DIY citrónovo-mätové tablety do odpadkového koša – zabudni na zapáchajúci kôš!

voňavé tablety do odpadkového koša

Zápach z odpadkového koša môže byť nepríjemným problémom, ktorý trápi mnohé domácnosti. Aj keď sa kôš pravidelne vynáša, počas horúcich letných dní sa situácia často zhoršuje. Zvyšky čerstvej potravy sa rýchlo kazia a zápach sa šíri celou kuchyňou. Tento problém je nielen nepríjemný, ale môže byť aj nehygienický a obťažovať celú rodinu.

Existuje niekoľko metód, ako sa so zápachom z odpadkového koša vysporiadať, teda okrem toho, že ho budeme, samozrejme, pravidelne vynášať von. Jednou z možností je používanie rôznych komerčných kapsúl a pohlcovačov pachov, ktoré sú k dispozícii v obchodoch. Tieto produkty však môžu byť pomerne drahé a obsahovať chemikálie, ktoré nemusia byť pre domácnosť ideálne. Preto sa mnohí ľudia obracajú na prírodnejšie a lacnejšie riešenia.

Jednou z efektívnych metód, ako sa zbaviť zápachu z odpadkového koša, je použitie domácich pohlcovačov pachov. Tieto DIY riešenia sú nielen jednoduché na prípravu, ale aj šetrné k životnému prostrediu a peňaženke. Jednou z najlepších možností sú citrónovo-mätové tablety, ktoré si môžete ľahko vyrobiť doma.

Tieto tablety sú vyrobené zo sódy bikarbóny a epsomskej soli, ktoré sú známe svojimi skvelými vlastnosťami na pohlcovanie pachov. Sóda bikarbóna neutralizuje kyslé pachy a epsomská soľ pomáha absorbovať vlhkosť, ktorá často prispieva k šíreniu zápachu. Pridaním esenciálnych olejov získate sviežu a príjemnú vôňu, ktorá prevonia celý váš domov.

Ak hľadáte spôsob, ako sa zbaviť nepríjemného zápachu z odpadkového koša a zároveň ušetriť peniaze, citrónovo-mätové tablety sú skvelým riešením. Ukážeme vám, ako si tieto tablety môžete jednoducho vyrobiť doma a zaručiť si tak sviežu a čistú kuchyňu po celý rok.

Odporúčame: Ako poskladať napínaciu posteľnú plachtu? Toto by ti nikdy nenapadlo!

odpadky
Depositphotos

Suroviny na voňavé tablety do odpadkového koša:

  • 500 ml jedlej sódy (sóda bikarbóna)
  • 250 ml epsomskej soli
  • 60 ml vody
  • 10 kvapiek citrónového esenciálneho oleja
  • 5 kvapiek mätového esenciálneho oleja
  • formička na kocky ľadu

TIP: Samozrejme, nemusíte sa držať len citrusovo-mätovej vône, môžete použiť esenciálne oleje podľa preferencií, alebo podľa toho, ktoré skrátka doma používate. Skvelou voľbou je aj bergamotový, levanduľový alebo škoricový esenciálny olej. 

Ako si vyrobiť tablety na prevoňanie koša

Pripravíme si veľkú misku, v ktorej zmiešame sypké suroviny, teda sódu bikarbónu a epsomskú soľ (možné zohnať v lekárni). Následne postupne pridávame vodu a miešame. Tiež pridáme esenciálne oleje a dobre premiešame, aby sa suroviny prepojili. Keď máme zmes vymiešanú, pripravíme si nádobku na ľad a lyžicu.

Do každej kocky na ľad dáme zarovnanú lyžicu voňavej bikarbónovej zmesi a poriadne to zatlačíme. Keď máme celú formičku naplnenú, necháme obsah sušiť cez noc alebo cez deň na slnku. Stuhnuté tablety opatrne vyberieme otočením formičky hore nohami. Netlačte ich z formičky nasilu, mohli by sa rozpadnúť.

Ako ich používať? Jednu alebo dve tablety dajte na dno odpadkového koša a nechajte, aby sa v nádobe rozniesla krásna vôňa citróna a mäty. Tablety vymieňame podľa potreby, keď tablety prestane v koši cítiť. Zvyšné tablety skladujeme v dobre uzatvárateľnej nádobe maximálne 3 mesiace.

Anketa: Mávate problém so zápachom z odpadkového koša?

Odpovedalo 0 ľudí

0%
0%
0%
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE