Zdravé recepty - Gaštanový dezert

Variť podľa ročných období môže byť nielen celkom zábavné a inšpiratívne, ale taktiež mimoriadne gurmánske. 

 

 

 

S jeseňou sa spájajú rozhodne aj gaštany. Tie väčšina z nás pozná najmä v podobe gaštanového pyré, ale pečených gaštanov.

 

 

Tieto chutné plody sa však dajú pripraviť aj na množstvo iných spôsobov. Dnes sme si pre vás pripravili gaštanovú sladučkú maškrtku wink

 

Na porciu pre 2 osoby potrebujeme:

  • 2 gaštanové pyré (250 g)
  • 4 vajíčka
  • 1 banán
  • 2 PL rastlinného mlieka, napr. z lieskových orieškov
  • domáci lekvár a ovocie
gaštanové pyré

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy Gaštanového dezertu:

 

1. Rozmrazíme gaštanové pyré, oddelíme žĺtky a bielka. Žĺtky vyšľaháme a pridáme jedno gaštanové pyré. Z bielkov pripravíme sneh a postupne pomaly pridávame do pyré.
2. Pripravené cesto nalejeme do formy na pečenie, my sme použili dve menšie s priemerom 12,5 cm.
3. Dáme piecť do rúry na 160°C na cca 30 minút.
4. Upečené cesto necháme vychladnúť a zatiaľ si vymixujeme plnku z druhého gaštanového pyré, pridáme banán a rastlinné mlieko.
5. Korpus prerežeme napoly, stred potrieme lekvárom a plnkou. Navrch tiež dáme plnku a ozdobíme ovocím, napr. čučoriedkami. Dáme odležať do chladničky na cca tri - štyri hodiny. 

Gaštanový dezert

Zdroj: Shutterstock®

Recept na prípravu - Rastlinného mlieka z lieskových orieškov

 

Na liter mlieka potrebujeme:

  • 1 odmerku lieskoých orechov
  • pitnú vodu
mlieko z lieskových orieškov

Zdroj: Shutterstock®

mlieko z lieskových orechov

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy mlieka z lieskových orechov:

 

1. Lieskové orechy vložte do nádoby MioMatu.
2. Dolejte pitnú vodu - podľa pravidla „viac vody ako ingrediencií a hladina vody medzi ryskami MIN a MAX".
3. Zapnite MioMat a stlačte tlačidlo VeggieMilk. MioMat začne pracovať a o 10 minút vám zvukový signál oznámi, že nápoj je hotový. 

 

Prajeme Vám dobrú chuť wink

 

Zdroj: www.miomat.sk

Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
6 komentárov
Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

29.09.2014 11:48

mňam gaštany milujem, a táto gaštanová dobrota určite stojí za vyskúšanie

Vaše meno:

Katarína Šutvajová

Katarína Šutvajová

29.09.2014 18:08

môže to byť dobré,len kto mi to pripraví

Vaše meno:

Ingrid Šimoniková

Ingrid Šimoniková

29.09.2014 19:08

zaujímavý dezertík len nemám ten prístroj MioMat ale dobrý typ na vianočný darček to rozhodne je a potom vyskušam aj dezertík gaštany milujem a žial mám bezlaktozovu dietu

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

29.09.2014 20:34

zaujímavý recept robievam gaštanovú roládu

Vaše meno:

Helena Povalova

Helena Povalova

01.10.2014 13:13

Výborné recepty, ďakujem....

Vaše meno:

Dominika Sedliaková

Dominika Sedliaková

19.10.2014 15:50

Gaštanové pyre milujem :)))

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE