Raw maková štrúdľa
Na prípravu potrebujeme:
• šálku pohánky/ pohánkových vločiek
• šálka hrozienok
• 1/2 vanilkového lusku
• ctirónovú kôru
• podľa potreby vodu
Na plnku potrebujeme:
- strúhané jablká
- mletý mak
- slivkový/ datľový sirup
- škoricu
Postup prípravy:
Šálku pohanky, čo je asi 150 – 200g, namočíme na noc do vody a necháme naklíčiť. Môžete použiť aj pohánkové vločky. Namočíme aj hrozienka, tie už nenaklíčia, ale zmäknú. Pred rawením tohto receptu zlejeme vodu z pohanky aj hrozienok a pohánku presušíme. Keď je na dotyk suchá, dáme ju do mixéra a rozmixujeme ju na “múku”. Potom pridáme ostatné ingrediencie a opäť rozmixujeme. Môžeme pridať vodu, ak sa nám cesto nebude zdať dosť vlhké.
Všetky ingrediencie na plnku si zmiešame. Použili sme bio slivkový sirup, pretože má skvelú chuť. Môžete použiť datľový sirup, agáve sirup alebo čokoľvek, výber sladidiel už je veľký. Pripravíme si potravinovú fóliu, na ktorú rozotrieme naše cesto, ako keď bežne pripravujeme roládu. Potom rozotrieme aj naše jablká s makom a zavinieme. Raw maková štrúdľa je hotová, ale najlepšie je nechať ju pár hodín v chladničke, potom sa bude dať krásne krájať a chute sa viac spoja.
6 komentárov
Kristína Sekeráková
14.11.2021 19:31Mak je moja najobľúbenejšia surovina a určite by som ním nepohrdla aj v takejto podobe :-)
Ľudka Uličná
07.07.2018 14:41vyzera dobre
Erika Špacírová
01.02.2016 11:26nemám rada mak,asi by som ho nahradila orechmi :D ale vyzerá dobre a doma by mala určite úspech
Anna Kristova
06.12.2015 19:23Neviem či by mi chutila.
Mária Maxianová
19.10.2015 14:22ja mám najradšej tradičnú makovú štrúdľu s čerešňami
Renáta Mularčíková
15.10.2015 11:57Makovú štrúdľu som včera vyskúšala ,bola vynikajúca,odporúčam vyskúšať.