Sezóna grilovania je v plnom prúde. Ak neviete čo podávať ku grilovanému mäsu alebo zelenine, ponúkame vám tipy na chutné dressingy z čerstvej zeleniny a byliniek. Stačí pár ingrediencií a do niekoľkých minút máte dressing hotový. Ideálne je podávať ho v malých miskách, z ktorých potom môžete jednoducho omáčku naberať.
Bylinkový dressing
- 150 g bieleho jogurtu
- 2 strúčiky cesnaku
- šťava z 1/2 citróna
- petržlenová vňať
- čerstvá bazalka
- soľ
- mleté čierne korenie
Najskôr si v miske zmiešame biely jogurt s prelisovanými strúčikmi cesnaku. Potom pridáme šťavu z citróna a nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a bazalku. Nakoniec dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Podávame s grilovaným mäsom alebo zeleninou.
Odporúčame prečítať: Vypestujte si šampiňóny u vás doma
Avokádový dressing
- 1 zrelé avokádo
- 100 g kyslej smotany
- soľ
- mleté čierne korenie
Avokádo očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Tie potom rozmixujeme a zmiešame s kyslou smotanou. Potom už len stačí dochutiť soľou a korením, dať na jednu hodinu do chladničky a môžete podávať.
Paprikový dressing
- 100 g majonézy
- 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
- šťava z 1/2 citróna
- soľ
- mleté čierne korenie
V miske rozmiešame majonézu s mletou paprikou. Pridáme šťavu z citróna, dochutíme soľou a korením. Dressing dáme na hodinu do chladničky a následne môžeme podávať.
Odporúčame prečítať: S horúčavami prichádza aj zvýšené riziko salmonelózy
Horčicový dressing
- 2 polievkové lyžice francúzskej horčice
- 1 polievková lyžica medu
- 1 polievková lyžica balzamikového octu
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- čerstvý kôpor
- soľ
Francúzsku horčicu zmiešame s medom a balzamikovým octom. Pridáme olivový olej a na drobno nasekaný kôpor. Všetky ingrediencie dobre premiešame, dochutíme soľou a dáme na hodinu do chladničky.
Odporúčame prečítať: Poradíme vám ako naložiť ovocie do alkoholu
www.thinkstockphotos.com