Angie pečie: Marhuľovo – ríbezľový koláčik

Marhuľovo – ríbezľový koláčik

Kombinácia marhúľ a ríbezlí je skvelá vo viacerých receptoch, či už ide o džemy, koláčiky, smoothies alebo dokonca marinády. Marhule pridávajú sladkosť a jemnú chuť, zatiaľ čo ríbezle pridávajú kyslosť.

Vytvorením džemu alebo zaváranín z týchto dvoch ovocí môžete vytvoriť dokonalú kombináciu sladkosti a kyslosti, ktorá sa bude ľahko jesť samostatne alebo na chlebe či palacinkách. Rovnako môžete pridať tieto ovocia do ovocného šalátu, kde sa budú perfektne dopĺňať a pridať mu zaujímavú a lahodnú chuť.

V smoothies môžete tiež skombinovať tieto ovocia s mliekom či jogurtom a pridať trochu medu na zahustenie.

Pokúste sa experimentovať s touto kombináciou v rôznych receptoch a objavte nové spôsoby, ako si vychutnať tieto skvelé ovocia spolu!

Kombinácia marhúľ a ríbezlí v sladkých receptoch je dokonalá!

Kombinácia marhúľ a ríbezlí je skvelou voľbou pre sladké recepty, pretože tieto ovocia sa perfektne dopĺňajú v chuti. Tu je niekoľko nápadov, ako ich môžete využiť v rôznych dezertoch:

  • Marhuľovo-ríbezľové štrúdle 
  • Marhuľovo-ríbezľový koláč 
  • Ovocná poháre s marhuľami a ríbezľami - do sklenených pohárov vrstvite na striedačku nakrájané marhule a ríbezle, a medzi nimi striedajte vrstvy jogurtu a medu. Ozdobte čerstvou mätou a plátkom marhule.

Nezáleží na tom, ktorý recept si vyberiete, kombinácia marhúľ a ríbezlí v sladkých dezertoch určite osvieži váš chuťový zážitok a zaručene poteší vaše chuťové poháriky. Dobrú chuť!

Angie pečie rýchly marhuľovo-ríbezľový koláč

Kýblik marhúľ som použila aj na takýto koláčik a keďže mi ostalo ešte zopár ríbezlí, skvele dotvorili tento koláčik. Mäkkučké cesto s citrónovým nádychom a ovocie :)

ribezlovy-kolac
www.angiebakes.com

Marhuľovo – ríbezľový koláčik  - postup prípravy:

Maslo vyšľaháme s cukrom, po jednom pridáme vajíčka a po každom poriadne prešľaháme. Pridáme citrónovú kôru a nakoniec aj múku zmiešanú so strúhankou a kypriacim práškom. Premiešame a cesto nalejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy (môže byť aj okrúhla tortová alebo menší plech. Pečieme pri 185°C cca 25-30 min, treba to sledovať. Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.

Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie: Špaldový čerešňový raňajkový koláčik

Zdroj: www.angiebakes.com

Aktualizované na 21.06.2024

Aktualizovaný článok: 21.06.2024

Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
1 komentár
Miriama Rusinová

Miriama Rusinová

25.08.2015 18:57

chutnučký :)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE