Gaštanový dezert: Rýchly a zdravý recept, ktorý chutí aj zasýti

Gaštanový dezert

Variť podľa ročných období môže byť nielen celkom zábavné a inšpiratívne, ale taktiež mimoriadne gurmánske.  S jeseňou sa spájajú rozhodne aj gaštany. Tie väčšina z nás pozná najmä v podobe gaštanového pyré, ale pečených gaštanov. Tieto chutné plody sa však dajú pripraviť aj na množstvo iných spôsobov. Dnes sme si pre vás pripravili gaštanovú sladučkú maškrtku 

Na porciu pre 2 osoby potrebujeme:

  • 2 gaštanové pyré (250 g)
  • 4 vajíčka
  • 1 banán
  • 2 PL rastlinného mlieka, napr. z lieskových orieškov
  • domáci lekvár a ovocie

Postup prípravy Gaštanového dezertu:

1. Rozmrazíme gaštanové pyré, oddelíme žĺtky a bielka. Žĺtky vyšľaháme a pridáme jedno gaštanové pyré. Z bielkov pripravíme sneh a postupne pomaly pridávame do pyré.
2. Pripravené cesto nalejeme do formy na pečenie, my sme použili dve menšie s priemerom 12,5 cm.
3. Dáme piecť do rúry na 160°C na cca 30 minút.
4. Upečené cesto necháme vychladnúť a zatiaľ si vymixujeme plnku z druhého gaštanového pyré, pridáme banán a rastlinné mlieko.
5. Korpus prerežeme napoly, stred potrieme lekvárom a plnkou. Navrch tiež dáme plnku a ozdobíme ovocím, napr. čučoriedkami. Dáme odležať do chladničky na cca tri - štyri hodiny. 

wink
Depositphotos

Recept na prípravu - Rastlinného mlieka z lieskových orieškov

Na liter mlieka potrebujeme:

  • 1 odmerku lieskoých orechov
  • pitnú vodu

Gaštanový dezert
MioMat

mlieko z lieskových orechov
MioMat

Postup prípravy mlieka z lieskových orechov:

1. Lieskové orechy vložte do nádoby MioMatu.
2. Dolejte pitnú vodu - podľa pravidla „viac vody ako ingrediencií a hladina vody medzi ryskami MIN a MAX".
3. Zapnite MioMat a stlačte tlačidlo VeggieMilk. MioMat začne pracovať a o 10 minút vám zvukový signál oznámi, že nápoj je hotový.  

Prajeme Vám dobrú chuť 

Zdroj: www.miomat.sk

6 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Dominika Sedliaková

Dominika Sedliaková

19.10.2014 15:50

Gaštanové pyre milujem :)))

Vaše meno:

Helena Povalova

Helena Povalova

01.10.2014 13:13

Výborné recepty, ďakujem....

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

29.09.2014 20:34

zaujímavý recept robievam gaštanovú roládu

Vaše meno:

Ingrid Šimoniková

Ingrid Šimoniková

29.09.2014 19:08

zaujímavý dezertík len nemám ten prístroj MioMat ale dobrý typ na vianočný darček to rozhodne je a potom vyskušam aj dezertík gaštany milujem a žial mám bezlaktozovu dietu

Vaše meno:

Katarína Šutvajová

Katarína Šutvajová

29.09.2014 18:08

môže to byť dobré,len kto mi to pripraví

Vaše meno:

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

29.09.2014 11:48

mňam gaštany milujem, a táto gaštanová dobrota určite stojí za vyskúšanie

Vaše meno:

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.