Recept na: Pruhovaný želé dezert

V letných dňoch sa chceme nielen osviežiť, ale aj pochutnať si na niečom dobručkom a sladučkom. Ovocné želé dezertíky sú výbornou volbou. Stačí na nich hodiť očkom a už sa vám zbiehajú slinky jedna radosť.

 

A tak je tu čas dopriať si poobednú siestu s dobrou kavičkou a pruhovaným želé dezertíkom. Jeho príprava je veľmi jednoduchá a aj rýchla (cca 40 minút na 12 porcií).

 

 

Na prípravu Pruhoveného želé dezertu budeme potrebovať:


Na želé:

  • 3 balíčky Tortového želé žltého Dr.Oetker
  • 700 ml ovocnej šťavy alebo džúsu
  • 2 zarovnané PL cukru

 

Na náplň:

  • 500 g mascarpone
  • 2 balíčky Vanilkového cukru Dr.Oetker
  • 1 KL Vanilkového extraktu Dr.Oetker
  • 1 balíček Finesse citrónovej kôry Dr.Oetker
  • 200 g práškového cukru
  • 1 balíček Želatínového stužovača Dr.Oetker
  • 100 ml vlažnej vody
  • 200 ml smotany na šľahanie

 

Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie (20 x 30 cm)
  • elektrický ručný šľahač 

 

Odporúčame tiež:  Lahodná špecialita s vôňou mandlí a kávy

recept na pruhovany zele zakusok

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy dezertu:


1. Na prípravu dezertu pripravíme tortové želé podľa návodu na obale so šťavou alebo džúsom a cukrom. Na plech opláchnutý studenou vodou nalejeme ⅓ želé a necháme v chladničke stuhnúť.

2. Na prípravu náplne v mise zmiešame mascarpone s vanilkovým cukrom, extraktom, kôrou a cukrom a vymiešame dohladka. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do zmesi. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zľahka vmiešame do zmesi.

3. Na stuhnuté želé nanesieme polovicu náplne a uhladíme. Nalejeme druhú tretinu želé a odložíme do chladničky stuhnúť
(ak želé v kastróliku stuhlo, môžeme ho znovu rozohriať).

4. Nanesieme druhú polovicu náplne a zalejeme zvyšným želé. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť. Potom dezert nakrájame na kocky.

 

 

TIPY: Dezert môžeme podávať so šľahačkou a lístkom mäty alebo medovky. Na dezert môžeme pred naliatím poslednej vrstvy želé naukladať ovocie (napr. marhule alebo ananás).

 

Odporúčame tiež: Prichádza leto, obdobie hojnosti. A príprav na zimu

 

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

9 komentárov

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

15.07.2016 11:44

vyzerá to tak sviežo letne ... už sa iba zahryznúť :-)

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

15.07.2016 15:04

Letný svieži kolácik,určite chutný.

Vaše meno:

Miriam Šuličová

Miriam Šuličová

15.07.2016 18:09

Skusila by som :D

Vaše meno:

Mária Zámečníková

Mária Zámečníková

15.07.2016 22:44

Pripomínajú mi detstvo :)

Vaše meno:

Mirka Š.

Mirka Š.

17.07.2016 07:23

hneď mám na ne chuť

Vaše meno:

Lucia Kobíková

Lucia Kobíková

17.07.2016 10:06

hmmm. vyzera výborne

Vaše meno:

Iveta Moravčíková

Iveta Moravčíková

17.07.2016 23:27

niečo podobné robievam syn to má rád

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

19.06.2018 17:03

vyzerá dobré sviežo

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

14.11.2021 19:50

Vyzerá veľmi lákavo a sviežo, určite vyskúšam, už teraz sa mi zbiehajú slinky :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.