RAW recepty: Maková Štrúdľa

Ďalší tradičný recept na raw spôsob. Raw maková štrúdľa, ktorá chutí tak ako originál. Ale zostane dlhšie šťavnatá, teda ak ju nezjete okamžite!


Na prípravu potrebujeme:

 

•  šálku pohánky/ pohánkových vločiek

•  šálka hrozienok

•  1/2 vanilkového lusku

•  ctirónovú kôru

•  podľa potreby vodu

 


Na plnku potrebujeme: 

  • strúhané jablká
  • mletý mak
  • slivkový/ datľový sirup
  • škoricu

 

Odporúčame vyskúšať: Chutné recepty: Raw Kokosové Guľky

raw-makova-strudla

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:


Šálku pohanky, čo je asi 150 – 200g, namočíme na noc do vody a necháme naklíčiť. Môžete použiť aj pohánkové vločky. Namočíme aj hrozienka, tie už nenaklíčia, ale zmäknú. Pred rawením tohto receptu  zlejeme vodu z pohanky aj hrozienok a pohánku presušíme. Keď je na dotyk suchá, dáme ju do mixéra a rozmixujeme ju na “múku”. Potom pridáme ostatné ingrediencie a opäť rozmixujeme. Môžeme pridať vodu, ak sa nám cesto nebude zdať  dosť vlhké.

 

Všetky ingrediencie na plnku si zmiešame. Použili sme bio slivkový sirup, pretože má skvelú chuť. Môžete použiť datľový sirup, agáve sirup alebo čokoľvek, výber sladidiel už je veľký. Pripravíme si potravinovú fóliu, na ktorú rozotrieme naše cesto, ako keď bežne pripravujeme roládu.  Potom rozotrieme aj naše jablká s makom a zavinieme. Raw maková štrúdľa je hotová, ale najlepšie je nechať ju pár hodín v chladničke, potom sa bude dať krásne krájať a chute sa viac spoja.

 

Odporúčame vyskúšať: RAW recepty: Čokoládovo-pomarančová torta s ovocím

 

Zdroj: recepty.rawforum.sk/

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

6 komentárov

Renáta Mularčíková

Renáta Mularčíková

15.10.2015 11:57

Makovú štrúdľu som včera vyskúšala ,bola vynikajúca,odporúčam vyskúšať.

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

19.10.2015 14:22

ja mám najradšej tradičnú makovú štrúdľu s čerešňami

Vaše meno:

Anna Kristova

Anna Kristova

06.12.2015 19:23

Neviem či by mi chutila.

Vaše meno:

Erika Špacírová

Erika Špacírová

01.02.2016 11:26

nemám rada mak,asi by som ho nahradila orechmi :D ale vyzerá dobre a doma by mala určite úspech

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

07.07.2018 14:41

vyzera dobre

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

14.11.2021 19:31

Mak je moja najobľúbenejšia surovina a určite by som ním nepohrdla aj v takejto podobe :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.