Kde sa okúpať na západnom Slovensku? Prinášame ti prehľad i s cenami

Kde sa okúpať na západnom Slovensku

Leto je tu – slnko svieti, zmrzlina a nanuky tečú po rukách, bicykle a prázdninujúce deti, ktoré už nechcú byť tretí týždeň u babky, dovolenka v Grécku zrušená a vy máte pocit, že toto leto nebude to pravé orechové. Mýlite sa! Ani zďaleka nevešajte hlavu. Len pekne vyberte tie plavky zo spodnej poličky. Utekajte kúpiť opaľovacie krémy a deťom nové potápačské okuliare z reklamy. 

Zoberte si voľno v práci, obľúbenú knihu a zbaľte aj tie letné šaty, ktoré ste si kúpili na večerné prechádzky po pláži. A, samozrejme, prečítajte si náš článok, v ktorom nájdete tipy na dovolenku na západnom Slovensku. Kde nájsť termálne vody alebo klasické čí prírodné kúpaliská?

Vitajte na Slovensku

Dovolenka na Slovensku? Mnohí z nás majú krásne spomienky z detstva. Čvachtanie sa na Zelenej vode s poriadnou stanovačkou, na ktorej nechýbali paštekové chleby, Dru tyčinky, neskoré večierky, vychladené pivo z jazera a prenosné rádio na baterky. Ach, aj vy ste si teraz povzdychli? To boli časy!

Dnes sa každý hrnie za morom do zahraničia, lebo i susedia chodia každý rok. Nezastavíme sa, až kým neprecestujeme na druhý koniec zemegule a neuvidíme i ten najskrytejší kút sveta. A, samozrejme, treba sa pochváliť všetkým, že sme práve zjedli pol chobotnice a zavesiť fotku na sociálnu sieť. Veď predsa bez toho by to nebola tá pravá dovolenka. Nie je nič zlé na tom, že máme chuť cestovať a spoznávať svet. Možno však trochu zabúdame na naše krásne Slovensko. Máte pravdu, niektoré služby a ceny sa nedajú porovnať s tými v zahraničí, ale to je iná kapitola. 

U nás síce more nemáme, ale môžeme sa pochváliť termálnymi prameňmi, osviežujúcimi jazerami a vodnými nádržami, letnými kúpaliskami s bufetmi, aquaparkami i rekreačnými strediskami. Pravú letnú atmosféru môžete zažiť i na Slovensku a nemusíte cestovať tisícky kilometrov a čakať v letiskových halách. Tak šup, zbaľte tie plavky a uteráky. Ide sa k vode! Pripravili sme pre vás prehľad najznámejších miest pre príjemnú letnú kúpačku i s cenníkom. Nech sa páči, tú sú tipy na aquaparky a termálne kúpaliská, ktoré sú bohaté na vnútorný bazén, vonkajšie bazény a vodná atrakcie, ako aj tipy na kúpanie v prírode.

Pozri aj: Krásy Žilinského kraja: Čo by si určite nemala vynechať?

Aquapark Senec
instagram.com/aquaparksenecofficial 

Kde sa okúpať na západnom Slovensku?

1. Aquapark Senec

Aquapark nachádzajúci sa pri Slnečných jazerách ponúka skvelú zábavu pre malých i veľkých. Tu sa ani náhodou nudiť nebudete. V areáli sa nachádza dokopy dvanásť bazénov, tri tobogány, množstvo šmýkačiek, plážové ihriská, detské bazéniky a kútiky. Môžete sa zapojiť do cvičenia s animátormi, ochutnať grilované pochúťky z niekoľkých vonkajších bufetov. Aquapark ponúka taktiež wellness služby na vysokej úrovni a možnosti ubytovania hneď oproti areálu v hoteli Senec****.

Cenník celodenných vstupov:

  • Deti do 6 rokov zdarma
  • Deti od 6-19 rokov, seniori nad 60, držitelia ISIC karty 23,90 €
  • Dospelá osoba 28,90 €

V ponuke sú i zvýhodnené kombinované vstupy s masážami a inými procedúrami, trojhodinové vstupy. Vstupenky si môžete zakúpiť i online priamo na stránke aquparku so zvýhodnenými cenami.

Odporúčame: Exotické klenoty pre tých, ktorí nevedia, kam sa toto leto vybrať na dovolenku

Aquapark Trnava
instagram.com/aquapark_trnava content 

2. Aquapark Trnava

Relaxačný, oddychový i vonkajší bazén, saunový svet, vodný bar s vodopádom, zábavný bazén so zvieratkami pre deti, masáže – toto všetko a ešte viac ponúka príjemný Aquapark Trnava. Môžete sa tešiť na vyhrievaný nerezový bazén s teplotou 28 °C so štyrmi plaveckými dráhami, ležadlami, s perličkovým vírením, barom a fontánou. 

Pripravené sú atrakcie pre deti aj dospelých. Vyskúšajte si lezeckú stenu, basketbalový kôš, lanovú dráhu a plávajúce lekná. Pre najmenšie deti je k dispozícii detská zóna, ktorá je jednou z častí vonkajšieho bazéna. Milovníci vodného adrenalínu si môžu užiť aj jazdu tobogánmi.

Cenník celodenných vstupov:

  • Dieťa do 5 rokov zdarma
  • Dospelá osoba 26,00 €
  • Žiaci, ZŤP, ZŤP/S, seniori 19,00 €

Môžete si taktiež zakúpiť dvoj, troj alebo štvorhodinové vstupy a rovnako aj vstupy kombinované so SPA.

Odporúčame: Trenčiansky kraj a jeho lákadlá: Čo sa oplatí navštíviť počas leta?

Thermal Nitrava
instagram.com/thermalparknitrava content 

3. Thermal Nitrava

V obci Poľný Kesov, asi hodinu cesty od Nitry, sa nachádza aquapark Nitrava, ktorý návštevníkom ponúka hypertermálny bazén, bazénovú halu s tromi bazénmi – zážitkový bazén s vírivkou, detský bazén a výplavový bazén, tri druhy sáun, jacuzzi, ubytovanie v trojhviezdičkovom hoteli. 

Prírodná minerálna voda so zvýšeným obsahom sodíkového iónu priaznivo vplýva na pohybové ústrojenstvo, centrálny nervový systém, poúrazové stavy, regeneráciu kostí a kĺbov, uvoľnenie svalstva.

Cenník celodenných vstupov:

  • Deti do 3 rokov zdarma
  • Deti 3 až 15 rokov 13 €
  • Dôchodca od 60 rokov, ZŤP a sprievod ZŤP 13 €
  • Dospelá osoba 18,50 €

V ponuke sú i viac hodinové vstupy, balíky pre rodiny, permanentky, kombinované balíky služieb. Sledujte webové stránky.

Odporúčame: Ako pestovať muškáty? Vďaka tejto zálievke porastú ako divé!

Termálne kúpalisko Thermal Nesvady
instagram.com/thermal_nesvady content 

4. Termálne kúpalisko Thermal Nesvady

Toto kúpalisko v okrese Komárno vyniká svojou geotermálnou vodou, ktorá svojím chemickým zložením veľmi priaznivo pôsobí na ľudský organizmus. Kúpalisko je otvorené celoročne a nachádza sa tu šesť bazénov, bazénová terasa s lehátkami, reštaurácia, bufety, detské ihrisko, zelená plocha na opaľovanie.

Cenník celodenných vstupov:

  • Deti do 4 rokov v sprievode rodiča zdarma
  • Študent do 15 rokov, študent denného štúdia do 26 rokov 12 €
  • Seniori nad 62 rokov, ZŤP 12 €
  • Dospelá osoba 14 €

Môžete tiež využiť dvoj a štvorhodinové vstupy, rodinné balíky a rôzne doplnkové služby.

Odporúčame: 10 sladkých maškŕt, z ktorých nepriberieš – ktoré zdravé sladkosti si zamiluješ?

Thermalpark Dunajská Streda
instagram.com/thermalparkds 

5. Thermalpark Dunajská Streda

V krásnom prostredí v srdci Žitného Ostrova ponúka jeden z najobľúbenejších aquaparkov kvalitné služby a dokonalý relax pre všetky vekové kategórie. Na ploche osemnásť hektárov sa nachádza desať interiérových a exteriérových bazénov s termálnou vodou s teplotou od 26 °C do 39 °C, ktorá má priaznivé účinky najmä pri ťažkostiach pohybového ústrojenstva. 

Deti sa môžu tešiť na detský bazén so zábavnou šmykľavkou a detský letný klub s pestrým programom. Nadšenci adrenalínu a zábavy majú možnosť vyskúšať tobogánovú vežu so siedmimi tobogánmi a tí aktívnejší, ktorí nechcú len pasívne oddychovať, môžu využiť plážový minigolf, multifunkčné ihrisko, stolný tenis, vonkajší šach. 

V areáli sa nachádza i nové masážne centrum so šiestimi masážnymi priestormi a obnovený saunový svet so štyrmi saunami. Návštevníci majú možnosť ubytovať sa v hoteli, penzióne, v apartmánoch pri jazere alebo v autokempingu.

Cenník celodenných vstupov:

  • Deti do 3 rokov zdarma
  • Deti do 14 rokov 14 €
  • Seniori nad 62 rokov, ZŤP, sprievod, študenti 14 €
  • Dospelá osoba 16 €

K cene za vstupenku sa ešte pripočítava víkendový a sezónny poplatok. Cenník skupinových vstupeniek, trojhodinových vstupov, permanentiek a ubytovania môžete nájsť na stránke aquaparku.

Odporúčame: Našiel krásu v odpudivom hmyze? Muž má doma vskutku unikátnu zbierku domácich miláčikov

Thermal Corvinus Veľký Meder
instagram.com/thermalcorvinus 

6. Thermal Corvinus Veľký Meder

Tento termálny aquapark je skutočnou oázou oddychu a zábavy. Čaká na vás niekoľko bazénov, ako napríklad taliansky s tobogánmi, vlnový bazén, bazén s unášajúcou vodou alebo rekreačný či skokanský bazén. Vychutnajte si wellness so saunovým svetom a bio soláriom, soľnú komoru, bioterapiu s rybičkami a bahenné zábaly, animačné programy, športové ihriská, tobogánový park, letný detský kútik. 

Cenník celodenných vstupov:

  • Deti do 3 rokov zdarma
  • Dospelá osoba nad 62 rokov, deti 3-15 r., ZŤP 14 €
  • Dospelá osoba 17 €

Na stránke aquaparku nájdete ďalšie ceny služieb a vstupov.

Odporúčame: Jednoduchý dezert z lístkového cesta s mascarpone krémom a jahodami podľa Kvetky Horváthovej

Kúpalisko Zelená žaba
instagram.com/trenciansketeplice_aktualne

7. Kúpalisko Zelená žaba

Možno si niektorí z vás, najmä tí z okolia Trenčianskych Teplíc, pamätajú na staré dobré kúpalisko Zelená žaba. Dnes je z neho moderný a príjemný areál, ktorý okrem letného kúpania v tridsaťtri metrov dlhom bazéne s masážnymi tryskami, fontánami či divokou riekou, ponúka i celoročné wellness pobyty so saunami a vírivkou, a to všetko v objatí krásnej prírody. 

Žaba, ako ho miestny nazývajú, je veľmi populárne kúpalisko, ktoré vyhľadávajú turisti nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia a osobitnou kapitolou sú tí, ktorí si sem prídu nostalgicky zaspomínať. Zelená žaba je jednoznačne kultúrna pamiatka, legenda a pýcha Československa, ktorú by ste si nemali nechať ujsť.

Cenník celodenných vstupov:

  • Deti do 4,99 rokov zdarma
  • Študenti do 26 rokov s preukazom, deti od 5-15 rokov 14 €
  • Seniori nad 62 rokov 14 €
  • Dospelá osoba 19 €
  • Rodinný vstup 2+1 - 42 €
  • Rodinný vstup 2+2 - 52 €

Pre trojhodinové vstupy a wellness služby pozrite stránku kúpaliska.

Odporúčame: Najlepšie pláže v Poľsku, do ktorých sa okamžite zamiluješ

Termálne kúpele Malé Bielice
instagram.com/termalymalebielice

8. Termálne kúpele Malé Bielice

Termálne kúpele sa nachádzajú v meste Partizánske, v časti nazývanej Malé Bielice. Kúpeľný komplex je tvorený vonkajším a krytými bazénmi, dvoma tobogánmi, dvojdráhovou šmykľavkou, dvoma trampolínami a detským ihriskom. Skvelé miesto a ideálne podmienky na relax, regeneráciu, ako aj aktívny oddych. 

Bazény sú napustené termálnou vodou, ktorá tu prirodzene vyviera a priaznivo pôsobí na nervový systém, pohybové ústrojenstvo a regeneráciu organizmu. Teplota vody dosahuje 30-39 °C. Areál je v prevádzke počas celého roka a okrem relaxačných a plaveckých bazénov ponúka aj welness centrum so saunou, parou či turecké kúpele. Návštevníci sa tu môžu takisto ubytovať alebo si dopriať výdatne jedlo v reštaurácii.

Cenník 4-hodinový vstupov:

  • Deti do 14 r., ZŤP 12,90 €
  • Dospelá osoba 18,90 €

Ceny vstupov sa líšia v závislosti od hodiny (ráno, večer) a takisto od toho, či ide o víkend alebo pracovný deň. Kúpele ponúkajú tiež permanentku a kartu Termály, ktorá slúži ako elektronická peňaženka na dobíjanie.

Ďalšie tipy na možnosti kúpania na západe:

Západné Slovensko ponúka veľa skvelých miest na kúpanie, plávanie či relax. Navštíviť môžete tiež:

  • vodnú nádrž Sĺňava v Piešťanoch, 
  • Termálne kúpalisko Eva Piešťany,
  • rekreačné stredisko Zelená voda pri Novom Meste nad Váhom, 
  • nádrž Dubník, 
  • jazero Horná Streda, 
  • Termálne kúpalisko Patince,
  • termálne kúpalisko Vadaš,
  • Termálne kúpalisko Podhájska,
  • Termálne kúpalisko Vincov les,
  • Draždiak, 
  • Zlaté Piesky, 
  • Buková, 
  • nádrž Duchonka, 
  • Trnavské rybníky, 
  • kúpalisko Eva v Piešťanoch, 
  • kúpaliská Rača, Delfín, Rosnička v Bratislave.

Článok aktualizovaný 21.6.2024

Aktualizovaný článok: 21.06.2024

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

6 komentárov

Elena Švachová

Elena Švachová

13.07.2020 22:29

Zelenú vodu máme na skok.

Vaše meno:

Alica Mareková

Alica Mareková

04.08.2020 11:34

Možno pôjdeme pozrieť tie Nesvady.

Vaše meno:

Lőrinc Perleczky

Lőrinc Perleczky

29.12.2020 18:49

Do Senca chodíme aj my, keďže máme blízko :)

Vaše meno:

Kristína Dická

Kristína Dická

28.02.2021 11:00

Radšej uprednostním more, na Slovensku chodím iba na turistiku :-)

Vaše meno:

Ema Novotná

Ema Novotná

18.03.2021 10:25

Senec je super, tam chodievame aj my :)

Vaše meno:

Táňa Slahučková

Táňa Slahučková

10.10.2021 22:15

Za mňa určite Veľký Meder, ale aj Dunajská Streda je fajn :)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.