Fit ryžové kocky - letná pochúťka z mrazničky. Len 3 ingrediencie, ktoré máte doma!

Fit ryžové kocky

V dnešnej dobe, keď sa snažíme vyvážiť naše stravovacie návyky a nájsť spôsoby, ako si dopriať niečo chutné bez pocitu viny, sa stávajú domáce zdravé dezerty stále populárnejšími. Jedným z takýchto rýchlych, chutných a výživných riešení sú ryžové kocky s čokoládou – chrumkavé čokoládové ryžové tyčinky, ktoré kombinujú jednoduchosť prípravy s lahodnou chuťou a zdravými ingredienciami.

Či už potrebujete rýchlu desiatu do práce, niečo malé na zahryznutie počas dňa, alebo chcete prekvapiť priateľov na návšteve, tento recept je ideálnou voľbou. Povedzme si úprimne, v lete sa nám nechce stráviť extra čas v kuchyni a už vôbec nie zapínať rúru. Tento recept je ale dôkazom toho, že sladké snacky nemusia byť na prípravu náročné, a takisto nemusia byť plné pridaného cukru a nezdravých tukov. 

Bude vás zaujímať: 10 sladkých maškŕt, z ktorých nepriberieš – ktoré zdravé sladkosti si zamiluješ?

V nasledujúcich riadkoch vám priblížime nielen recept, ale aj niekoľko tipov a trikov, ako si tento snack prispôsobiť podľa vlastných preferencií a potrieb. Ryžovo-čokoládové kocky obsahujú totiž len pár základných ingrediencií a ponúkajú nespočetné možnosti prispôsobenia práve podľa vašich chutí.

Keďže tento recept kombinuje ľahkosť ryžových koláčov s bohatou chuťou čokolády, vzniká dokonalá sladká maškrta. Viete si ich okamžite vytiahnuť z mrazničky a vychutnať kedykoľvek počas dňa. Najmä v týchto letných horúčavách. 

Odporúčame:  Cesnakové mlieko: Predsudky bokom, do hry vchádza elixír zdravia!

Recept na fit ryžové kocky
REDAKCIA - KAMzaKRASOU.sk / Annamária B.

Variácie na recept: prispôsobte si ho podľa vlastných preferencií

Jednou z najväčších výhod tohto receptu je jeho univerzálnosť. Môžete ho ľahko prispôsobiť podľa toho, čo máte doma alebo podľa vašich chuťových preferencií.

  • Ovocné osvieženie

Ak máte radi ovocie, skúste do čokoládovej zmesi pridať nasekané sušené ovocie, ako sú brusnice, hrozienka alebo sušené marhule.  

  • Orechová závislosť

Pre milovníkov orechov je skvelou voľbou pridať do zmesi rôzne druhy orechov, ako sú mandle, lieskové orechy alebo kešu. Nebojte sa skombinovať aj viac druhov orechov, čo dodá tyčinkám extra chrumkavosť a vyšší obsah bielkovín a zdravých tukov.

  • Orechové maslo

V recepte je uvedené arašidové maslo, no môžete použiť naozaj akékoľvek. Mandľové, kešu alebo arašidové maslo sú výborné možnosti. Skvelou voľbou by bolo aj tahini alebo pistáciové maslo.

  • Mix-in

Tu sa odohráva pravá zábava! Neváhajte k ryžovým krekrom pridaž svoje obľúbené ingrediencie – odporúčame napríklad bobule goji, semienka, proteín, kolagén, strúhaný kokos či a marshmallows pre detskú verziu.

  • Morská soľ 

Pre zvýraznenie chuti môžete tyčinky posypať štipkou morskej soli pred tým, než ich vložíte do mrazničky. Kontrast sladkého a slaného je predsa dokonalý!

  • Vanilkový extrakt

Príjemný zvýrazňovač chuti! Všetci ho milujeme. 

Recept na fit ryžové kocky z mrazničky:

Ingrediencie:

  •  4-6 ryžových koláčikov (najlepšie celozrnné alebo natural)
  • 1 lyžica medu alebo javorového sirupu (voliteľné) 
  • 3-4 lyžice arašidového masla 
  • 200 g horkej čokolády (aspoň 70-90%)
  • 1 lyžica kokosového oleja
  • Podľa chuti: nasekané orechy, sušené ovocie, kokosové lupienky alebo štipka morskej soli

Neprehliadnite tento recept: Videorecept: Proteínové brownies s čučoriedkami

Recept na fit ryžové kocky
REDAKCIA - KAMzaKRASOU.sk / Annamária B.

Postup:

  1. Menší plech vyložíme papierom na pečenie. 
  2. Ryžové koláčiky rozlámeme na čo najmenšie kúsky. Pridáme sladidlo, arašidové maslo a premiešame. Zmes natlačíme do formy. 
  3. Čokoládu rozpustíme spolu s kokosovým olejom a vylejeme na vrch. Na záver posypeme arašidmi a dáme aspoň na 2 hod do mrazničky. 

Skúste si tieto lahodné „bars“ pripraviť doma a uvidíte, že sa stanú obľúbeným občerstvením pre celú rodinu.

Zdroj úvodnej fotky: REDAKCIA - KAMzaKRASOU.sk / Annamária B.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE