Tip na rodinný výlet: Minifarma Lubina so zvieratami na dosah ruky

Len pár kilometrov od Nové Mesta nad Váhom, v malebnom podjavorinskom kraji na slovensko-moravskom pohraničí, sa nachádza skvelé miesto na výlet s deťmi – rodinná Minifarma. Vaše deti ju budú milovať a každý víkend vás budú otravovať, aby ste sem znova vyrazili. 

Celý projekt je založený na láske k prírode a k zvieratám. Bohužiaľ, niektoré deti poznajú zvieratá len z obrázkov alebo umelých výstav v nákupných centrách. Tu však môžu stretnúť rôzne druhy zvierat, dotknúť sa ich, niečo sa o nich naučiť a získať nezabudnuteľné zážitky.

Pozri aj: Tip na výlet: Spoznaj tajomstvá Čachtíc a Čachtickej pani

Čo všetko tu na vás čaká?

Minifarma sa okrem iného špecializuje na chov čistorkrvných miniatúrnych hospodárskych zvierat, ako sú miniponíky, miniovečky či miniprasiatka. V hladkacom kútiku sa môžete zoznámiť s malými králikmi, kačkami, sliepkami, škrečkami či africkým ježkom. Naproti zase budú vaše deti híkať nad maxi zajacom a maxi sliepkami brahmankami. Všetky zvieratká sú zvyknuté na ľudí a s radosťou sa vám nechajú pohladkať. 

Kŕmenie zvierat

Veľkým zážitkom pre deti je kŕmenie zvierat. Predstavte si neposedné kozičky, ktoré skackajú okolo vás a strkajú vám ňufáčiky do dlaní. Aby sa však zvieratá neprejedli a vládali behať za deťmi, krmivo je spoplatnené.

Na farme sa každoročne nachádzajú osirelé mláďatká. Ak vaše deti chcú, môžu pomôcť pri kŕmení malej kravičky alebo mačiatka s fľašou mlieka.

Otvorené výbehy

Na Minifarme sa neriadia zákazmi ako: nechytaj, nekŕm. Práve naopak. Povinnosťou každého návštevníka je zvieratká hladkať, hrať sa s nimi. Poprechádzajte sa medzi zvedavými sliepkami a ovečkami, odfoťte sa s kengurou, pohladkajte si veselé kozičky a daniele. Ochotní animátori vám odpovedia na vaše otázky a ukážu vám, aké šikovné sú poníky. Alebo nechajte veveričku vziať si oriešok z vašej ruky a obdivujte okrasné holuby sediace na vajíčkach v priechodzích voliérach.

V areáli Minifarmy okrem zvieratiek čakajú na vaše deti aj ďalšie atrakcie. Za poplatok si môžu zajazdiť na malom koníkovi, zahrať sa v lesnom alebo vodnom ihrisku, skrývať sa v slamenom bludisku, pobaviť sa na vystúpeniach podarených zvieratiek, preskúmať rozprávkové domčeky. A takisto rodičia si môžu oddýchnuť na hojdacích sieťach, na sedacích vakoch v tieni starého orecha alebo si vychutnať dobrú kávu, zatiaľ čo sa deti veselo hojdajú.

Minifarma usporadúva i rôzne sezónne a tematické akcie, ako je vítanie jari, Deň detí, otcov a matiek, Dni malých koniarov, Farmársky víkend, tvorivé dielničky nielen pre deti. Pri každom vstupe na farmu deti získajú farmársky minigrošík, no a keď ich budú mať dostatok, môžu si vybrať odmenu: jazdu na koni, krmivo pre zvieratká, farmársky odznak či pexeso. V budúcnosti majitelia pripravujú na Minifarme areál pre piknik, rodinné oslavy a apartmány s možnosťou ubytovania.

Vybrali sme: Obdobie vzdoru u dieťaťa - čo s ním? Skús aplikovať tieto rady

Ako sa na Minifarmu dostať?

Minifarma sa nachádza na konci obce Lubina v okrese Nové Mesto nad Váhom. Je vzdialená 16, 5 km od diaľničného privádzača D1. Minifarma je otvorená od marca až do novembra. Vstupné je päť eur a pre deti do troch rokov, ZŤP a obyvateľov obce Lubina je vstup zdarma.

Tak čo, kam sa vyberiete so svojimi deťmi tento víkend?

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

8 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

07.05.2019 06:56

Radi navštívime, vďaka za tip!

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

08.05.2019 23:35

Áno,ja som z Nového Mesta,takže to máme za rohom.Moja dcéra s vnúčikom tam boli a páčilo sa im tam.

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

09.05.2019 22:07

Mám vnúčatká dakujem za tip a nemáme to tak ďaleko

Vaše meno:

Marika Michálková

Marika Michálková

13.05.2019 15:14

To je super

Vaše meno:

Táňa Slahučková

Táňa Slahučková

02.06.2019 17:03

Boli sme a radi sa vrátime zas, bolo úžasne :)

Vaše meno:

Žofia Mažáriová

Žofia Mažáriová

08.06.2019 19:17

Výborný tip

Vaše meno:

Alica Mareková

Alica Mareková

11.08.2020 14:51

tie zvieratká sú veľmi zlaté

Vaše meno:

Kristína Dická

Kristína Dická

15.02.2021 19:55

Dobrý tip na výlet d deťmi :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.