Lahodný jablkový cheesecake s Lotus korpusom a drobenkou

Jablkový cheesecake s Lotus sušienkovým korpusom

Povedzme, že máte nadbytok času a chcete ho stráviť prípravou epického dezertu v kuchyni. Cheesecaky sú jedným z tých dezertov, ktoré dokážu ohúriť každého. Ich krémová textúra a bohaté chute z nich robia favoritov medzi koláčmi. Vieme o tom svoje. Dnes si však pripravíme cheesecake s jemnou zmenou - s lotusovým korpusom, jablkovou náplňou a sladkou drobenkou navrchu.

Tento cheesecake kombinuje šťavnaté jablká, chrumkavú posýpku a bohatý krémový syr, čo z neho robí ideálny dezert pre rodinné oslavy, sviatky alebo len tak, keď máte chuť na niečo výnimočné. Pretože taký je!

Odporúčame aj: Nepečený Lotus cheesecake: Až ho raz ochutnáš, budeš ho pripravovať častejšie

Recept na jablkový cheesecake s lotusovými sušienkami

Ingrediencie:

Na Lotus korpus:

  • 350 g Lotus sušienok
  • 150 g roztopeného masla

Na posýpku:

  • 55 g roztopeného masla
  • 50 g hladkej múky
  • 50 g hnedého cukru
  • 20 g ovsených vločiek

Bude vás zaujímať: Americký tekvicový koláč – lahodný dezert na jesenné obdobie

Na jablkovú vrstvu:

  • 3 jablká, ošúpané a nakrájané na tenké plátky
  • 50 g hnedého cukru
  • 1 čl škorice
  • 2 čl kukuričného škrobu

Na cheesecake:

  • 690 g krémového syra (izbová teplota)
  • 75 g kryštálového cukru
  • 100 g gréckeho jogurtu
  • 2 čl vanilkového extraktu
  • ½ čl mletej škorice
  • ¼ čl mletého zázvoru
  • ¼ čl muškátového orieška
  • 3 veľké vajcia (izbová teplota)

Postup:

  • Najskôr si pripravte základ torty. Rozdrvené Lotus sušienky zmiešajte s rozpusteným maslom, aby ste dosiahli konzistenciu „mokrého piesku“. Zmes natlačte na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Vložte do chladničky, aby základ stuhol.
  • Na posýpku v miske zmiešajte roztopené maslo, múku, cukor a ovsené vločky. Zmes by mala byť hrudkovitá a jemne lepkavá. Nechajte ju stuhnúť pri izbovej teplote, kým budete pripravovať ďalšie časti.
  • Jablká nakrájajte na tenké plátky a zmiešajte s hnedým cukrom, škoricou a kukuričným škrobom. Zmes dajte do hrnca a varte na miernom ohni, kým jablká nezmäknú a šťava sa nezahustí na konzistenciu podobnú džemu. Nechajte vychladnúť.
  • V miske vyšľahajte krémový syr spolu s cukrom, gréckym jogurtom, vanilkovým extraktom a koreninami. Po vyšľahaní začnite postupne pridávať vajcia, pričom po každom vajci zmes dobre premiešajte.
  • Vychladený korpus vyberte z chladničky a nalejte naň krém. Na vrch rovnomerne rozložte jablkovú zmes a posypte pripravenou drobenkou. Cheesecake pečte pri teplote 160°C približne 65-70 minút, kým stred torty nebude ešte jemne trasľavý.
  • Cheesecake nechajte po upečení úplne vychladnúť pri izbovej teplote, potom ho dajte do chladničky aspoň na 6 hodín, ideálne cez noc. Po stuhnutí cheesecake vyberte z formy, nakrájajte a podávajte.

Tip od nás: Ak nemáte radi jablká, skúste cheesecake ozdobiť iným ovocím, ako sú hrušky, čučoriedky alebo jahody. Výsledok bude rovnako chutný.

Toto vyskúšajte: Hriešne dobrá čokoládová torta – skvelá voľba pre špeciálne príležitosti

Tento recept je ideálny pre milovníkov cheesecakov, ktorí chcú spojiť bohatú krémovú textúru s čerstvými jablkami a chrumkavou drobenkou (tú milujeme všetci, haha). Lotusový korpus, navyše, dodáva dezertu jemný karamelový podtón, ktorý nádherne dopĺňa ostatné vrstvy. Tento cheesecake si zaručene zamilujete!

Zdroj úvodnej fotky: INSTAGRAM / @teakandthyme

Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE