Domáce Lotus nanuky ako ideálne osvieženie do letných horúčav

recept na lotus nanuky

Pamätáte si tie časy, keď boli nanuky výlučne doménou letných dní, detských prázdnin a rýchleho behu ku stánku za rohom? Doteraz si na to pamätám. Chválabohu, už to dávno neplatí. Pretože dnes si tieto zmrzlinové pochúťky zaslúžia miesto v mrazničke počas celého roka. 

Ved čo je lepšie ako vytiahnúť čokoládovú zmrzlinu po večeri a zapnúť Netflix? No a pokiaľ milujete kombináciu krémovej chute, jemného karamelu a sušienok, máme pre vás dokonalý recept - domáce lotusové nanuky, ktoré sú jednoduché, napohľad krásne a šialene dobré. 

Recept na domáce lotus nánuky

Lotus sušienky (alias Biscoff) sa už roky tešia nehynúcej popularite. Obzvlásť v posledných mesiacoch sa s lotusovými receptami roztrhlo vrece. Za ich úspechom stojí kombinácia koreneného karamelového tónu, chrumkavej konzistencie a najmä ich legendárna nátierka. Lotus sa dostal do cheesecakov, palaciniek, koláčov, latté a teraz aj do nanukov. A úprimne? Funguje to geniálne. Nesťažujeme sa. 

Tento recept je navrhnutý tak, aby ste si ho mohli pripraviť doma bez potreby zložitého postupu. Navyše, na rozdiel od kupovaných nanukov, tu presne viete, čo do seba dávate - žiadne éčka, žiadne stabilizátory, len čisté ingrediencie.

Ingrediencie (na 4 kusy):

  • 125 g jemného tvarohu
  • 125 ml kyslej smotany
  • 125 ml proteínového pudingu (ideálne vanilkového alebo karamelového)
  • 2 pl sladidla (napr. brezový cukor, čakankový sirup alebo med)
  • 50 ml smotany na šľahanie

Ďalšie suroviny:

  • Lotus nátierka
  • Lotus sušienky
  • Voliteľne ovocie do stredu (napríklad jahody alebo malinové pyré)

Postup:

  1. Zmiešajte jemný tvaroh, kyslú smotanu, proteínový puding, sladidlo a smotanu na šľahanie. Všetko dôkladne vyšľahajte. Nie úplne do tuha, ale aby krém držal pohromade a bol pekne nadýchaný.
  2. Do formy na nanuky (ideálne silikónovej) nalejte vrstvu smotanového krému. Približne do polovice formy. Ak nemáte silikónové formy, môžete použiť aj obyčajné jogurtové kelímky. 
  3. Do stredu každého nanuku pridajte malú lyžičku lotus nátierky, kúsky sušienok alebo trochu ovocného pyré. Nátierku môžete pred použitím trocha zahriať, aby sa lepšie rozotrela.
  4. Zalejte formy zvyšným krémom a pekne uhlaďte vrch. Prípadne môžete dozdobiť drvenými lotus sušienkami.
  5. Nechajte tuhnúť v mrazničke minimálne 4-6 hodín, ideálne cez noc.
  6. Vyberte, nechajte chvíľu postáť, aby sa odlepili od formy a vychutnávajte.

domáce nanuky
Instagram / @ kukucka.pecie

Celý proces zaberie približne 10 minút + mrazenie. Po ruke máte zdravšiu alternatívu sladkostí, ktorú môžete využiť ako osviežujúci snack po tréningu, dezert pre hostí, rýchlu náhradu večernej sladkej bodky alebo výživnú desiatu pre deti. 

Tieto lotus nanuky sú skrátka kombináciou všetkého, čo máme radi. No dôležitejšie je, že domáce nanuky majú niekoľko jasných výhod. Viete, čo jete, teda žiadne prekvapenia, len kvalitné suroviny. S proteínovým pudingom a tvarohom máte aj porciu bielkovín, takisto použijete svoje vlastné sladidlo a podľa chuti. 

Navyše ponúkajú perfektný priestor na kreativitu. Skúste napríklad aj vegánsku verziu s kokosovým jogurtom, rastlinným pudingom a rastlinnou šľahačkou. Bude rovnako výborná! 

Zdroj úvodnej fotky: Instagram / @ kukucka.pecie

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.