť zrovna teplé, aspoň aby bolo vlažné), prelisovaný cesnak, a lístky bazalky. Mlieko pridajte podľa toľko, akú hustú, či riedku chcete mať kašu, zvládnete do odoka alebo robte tak ako máte radi a ako ste zvyknutí. Všetko ešte osolíme, môžete pridať aj štipku čierneho mletého korenia.
3. Všetko spolu zmixujeme tyčovým mixérom do hladka. Keď máte kašu zmixovanú, môžete do nej pridať jednu polievkovú lyžicu olivového oleja.
4. Hotovú kašu môžete dozdobiť lístkami čerstvej bazalky. K zemiakovej kaši som podávala marinované a opečené údené tofu.
Odporúčame vyskúšať: Zdravé Recepty - Šampiónové rizoto s pórom
Odporúčame vyskúšať: Zdravá maškrta - Kysnutý koláč s posýpkou
Prajeme dobrú chuť
Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk