Našiel krásu v odpudivom hmyze? Muž má doma vskutku unikátnu zbierku domácich miláčikov

hmyz ako domáce zvieratko

V dnešnej dobe sa domáci miláčikovia stali neoddeliteľnou súčasťou našich životov a rodín. Pre mnohých ľudí sú zvieratá nielen spoločníkmi, ale aj členmi rodiny, ktorým venujú veľkú časť svojej pozornosti a lásky. Táto blízka väzba medzi človekom a zvieraťom prináša množstvo výhod, od emocionálnej podpory až po zlepšenie fyzického zdravia. 

Vďaka domácim miláčikom sa často cítime menej osamelí, a tým pádom šťastnejší a spokojnejší. Najčastejšie nás našim životom sprevádzajú psy a mačky, ktoré sú po celom svete najobľúbenejšími domácimi zvieratkami. Mnoho ľudí sa však rozhoduje napríklad aj pre chov hlodavcov, ako sú škrečky, morčatá či potkany. 

Tieto malé zvieratá sú často ideálnymi miláčikmi pre deti, pretože sú nenáročné na starostlivosť a zaberajú málo miesta. A niektorí ľudia nachádzajú záľubu v chove rybičiek alebo plazov. Akváriá plné farebných rybičiek môžu byť nielen krásnym dekoratívnym prvkom, ale aj upokojujúcim prostriedkom, ktorý pomáha znižovať stres.  

Avšak, nájdu sa aj takí, ktorí neváhajú mať doma aj menej tradičných domácich miláčikov. Viete si napríklad predstaviť, že doma s láskou kŕmite a trávite čas s rôznymi druhmi hmyzu? Hmyz je pre mnohých niečo odpudivé. No nemožno na druhú stranu zabudnúť na to, že ríša hmyzu je aj vskutku rozmanitá a nájde sa v nej obrovské množstvo fascinujúcich tvorov. 

Ak chcete vidieť, aké je to asi mať doma hmyz za domáceho miláčika alebo sa chcete pozrieť na tvorov, ktorých ste možno ani ešte nevideli, neváhajte a čítajte ďalej. Niektorých to možno znechutí, no mnohých určite aj ohromí!

Úchvatné stvorenia prírody, ktoré by však každý doma neprivítal

Vášeň v chove hmyzu našiel Adrian Kozakiewicz, ktorý viac ako desaťročie zbiera a chová tropický hmyz. Mladý Poliak je momentálne jedným z najväčších chovateľov hmyzu v Európe. Za tropickými tvormi z ríše hmyzu každoročne cestuje do oblastí ich domoviny, kde hľadá a objavuje najrozličnejšie druhy hmyzu, ktoré následne aj prezentuje na sociálnych sieťach.

A na sociálnych sieťach má veru obrovský úspech. Adriana na instagramovom účte @insecthaus_adi sleduje cez 4,4 milióna sledovateľov a na TikToku má dokonca neuveriteľných 16,7 milióna sledujúcich. Jeho Youtube kanál InsecthausTV má viac ako 2 milióny odberateľov. 

Jeho neuveriteľnú zbierku potvoriek si môžete pozrieť na videách nižšie. Nájdete medzi nimi motýle, modlivky, škorpiónov, najrozličnejšie pavúky a chrobáky, stonôžky, slimáky a mnoho iného. Čo na tieto stvorenia prírody hovoríte? Viete si predstaviť, že by ste doma chovali takéhoto domáceho miláčika? 

Anketa: Viete si predstaviť mať doma podobného domáceho miláčika?

Odpovedal 1 čitateľ

0%
0%
100%

Zdroj úvodnej foto: instagram.com/insecthaus_adi

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE