Úplety inšpirované zasneženými svahmi a lyžami – trend, ktorý ťa štýlovo zahreje

lyžiarske svetre

Úplety inšpirované zasneženými svahmi a lyžiarskou módou dominujú kolekciám pre jeseň a zimu 2024. Tieto svetre kombinujú komfort, teplo a estetiku retro lyžiarskych vzorov, pričom prinášajú moderný nádych. 

Od typických nórskych vzorov až po výrazné geometrické motívy, lyžiarske svetre sa stávajú základným kúskom šatníka pre chladné dni. Pohodlné a štýlové zároveň, tieto kúsky sú ideálne na zimné dobrodružstvá aj bežné nosenie v mestskom prostredí.

Ako nosiť lyžiarske svetre a s čím ich kombinovať? A ktoré strihy by určite nemali chýbať ani vo vašom šatníku?

Neprehliadni: Štrikovanie je IN! Účinky tejto činnosti ťa dostanú a budeš to chcieť skúsiť aj ty

História lyžiarskych svetrov

Lyžiarske svetre majú bohatú históriu, ktorá siaha až do začiatku 20. storočia. Pôvodne navrhnuté ako funkčné oblečenie pre lyžiarov na horských svahoch, svetre z vlny sa stali symbolom tepla, ochrany a odolnosti voči nepriaznivému počasiu. V priebehu rokov sa vyvinuli nielen ako športové oblečenie, ale aj ako módny symbol spájajúci šport a štýl.

Pôvod a vývoj lyžiarskych svetrov

Na začiatku 20. storočia sa lyžovanie stávalo populárnym športom najmä v Európe, najmä v severských krajinách, kde bola potreba teplého a funkčného oblečenia kľúčová. Štrikované svetre z vlny, ktoré boli teplé a priedušné, sa stali neodmysliteľnou súčasťou lyžiarskej výbavy. Tieto svetre mali vzory inšpirované prírodou a miestnymi tradíciami, čo im dodávalo autentický a nadčasový vzhľad.

Jedným z najznámejších štýlov lyžiarskych svetrov je nórsky vzor, ktorý sa vyznačuje geometrickými motívmi, snehovými vločkami a abstraktnými prírodnými prvkami. Tento vzor pochádza z Nórska, kde má dlhú tradíciu a stal sa ikonickým nielen pre športové oblečenie, ale aj pre zimnú módu celkovo.

Retro lyžiarske svetre

Lyžiarske svetre dosiahli svoj vrchol v popularite v 70. a 80. rokoch, keď lyžovanie zažívalo zlatú éru. V tomto období sa svetre stali viac farebné, vzory sa stali výraznejšími a často odrážali športového ducha tej doby. Vzory z tejto éry zahŕňali výrazné geometrické tvary, kontrastné farby a farebné pruhy, ktoré dodávali svetrom jedinečný vzhľad.

Retro svetre z tohto obdobia sú dodnes obľúbené pre svoj autentický vintage štýl, ktorý spája nostalgiu so športovým charakterom. Mnohé moderné značky dnes čerpajú inšpiráciu z tohto obdobia a prinášajú na trh svetre, ktoré zachovávajú ducha retro lyžiarskych vzorov.

Odporúčame: Čo si obliekla Emily v druhej časti seriálu? Pozrite si najzaujímavejšie outfity!

módne úplety 2024
PINTEREST/Sandy Taitai

Typické vzory a motívy

Medzi najčastejšie vzory, ktoré sú pre lyžiarske svetre charakteristické, patria:

  • Nórsky vzor: Typický pre svetre z Nórska a Škandinávie, obsahuje geometrické tvary, hviezdy, vločky a iné symboly prírody.
  • Geometrické vzory: Štýl typický pre 70. a 80. roky, s ostrými hranami, veľkými pruhmi a kontrastnými farbami.
  • Pruhované svetre: Pruhy rôznej šírky a farieb, často inšpirované retro estetikou.
  • Snehové vločky: Symbol zimy a lyžovania, ktorý je obľúbený v tradičných aj moderných kolekciách.
  • Alpské motívy: Symboly hôr, lyží, zvierat alebo lesných scén.

Lyžiarske svetre ako trend pre jeseň, zimu 2024

Lyžiarske svetre nie sú len praktickým riešením pre zimné chladné dni, ale aj módnym vyjadrením, ktoré spája nostalgický odkaz minulosti s aktuálnymi trendmi. V sezóne jeseň/zima 2024 sú lyžiarske svetre späť v móde, kombinujú tradičné vzory s modernými strihmi a materiálmi. Módni návrhári prinášajú svetre so vzormi, ako sú tradičné nórske motívy, snehové vločky, alpské scenérie a geometrické tvary, ktoré sa stali symbolom zimnej módy.

Kľúčové vlastnosti lyžiarskych svetrov

  • Tradičné vzory: Nórske a alpské vzory, ktoré zahŕňajú geometrické tvary, snehové vločky a zvieracie motívy.
  • Retro štýl: Svetre, ktoré čerpajú inšpiráciu z 70. a 80. rokov, kedy sa lyžiarska móda stala ikonickou.
  • Funkčnosť a pohodlie: Príjemné a teplé materiály, ako je vlna a kašmír, ktoré poskytujú komfort počas chladných dní.
  • Široká škála farebných kombinácií: Od tradičných bielych a modrých vzorov po výrazné, kontrastné farby a moderné kombinácie.

Klasický štýl s moderným nádychom

V sezóne 2024 sa lyžiarske svetre objavujú v moderných strihoch a prevedeniach. Svetre sú často oversized alebo s detailmi, ako sú zipsy, vysoké golieriky či kombinácie rôznych textúr. Tento trend je ideálny na vrstvenie – svetre môžete nosiť pod bundou na svahoch, ale aj ako štýlový doplnok k džínsom či sukniam na bežné nosenie.

Lyžiarske svetre pre jeseň/zimu 2024 predstavujú perfektnú kombináciu štýlu a funkčnosti, pričom prinášajú späť retro eleganciu do moderného šatníka.

Zaujme Ťa: Maskáčová móda je späť! Objav najhorúcejšie trendy pre jeseň 2024

trendy svetre zima 2024
PINTEREST/mail.yandex.ru

Ako nosiť trendové lyžiarske svetre?

Lyžiarske svetre sú skvelým módnym kúskom pre zimnú sezónu 2024, spájajúci pohodlie, teplo a štýl. Vďaka ich univerzálnosti sa dajú nosiť na mnoho spôsobov, či už na zimné dobrodružstvá alebo do mestského prostredia. Tu sú tipy, ako ich efektívne začleniť do vášho šatníka:

Kombinácia s džínsami pre bežný deň

Pre každodenný ležérny vzhľad môžete lyžiarsky sveter jednoducho kombinovať s obľúbenými džínsami. Doplňte ich pohodlnými čižmami alebo teniskami, a máte skvelý outfit, ktorý je ideálny na prechádzky alebo víkendové výlety.

  • Tip: Ak je sveter oversized, zvoľte úzke džínsy alebo nohavice, aby ste vytvorili vyvážený look.

Vrstvenie s bundami na zasnežené svahy

Lyžiarske svetre sú dokonalé na vrstvenie, a teda ideálne pod lyžiarske bundy alebo vetrovky. Na svahu vás nielen zahrejú, ale tiež dodajú vášmu športovému outfitu štýlový retro nádych.

  • Tip: Vyberte si svetre s výraznými vzormi, ktoré vytvoria zaujímavý kontrast k jednoduchým lyžiarskym bundám.

Elegantný look s midi sukňami

Ak chcete dať lyžiarskym svetrom nádych elegancie, skombinujte ich s midi sukňou a vysokými alebo chelsea čižmami. Tento kontrast medzi hrubým úpletom a jemnou látkou sukne vytvorí sofistikovaný, ale stále pohodlný outfit vhodný aj do práce alebo na stretnutia.

  • Tip: Svetre so zaujímavými vzormi, ako sú nórske motívy či geometrické tvary, môžete doplniť jemnými šperkami pre ešte elegantnejší efekt.

Vysoký golier ako výrazný detail

Lyžiarske svetre jeseň/zima 2024 často prichádzajú s vysokým golierom, ktorý nielen dodáva teplo, ale aj štýl. Nechajte tento detail vyniknúť a kombinujte ho s jednoduchými nohavicami alebo legínami. Vysoký golier môže tiež slúžiť ako náhrada za šál, čo je ideálne na zimné prechádzky.

  • Tip: Skombinujte sveter s kabátom alebo koženou bundou, nech necháte vyniknúť kontrast materiálov.

Športový look so športovými nohavicami

Pre športovo ladený vzhľad môžete lyžiarsky sveter kombinovať so šuštiakovými alebo lyžiarskymi nohavicami. Tento štýl je ideálny na pohodlné zimné aktivity a pre tých, ktorí chcú športový look preniesť aj mimo svahov.

  • Tip: Vyberte svetre v pastelových alebo zemitejších odtieňoch, ktoré vytvoria moderný a čistý vzhľad.

Oversized svetre s úzkymi nohavicami alebo legínami

Oversized lyžiarske svetre sa perfektne hodia k úzkym nohaviciam alebo legínam. Tento kontrast vo veľkosti oblečenia nielenže vytvára štýlový efekt, ale je aj veľmi pohodlný. Ideálny outfit na zimné prechádzky, ale aj na pohodové večery.

  • Tip: Doplňte outfit vysokými čižmami alebo robustnými členkovými topánkami, aby ste pridali na štýlovosti.

Pletené svetre ako šaty

Dlhšie lyžiarske svetre môžu skvele poslúžiť aj ako svetrové šaty, najmä ak ich skombinujete s hrubými pančuchami alebo legínami a doplníte vysokými topánkami. Je to štýlový a funkčný zimný outfit, ktorý je pohodlný a zároveň šik.

Úplety inšpirované zasneženými svahmi a lyžami

11

1/11
Zdroj: PINTEREST/vogue.co.uk

Zdroj úvodnej fotky: PINTEREST/wwd.com, PINTEREST/veronicabeard.com, PINTEREST/johnlewis.com

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE