Zdravá maškrta - pečený cícer

Máte chuť dať si večer pred telkou niečo dobré a zdravé, aby vaša postava a zdravie neutrpeli ujmu? Ponúkame vám riešenie.

 

Pečený cícer - chrumkavá dobrota s jemnou orieškovou chuťou, vysokým obsahom vlákniny, bielkovín a s nízkym obsahom tuku. Jeho príprava vôbec nie je zložitá. Stačí, keď si ho deň predtým namočíte do vody.

 

 

Odporúčame prečítať: Zdravý sladký obed? Vyskúšajte špaldové lievance s javorovým sirupom

Zdravá maškrta -chrumkavý pečený cícer

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto:

wopeasandtheirpod.com

 

Pečený cícer s príchuťou škorice

 

Blížia sa Vianoce a k nim patrí aj neodmysliteľná vôňa a chuť škorice, ktorú si môžete vychutnať v spojení s chrumkavým cícerom.

 

Ingrediencie:

  • 1/2 balíčka suchého cíceru
  • 2 čajové lyžičky škoricového cukru
  • tretina lyžičky soli
  • 1 polievková lyžica olivového oleja

 

Postup:

Nezabudnite si cícer večer pred prípravou namočiť do vody. Na druhý deň ho niekoľkokrát premyte, aby nebol slizký a dobre vysušte. Cícer zmiešajte v miske spolu so škoricou a soľou. Rozložte ho na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri teplote cca 180 °C po dobu 35-45 minút. Počas pečenia ho párkrát premiešajte. Cícer nebude chrumkavý hneď, začne tvrdnúť počas chladnutia - bude krehký a chrumkavý.

 

 

Odporúčame prečítať: Pestrá šošovicová polievka po domácky

Zdravá maškrta -chrumkavý pečený cícer

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto:

healncure.com

 

Pečený cícer s príchuťou parmezánu a oregana

 

Ak máte chuť na niečo slané, vyskúšajte lahodný pečený cícer s príchuťou strúhaného parmezánu a oregana.

 

Ingrediencie:

  • 1/2 balíčka suchého cíceru
  • 2 čajové lyžičky strúhaného parmezánu
  • ½ lyžičky sušeného oregana
  • 1 lyžica olivového oleja

 

Postup:

Namočte cícer na noc do vody. Na druhý deň ho niekoľkokrát premyte, aby nebol slizký a dobre vysušte. Cícer zmiešajte v miske spolu s parmezánom, oreganom a olivovým olejom. Rozložte ho na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri teplote cca 180°C po dobu 35-45 minút. Počas pečenia ho niekoľkokrát premiešajte. Pri pečení treba pamätať na to, že cícer nebude chrumkavý hneď, začne tvrdnúť počas chladnutia - bude krehký a chrumkavý.

Tieto recepty sú dobrou voľbou, pretože nie sú náročné a cícer si môžete dochutiť podľa vlastnej chuti. Stačí, keď budete postupovať podľa uvedených receptov a cícer dochutíte napríklad s červenou paprikou, cesnakom, čiernym mletým alebo grilovacím korením, čili alebo soľou.

 

 

Odporúčame prečítať: Zdravé hranolky jednoducho a rýchlo!

Zdravá maškrta -chrumkavý pečený cícer

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto:

www.googleusercontent.com

10 komentárov
Soňa Krátka

Soňa Krátka

19.12.2015 07:42

uz sa tesim na tuto pochutku,urcite si ju pripravim,oriesky mam rada vselijake

Vaše meno:

Daniela Šurláková

Daniela Šurláková

19.12.2015 18:55

Tak ten pečený cícer s príchuťou škorice vyskúšam,vyzerá to super a mám doma cícer a nevedela som čo s ním,tak mám dobrý typ

Vaše meno:

Daniela Siplakova

Daniela Siplakova

19.12.2015 20:57

fu ha to by som rada skusila :)

Vaše meno:

veronika drabikova

veronika drabikova

19.12.2015 21:04

vyzera to super, snad to tak aj bude chutit !

Vaše meno:

Magda Kováčová

Magda Kováčová

19.12.2015 22:24

No tak toto urcite vyskusam!

Vaše meno:

Erika Špacírová

Erika Špacírová

19.12.2015 23:15

úžasný je :) robievam ho už dávno

Vaše meno:

Katarína Šutvajová

Katarína Šutvajová

19.12.2015 23:48

samé dobroty,zdravé a chutné

Vaše meno:

Iveta Moravčíková

Iveta Moravčíková

20.12.2015 21:52

zatial od cíceru som jedla len polievku, ale vyskušame

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

21.12.2015 07:23

Mňamky, to musíme vyskúšať!

Vaše meno:

Mária Zámečníková

Mária Zámečníková

05.01.2016 14:42

Tieto recepty vidím 1x.. Určite vyskúšame :)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE