Ako využiť kondicionér v domácnosti? Toto by vám ani nenapadlo!

Ako využiť kondicionér v domácnosti? Dnes sa to dozviete!

Bežnou, v mnohých prípadoch každodennou starostlivosťou o vlasy je používanie šampónu a následného nanesenia kondicionéru, ktorý vlasy uhladí, zjemní, a tak uľahčí rozčesávanie. 

 

Ak chcete, aby vám kondicionér dobre fungoval, aplikujte ho na šampónom umyté vlasy, ktoré ste predtým dobre vyžmýkali, a teda odstránili z nich prebytočnú vodu. Čím viac vody máte vo vlasoch, tým viac znižujete kvalitu látok obsiahnutých v kondicionéri. Je zbytočné použiť veľa kondicionéru, pre výsledný efekt postačí primerané množstvo.

 

Vždy začínajte od končekov cez dĺžku a ak to nie je nutné, vynechajte miesto pri korienkoch. Avšak dosť stačilo, kondicionér takto používa každá. Viete však, ako inak sa dá v domácnosti ešte využiť?

 

Pozri aj: Trápi vás zápcha? Spoľahnite sa na týchto 8 potravín!

využitie kondicionéru

Zdroj: Shutterstock®

Ako využiť kondicionér v domácnosti?

  • V kúpeľni ešte určitý čas ostaneme. Vyskúšajte nahradiť penu na holenie kondicionérom. Vďaka nemu sa bude po pokožke ľahšie kĺzať a zároveň podráždenú pokožku upokojí. Zbaví vás svrbenia, prípadne vyrážok a nevzhľadných červených škvŕn.

 

  • Aj problematickú starostlivosť o hodvábne veci uľahčí kondicionér. Do misky s vodou pridajte lyžicu kondicionéru. Hodvábny kúsok v nej namočte a nechajte niekoľko minút vo vode. Prepláchnite a bez žmýkania zaveste. Gró urobí aj voda, preto v prípade farebných vecí použite studenú vodu a pri bielych teplú.
  • V nedávno publikovanom článku sme vám priniesli tipy, ako môžete netradične použiť aviváž. Jedna z možností je aj jej použitie namiesto kondicionéru. Áno, počujete správne. Preto aj kondicionér môžete využiť pri praní. Aviváž i kondicionér sú totiž blízki príbuzní a samotný kondicionér býva dokonca považovaný za oveľa účinnejší zmäkčovať v porovnaní s klasickou avivážou. Naviac kondicionér je taktiež voňavejší a v mnohých prípadoch i lacnejší.

 

  • Máloktorá žena vie, že kondicionérom sa dá i odlíčiť. V očných partiách sa to pochopiteľne nezaobíde bez poriadne zavretých očí, v opačnom prípade by vás mohli štípať. No ak dodržíte túto jedinú podmienku, kondicionér ako odličovač vás určite nesklame.

 

Odporúčame: Lak na nechty: O týchto chybách pri jeho aplikácii ste nevedeli!

vlasový kondicionér - použitie

Zdroj: Shutterstock®

  • Možno sa vám to stalo a poriadne ste sa aj vystrašili. Nejde vám stiahnuť prsteň z prsta? Teraz už budete vedieť, čo robiť a nebudete mať žiadny problém. Aj s touto starosťou vám pomôže kondicionér na vlasy, ponatieraný okolo prsteňa. Prsteň vám už za okamih z prstu pekne skĺzne.

 

  • Určite nie ste povinní donekonečna počúvať vŕzgajúce dvere na skrinke v kuchyni. Ak máte po ruke kondicionér, už za chvíľu máte po probléme. Namočte handričku do lyžičky s kondicionérom a namažte ňou pánty. Po vŕzganí nebude po chvíľke ani stopy. Efekt však nie he dlhodobý. 
  • Kondicionér zjavne nie je určený len pre ľudí. Oživiť ním dokážete aj krásne rastliny. Ak ho trochu nanesiete na handričku, ktorou jemne poutierate listy izbových rastlín, pochopíte. Listy budú lesklé a bez prachu.

 

Odporúčame: Samozber čučoriedok: Kde a za koľko si ich môžeme nazbierať?

nápady pre domácnosť

Zdroj: Shutterstock®

8 komentárov
benynka

benynka

24.08.2017 09:52

na rastliny tak to ma prekvapilo...určite vyskúšam

Vaše meno:

Soňa Kelemenová

Soňa Kelemenová

24.08.2017 11:19

všestranné využitie, o niektorých som ani len nepočula...... určite vyskúšam tú penu na holenie a skúsim použit kondicionér namiesto aviváže....

Vaše meno:

Monika

Monika

24.08.2017 13:06

tak to by ma fakt nenapadlo!

Vaše meno:

Tomáš Kamenár

Tomáš Kamenár

24.08.2017 15:22

niečo z toho určite vyskúšam

Vaše meno:

Anna Šefčikova

Anna Šefčikova

25.08.2017 00:03

Super. Urcite vyskusam :)

Vaše meno:

Anna Kristova

Anna Kristova

05.09.2017 17:44

takže kondicionér je vlastne aviváž na vlasy

Vaše meno:

Juliana Šurkovská

Juliana Šurkovská

27.09.2017 21:15

ďakujem za skvelé tipy, o niektorých počujem prvýkrát:)

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

16.12.2017 11:57

starý by som skusila na tie panty na dverách

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE