Najlepšie ZOO v Európe ťa pozýva do fantastického sveta zvierat. TOTO miesto si nesmieš nechať ujsť!

Najlepšie ZOO v Európe Pairi Daiza

Keď sa povie zoologická záhrada, asi všetkým nám prídu na myseľ slony, dlhokrké žirafy a levy, k tomu cukrová vata a plyšové zvieratká. A čo tak prebúdzanie sa v blízkosti divokých zvierat? Alebo noc v izbe s panoramatickým výhľadom?

Pairi Daiza, ktorá bola pri niekoľkých príležitostiach ocenená ako „Najlepšia zoologická záhrada v Európe“ a certifikovaná ako „Tri hviezdy“ v zelenom sprievodcovi Michelin, vás vezme na cestu na päť kontinentov, kde sa stretnete s viac ako 7500 zvieratami.

Návštevníci môžu v tejto zoologickej záhrade preskúmať rôzne tematické svety, stretnúť sa s exotickými zvieratami, byť svedkami úchvatných momentov a užiť si množstvo aktivít pre všetky vekové kategórie. Najväčšia voliéra v Beneluxe, krásna vnútorná džungľa, koaly, sopečný ostrov s gorilami, ľadovými medveďmi, vlkmi, bielymi tigrami - čo ešte môžete vidieť a zažiť v tejto neskutočnej zoo?

Neprehliadni: Giraffe Manor: Jedinečný hotel, v ktorom zažiješ africké dobrodružstvo

Pairi Daiza rovná sa fantastický svet zvierat

Pairi Daiza je súkromná zoologická a botanická záhrada v Brugelette, Hainaut, Belgicko. 65-hektárový veľký park sa nachádza na mieste bývalého cisterciánskeho opátstva Cambron a je domovom viac ako 800 druhov zvierat v celkovom počte 7000 zvierat.

Obrovský, pôsobivý vchod a budovy v celom areáli tematicky zamerané na rôzne časti sveta vás prenesú do fantastického sveta zvierat:

  • Cambron-Abbey: Je domov opereného vtáctva z rôznych kútov sveta. 
  • Morský Cambron: Podmanivá cesta vás prevedie interiérom neoklasicistického zámku a odhalí fascinujúci podmorský svet. 
  • Ríša Stredu: Navštívte najväčšiu čínsku záhradu v Európe. Je domovom pand veľkých, ázijských čiernych medveďov, zlatých takinov, gibonov žltých, langúrov Françoisových, pand červených a snežných leopardov. 
  • Kráľovstvo Ganesha: Bujnosť vegetácie, zázraky thajských remesiel, úchvatný výhľad na panstvo slonov, bielych tigrov a nezbedných makakov. Vydajte sa objavovať nekonečné bohatstvo indonézskeho súostrovia a územia juhovýchodnej Ázie. 
  • Krajina pôvodu: Nájdete tu veľké mačky, majestátne šelmy a úžasné primáty.
  • Južné Kapsko: V tomto svete objavíte faunu a flóru pochádzajúcu z Tasmánie, Nového Zélandu, Austrálie alebo Novej Guiney.
  • Posledná hranica: Totemy s figúrkami zvierat, ktoré vyrezali domorodí Američania, medvede hnedé, čierne, pumy, losy, vlky, bobry a morské levy - toto všetko čaká návštevníkov, ak sa vyberú do tejto časti parku.
  • Krajina chladu: Zoznámte sa s tučniakmi, mrožmi, ľadovými medveďmi a nádherným sibírskym tigrom. V blízkosti sú byvoly a ak budete mať šťastie, natrafíte na pár vzpínajúcich sa mustangov. Pešo, na koni alebo aj hydroplánom sa vydajte preskúmať kráľovstvá ľadu, arktickú tundru, mokrade a tmavé borovicové lesy.
  • Ostrovy vychádzajúceho slnka: Spoznajte fascinujúce záhrady a staré kultúrne tradície japonských záhrad.

Pozri aj: Najlepšie destinácie pre vegánskych cestovateľov: TIETO by ste mali určite navštíviť!

Rezort v ZOO
INSTAGRAM/hungergamesholly

Koľko stojí vstup do Pairi Daiza?

Orientačná cena vstupov pre deti od 3 do 11 rokov (vrátane) je 36 €. Vstupné pre dospelých (12 rokov a viac) je 42 €.

Pairi Daiza rezort - unikátny zážitok

Zaspávanie s vlkmi, prebúdzanie sa pri ľadových medveďoch, snívanie pri sledovaní hnedých medveďov šantiacich vo vode či výhľad na podmorský svet s mrožmi - zažite nezabudnuteľnú noc v blízkosti divých zvierat. Rôzne druhy ubytovania, ktoré ponúka rezort Pairi Daiza, umožňujú vybrať si izbu s výhľadmi na rôzne zvieratá. 

Ubytovanie si môžete vybrať 3 rôznymi spôsobmi: podľa typu sveta, podľa zvierat, ktoré chcete pozorovať (vlky, mrože, ľadové alebo hnedé medvede, sibírske tigre) alebo podľa miesto pozorovania, ktoré chcete mať zo svojej izby (panoramatický výhľad, pohľad z vtáčej perspektívy alebo tvárou v tvár zvieratám).

Rezervovať si môžete i rôzne baličky s polpenziou a s množstvom výhod ako vstup do Animal Park na 2 dni, exkluzívny vstup do parku hodinu pred jeho otvorením pre verejnosť, privilegovaný prístup do tematických svetov.

Koľko stojí noc v tomto unikátnom hoteli? Ceny sa pohybujú od 350 euro za noc na osobu.

Zoo
INSTAGRAM/virginieie


INSTAGRAM/chloe.lea326

Zoo v Belgicku
INSTAGRAM/allanacb12

Tučniaky v zoo
INSTAGRAM/c_dric08


Zoologická záhrada
INSTAGRAM/adypics

Gorily v zoo
INSTAGRAM/capturedinstant03


Najlepšia zoo v Európe
INSTAGRAM/laeti_75 

zoologická záhrda v Belgicku
INSTAGRAM/imracheljl


Zvieratá v zoo
INSTAGRAM/ln_camiille


Zdroj foto - úvodná koláž: INSTAGRAM/pairidaizaofficial, INSTAGRAM/matthiasmullie

Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE