Ako na ikonický trendy make-up look v štýle 90-tok

Ako na trendy make-up look v štýle 90-tok

Trendy z 90. rokov minulého storočia doteraz ovplyvňujú módu aj vizáž. Prelomová dekáda totiž so sebou priniesla nadčasový štýl plný rebelských kontrastov, ktorý dnes rezonuje aj s mladšími generáciami. Výnimkou nie je ani líčenie. Stačí si len vybrať obľúbené prvky a prispôsobiť ich svojmu vkusu.

Odporúčame: VIDEO: Test noviniek Dermacol Think Pink – nové tónovacie krémy, sypký púder aj oleje na pery

Matný základ a kontúry


Matná pleť bola v 90. rokoch absolútnou prioritou. Základom pre takéto líčenie je teda spoľahlivo krycí matný make-up, ktorý zakryje nedokonalosti a zanechá vašu pleť bez lesku. Aby ste sa vyhli efektu neprirodzenej masky, držte sa rád profesionálov. „Pri aplikácii make-upu začnite s malým množstvom. Jemne ho rozotrite štetcom po celej tvári a krku a podľa potreby vrstvite. Kľúčový je správny výber odtieňa, ktorý by mal presne zodpovedať tónu vašej pleti, aby ste predišli neprirodzeným prechodom,“ radí vizážistka Silvie Siegr z Dermacol.

Kontúrovanie v 90. rokoch bolo síce oveľa jemnejšie ako dnes, no stále dôležité. Bronzer a rozjasňovač používal málokto, to však rozhodne neplatí o lícenke. „Pre líčenie v štýle 90.rokov sú ideálne lícenky s ružovým podtónom. Ten tvári dodá prirodzený mladistvý vzhľad a skvele sa hodí aj k chladným odtieňom očných tieňov, ktoré boli v tejto dekáde veľmi trendy. Na zvýraznenie kontúr tiež môžete použiť tmavší odtieň make-upu, naniesť ho na lícne kosti a jemne rozpracovať  smerom nahor, aby ste opticky podvihli kontúry tváre,“ dodáva vizážistka. Na fixáciu líčenia nezabudnite použiť sypký púder v jemnej vrstve, ktorý predĺži jeho výdrž.

Make-up Infinity od Dermacol
Dermacol

Tip: Make-up Infinity od Dermacol vás očarí svojou multifunkčnosťou. Má vysokú kryciu schopnosť, no vďaka svojej textúre sa dobre aplikuje na celú tvár aj lokálne – ako korektor či na zvýraznenie kontúr. Je dostupný v 4 odtieňoch a na pleti pôsobí ako druhá koža.

Vysokokrycí make-up Infinity, Dermacol – 11,99 eur/ 20 ml

užová lícenka Natural od Dermacol v odtieni č. 3
Dermacol

Tip: Ružová lícenka Natural od Dermacol v odtieni č. 3 vytvorí na pleti hodvábny finiš a perfektne s ňou splynie. Obsahuje jemné trblietky, ktoré sú veľmi prirodzené a pleti dodávajú sviežosť.

Prírodná púdrová lícenka Natural, Dermacol – 7,69 eur

Ceruzka na oči - Eyebrow Perfector od Dermacol
Dermacol

Tenké obočie

90. roky v líčení definovalo aj tenké obočie. To svoje však trhať nemusíte, opticky tento efekt dosiahnete aj použitím vhodných produktov – ceruzky a gélu na obočie . „Obočie najprv vyčešte dohora gélom vo farbe, ktorá zvýrazní chĺpky. Tie precízne začešte tak, aby neprečnievali z línie. Na záver doplňte obočie ceruzkou, čím ho opticky zahustíte,“ hovorí Silvie Siegr.

Tip: Pri vypĺňaní obočia oceníte mäkkú tuhu ceruzky Eyebrow Perfector od Dermacol. Jednoducho sa aplikuje a vďaka skosenému hrotu v tvare trojuholníka dokreslíte chĺpky naozaj prirodzene.

Ceruzka na obočie Eyebrow Perfector, Dermacol – 6,99 eur

Neprehliadnite: VIDEO: Letné novinky Dermacol – skvelý make-up na leto, neónové ceruzky, slnečná starostlivosť a ďalšie!


