Náročnosť: stredná náročnosť
Vystačí na: asi 12 porcií
Doba prípravy: asi 40 minút
Doba pečenia: asi 60 minút
Prísady na prípravu:
Na cesto:
• 200 g zemiakov
• 1 zarovnaná KL soli
• 300 g hladkej múky
• 1/2 balíčka Kypriaceho prášku do
• pečiva Dr.Oetker
- 60 g cukru
- 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
- 100 g mäkkého polotučného tvarohu
- 80 ml mlieka
- 80 ml oleja
Na náplň:
- 200 g mletého maku
- 100 g cukru
- 150 g mäkkého polotučného tvarohu
- 100 ml mlieka
- 1 žĺtok
- 70 g lieskových orieškov
- 500 g sliviek
- 1 bielok
- 30 g lieskových orieškov
Ešte potrebujeme:
- tortovú formu (priemer 26 cm)
- elektrický ručný šľahač
Odporúčame tiež: Fit & Balance Weekend - posilnite svoje telo i myseľ
Príprava:
1. Na prípravu cesta ošúpeme zemiaky a v osolenej vode ich varíme domäkka. Vodu zlejeme, zemiaky necháme vychladnúť a na jemnom strúhadle nastrúhame.
2. V mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme tvaroh, mlieko, olej a zemiaky a ručne vypracujeme dohladka.
3. Na prípravu náplne v mise zmiešame mak s cukrom. Pridáme tvaroh, mlieko a žĺtok a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka.
4. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na obdĺžnik (50 x 35 cm). Náplň nanesieme na cesto, rovnomerne rozotrieme a posypeme nasekanými orechmi. Plát pozdĺžne rozkrojíme a oba diely zavinieme. Jeden plát stočíme do slimáka a umiestnime do stredu vymastenej a múkou vysypanej formy. Druhý zavinutý plát obtočíme okolo prvého. Do medzier naukladáme očistené polovičky sliviek reznou stranou nadol. Povrch potrieme bielkom a posypeme nasekanými orieškami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 60 minút
5. Koláč necháme vo forme vychladnúť.
Bude vás zaujímať: Najúčinnejšie prirodzené spaľovače tukov