Letný nealkoholický mocktail s mätovým sirupom a malinovým sorbetom

recept na malinový mocktail

Všetci vieme, že leto je o slnku, piesku a roztečených zmrzlinách. No internet obletel trochu viac estetický trend, ktorý si najprv podmanil módu, ale teraz zasahuje aj naše chuťové poháriky. Ide o malinovo-ibištekový mocktail s mätovo-medovým sirupom a kopčekom sorbetovej zmrzliny. 

Také typické leto v pohári. Tento nealkoholický koktejl je rozhodne zdravšou voľbou ako fľaša rosé o tretej poobede. No ak máte zároveň plné zuby klasickej limonády a ľadových káv, tento drink vás prenesie na dovolenku na Sicílii. 

Recept na malinový mocktail s mätovým sirupom

Pôvodný názov je trochu mätúci. Znie totiž takto: Tomato Girl. V skutočnsoti je to len letný estetický trend, ktorý oslavuje prirodzenosť, ženskosť, taliansku atmosféru a čaro jednoduchých radostí - červené pery, zvlnené vlasy od morskej soli, prúžkované šaty a drink v ruke. 

Ten ale musí byť farebný, svieži, a ideálne nealkoholický. Skrátka, niečo, čo môžete piť ráno, poobede aj večer.

Ingrediencie na medovo-mätový sirup:

  • 2 polievkové lyžice medu
  • 1 polievková lyžica vody
  • 1 polievková lyžica čerstvej mäty (nasekaná)

Mocktail:

  • 1 kopček malinového sorbetu
  • ½ šálky silného ibištekového čaju (125 ml)
  • Šťava z 1 limetky alebo citróna
  • 2 čajové lyžičky medovo-mätového sirupu
  • Ľad podľa potreby

Na ozdobenie pohára:

  • Kôra z 1 limetky (nastrúhaná)
  • 2 polievkové lyžice trstinového cukru
  • Troška medu na okraj pohára

Na servírovanie:

  • Pár čerstvých malín
  • Lístky mäty

Postup:

  • Najprv si pripravte medovo-mätový sirup. Do malého hrnca nalejte med, vodu a pridajte nasekanú mätu. Na miernom plameni priveďte zmes do varu. Občas premiešajte, aby sa med nepripálil, a nechajte pobublávať asi 5 minút. Keď sirup mierne zhustne a mäta pustí vôňu, odstavte a nechaj vychladnúť. Potom ho prelejte do uzatvárateľnej sklenenej nádoby.

  • Následne si uvarte ibištekový čaj. Zalejte 1-2 čajové lyžičky sušených ibištekových kvetov (alebo 1 vrecúško) 150 ml horúcej vody a nechajte lúhovať 7-10 minút. Čím dlhšie, tým silnejšia bude chuť aj farba. Po vychladnutí čaj odložte do chladničky. Chceme, aby bol studený.

  • Na tanier nastrúhajte limetkovú kôru a zmiešajte ju s trstinovým cukrom. Okraj pohára potrite jemne medom (stačí prstom alebo lyžičkou) a opatrne obaľte v cukrovej zmesi.
     
  • Vezmite si shaker alebo uzatvárateľný pohár. Pridajte ľad, ½ šálky ibištekového čaju, šťavu z limetky (alebo citróna), 2 lyžičky medovo-mätového sirupu a poriadne pretraste.

  • Do pripraveného pohára (ideálne s cukrovým okrajom) vložte 1 veľký kopček malinového sorbetu. Nalejte nápoj a nakoniec dozdobte čerstvými malinami a lístkami mäty.

svieži letný mocktail
Instagram / @brightmomentco

Ako skladovať mätový sirup?

Ak vám náhodou niečo zo sirupu zostane alebo si budete chcieť pripraviť väčšiu dávku, prelejte ho do zaváraninového pohára, zavrite a uchovávajte v chladničke. Vydrží vám až 4-5 dní. Môžete ho využiť do čaju, na ovsenú kašu alebo dokonca na zmrzlinu. S príchuťami sirupu môžete experimentovať podľa seba či vyskúšať tieto recepty

Aj vám tento mocktail pripomína, že leto má byť hravé, chutné a krásne? Tak si urobte chvíľku pre seba. Aj keď pre nás, ženy, to môže vyzerať tak, že si oblečieme niečo prúžkované, pustime si taliansku hudbu a vychutnáme si drink na terase (ako Julia Roberts v Jedz, modli sa a miluj, haha). 

Osobne by som sa tam hneď teleportovala. Jedno je ale isté, tento nápoj zlepší deň a zlepší aj letné chvíle. 

Zdroj úvodnej fotky: Instagram / @brightmomentco

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.