Krémový očný tieň Longlasting eyeliner & eyeshadow od Dermacol odtieň č. 3
Dermacol

Perleťové oči

Poznávacím prvkom líčenia 90. rokov boli aj výrazné očné tiene - prevažne v bielej, striebornej, svetlomodrej či levanduľovej farbe s perleťovým finišom. Ako na to, aby výsledný look pôsobil stále decentne?  „Použite krémový očný tieň, ktorý naneste na stred viečka a vnútorné kútiky oka. Následne tieň precízne rozpracujte na celé pohyblivé viečko až po záhyb. Ak ho jemne potiahnete poza vonkajší kútik oka, opticky ho zväčší, ale výsledný efekt nebude pôsobiť prehnane,“ hovorí Silvie. Nezabudnite na hustú vrstvu maskary, ktorá dodá vašim riasam dramatický objem.  

Tip: Krémový očný tieň Longlasting eyeliner & eyeshadow od Dermacol je vysoko pigmentovaný, dlhotrvácny a vďaka tenkému aplikátoru sa jednoducho a presne aplikuje. Svetlomodrý odtieň č. 3 má perleťový finiš.

Dlhotrvácny očný tieň a linka 2 v 1, Dermacol – 6,99 eur

Riasenka Imperial XXL, Dermacol
Dermacol

Na dosiahnutie dramatických rias je skvelá sýtočierna riasenka Imperial XXL. Flexibilná silikónová kefka vyčeše každú riasu, zaoblená špička sa dostane aj k najmenším chĺpkom v kútiku oka a na spodnom viečku.

Riasenka Imperial XXL, Dermacol – 11,99 eur

Kontúrovacia ceruzka na pery New generation od Dermacol
Dermacol

Pery

Pokiaľ ide  o pery, v 90. rokoch boli populárne najmä hnedé a nude odtiene. Ak chcete dosiahnuť autentický vzhľad, ktorý sa zároveň postará o optické zväčšenie pier, skombinujte tmavší odtieň ceruzky na pery s o niečo svetlejším rúžom. Tento kontrastný efekt preslávila aj J.Lo a Naomi Campbell. „Na vykreslenie línie pier použite hnedú ceruzku tmavšiu aj o tri odtiene, ako je farba vašej pleti. Linku rozmažte dostratena až k stredu pier. Ich plochu vyplňte nude rúžom a krémovým leskom ,“ radí vizážistka Silvie Siegr.

Tip: Na kontúrovanie pier je ako stvorená ceruzka New Generation od Dermacol v odtieni 1. Unikátny skosený hrot zaisťuje presnú aplikáciu, príjemná textúra s obsahom voskov a rastlinných olejov sa doslova kĺže po pokožke.

Kontúrovacia ceruzka na pery New generation, Dermacol – 3,99 eur

Lesk na pery F****** high shine od Dermacol
Dermacol

Na vyplnenie použite ultra lesklý lesk na pery F****** high shine od Dermacol v odtieni číslo 4.

Lesk na pery F****** high shine, Dermacol – 6,89 eur

telový olej Shimmer my body od Dermacol
Dermacol

Sexy koža

V 90. rokoch boli veľmi populárne aj trblietky aplikované na rôzne časti tela, ako napríklad  ramená, dekolt, ruky či nohy. Ich žiarivý efekt dodal koži extra dávku lesku a dokonale dopĺňal výrazné outfity doby, ktorá bola neodmysliteľne spojená s večierkami, festivalmi a koncertami. Ak sa teda chystáte na špeciálnu príležitosť, pokojne si jemný lesk na odhalené partie tela aplikujte aj vy. Telové produkty s jemnými žiarivými čiastočkami na koži pôsobia naozaj decentne a dodajú jej krásny glow.

Tip: Skrášľujúci telový olej Shimmer my body od Dermacol pokožku rozžiari, ale aj natónuje. Použiť ho môžete na telo aj vlasy.

Skrášľujúci telový olej Shimmer my body, Dermacol – 11,49 eur/50 ml

Líčenie v štýke 90tych rokov
Dermacol

Anketa: torý trend z 90. rokov by ste chceli vidieť znovu v móde?

Odpovedal 1 čitateľ

100%
0%
0%
0%
0%
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE