Virálna datlová čokoláda, ktorú ľahko zvládnete doma!

Datlová čokoláda s príchuťou Snickers

Chutí ako tyčinka Snickers a je dokonalou zdravou pochúťkou, ktorú môžete mať v mrazničke a kedykoľvek po nej siahnuť. Radíme vám dočítať článok až do sladkého konca, pretože tento recept budete chcieť vyskúšať!

Svet sociálnych sietí neustále prináša nové trendy aj v oblasti receptov. Jedným z nich je virálna datlová čokoláda (alebo inak "viral date bark"), ktorá sa stala hitom najmä na TikToku. Tento jednoduchý, ale zároveň chutný dezert si získal srdcia tisícov ľudí po celom svete. Prečo je tento trend taký populárny a ako si ho môžete ľahko pripraviť doma?

Tip pre vás:  Melónové nanuky podľa Kvetky Horváthovej – dokonalé vzhľadom aj chuťou!

Čo budete potrebovať? 

Základom tohto receptu sú medjool datle, ktoré sú poliate vrstvou arašidového masla, nasekanými arašidmi a rozpustenou horkou čokoládou. Ideálne je používať práve medjool datle, ktoré sú väčšie, mäkšie a lepšie sa s nimi pracuje. To, akú zvolíte čokoládu, je úplne na vás. Ak preferujete sladšiu verziu, choďte do mliečnej, no samotné datle sú hlavným sladidlom tohto dezertu, takže absolútne nič nepokazíte ani kvalitnou horkou čokoládou. 

Čo sa týka výberu arašidového masla, vyberte si kvalitné, 100% prírodné arašidové maslo. Bez pridaných cukrov a olejov. Je to krémová náplň, ktorá dopĺňa sladkosť datlí. Nasekané arašidy nakoniec pridajú textúru a jemne slanú chuť, ktorá krásne kontrastuje so sladkosťou ostatných ingrediencií.

Bude vás zaujímať: Lahodná kokosová nutella – stačia 2 ingrediencie a dokonalá maškrta je na svete!

Recept na virálnu datlovú čokoládu:

Ingrediencie:

Jedným z hlavných benefitov tejto datlovej čokolády je jej jednoduchosť. Potrebujete len 4 až 5 základných ingrediencií, ktoré nájdete doma:

  • 12-15 vykôstkovaných datlí medjool
  • 2 polievkové lyžice arašidového masla
  • 50 g nasekaných arašidov
  • 200 g horkej čokolády
  • 1 lyžička kokosového oleja
  • Hrubá morská soľ

Postup:

  1. Menší plech vyložíme papierom na pečenie.
  2. Datle rozkrojíme pozdĺžne a vyberieme kôstky. Zatlačíme ich na plech tak, aby sa trochu prekrývali.
  3. Arašidové maslo rozotrieme na datle a posypeme nasekanými arašidmi. 
  4. Čokoládu rozpustíme spolu s kokosovým olejom a polejeme na vrch.
  5. Na záver posypeme morskou soľou (môžeme opäť pridať aj arašidy) a dáme plech do mrazničky aspoň na 1 hodinu alebo kým čokoláda nestuhne.

Vyskúšajte aj: Nepečený vegan čerešňový dezert s kešu orieškami

Datlovú čokoládu odporúčame skladovať v mrazničke (až jeden mesiac) alebo chladničke (2-3 dni). Ale stavím sa, že dovtedy bude preč! Ak skladujete v mrazničke, nechajte čokoládu 5-10 minút odležať pri izbovej teplote, až tak konzumujte.

Varovanie na záver: Hrozí vysoká závislosť! My sme ju vyskúšali a môžeme iba potvrdiť!

Anketa: Vyskúšate túto letnú pochúťku?

Odpovedal 1 čitateľ

100%
0%

Zdroj úvodnej fotky: www.wellnessbykay.com

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.