V letných dňoch sa chceme nielen osviežiť, ale aj pochutnať si na niečom dobručkom a sladučkom. Ovocné želé dezertíky sú výbornou volbou. Stačí na nich hodiť očkom a už sa vám zbiehajú slinky jedna radosť.
A tak je tu čas dopriať si poobednú siestu s dobrou kavičkou a pruhovaným želé dezertíkom. Jeho príprava je veľmi jednoduchá a aj rýchla (cca 40 minút na 12 porcií).
Na prípravu Pruhoveného želé dezertu budeme potrebovať:
Na želé:
- 3 balíčky Tortového želé žltého Dr.Oetker
- 700 ml ovocnej šťavy alebo džúsu
- 2 zarovnané PL cukru
Na náplň:
- 500 g mascarpone
- 2 balíčky Vanilkového cukru Dr.Oetker
- 1 KL Vanilkového extraktu Dr.Oetker
- 1 balíček Finesse citrónovej kôry Dr.Oetker
- 200 g práškového cukru
- 1 balíček Želatínového stužovača Dr.Oetker
- 100 ml vlažnej vody
- 200 ml smotany na šľahanie
Ešte potrebujeme:
- plech na pečenie (20 x 30 cm)
- elektrický ručný šľahač
Odporúčame tiež: Lahodná špecialita s vôňou mandlí a kávy
Postup prípravy dezertu:
1. Na prípravu dezertu pripravíme tortové želé podľa návodu na obale so šťavou alebo džúsom a cukrom. Na plech opláchnutý studenou vodou nalejeme ⅓ želé a necháme v chladničke stuhnúť.
2. Na prípravu náplne v mise zmiešame mascarpone s vanilkovým cukrom, extraktom, kôrou a cukrom a vymiešame dohladka. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do zmesi. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zľahka vmiešame do zmesi.
3. Na stuhnuté želé nanesieme polovicu náplne a uhladíme. Nalejeme druhú tretinu želé a odložíme do chladničky stuhnúť
(ak želé v kastróliku stuhlo, môžeme ho znovu rozohriať).
4. Nanesieme druhú polovicu náplne a zalejeme zvyšným želé. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť. Potom dezert nakrájame na kocky.
TIPY: Dezert môžeme podávať so šľahačkou a lístkom mäty alebo medovky. Na dezert môžeme pred naliatím poslednej vrstvy želé naukladať ovocie (napr. marhule alebo ananás).
Odporúčame tiež: Prichádza leto, obdobie hojnosti. A príprav na zimu