Lahodná kokosová nutella – stačia 2 ingrediencie a dokonalá maškrta je na svete!

kokosová nutella

V dnešnom uponáhľanom svete si každý z nás občas rád dopraje niečo sladké. Pre niektorých sú to tradičné koláče od babičky, pre iných luxusné dezerty z cukrárne. Obľúbené sú aj rôzne druhy čokolád, sladkých tyčiniek a sušienok. A keďže sladké potešenie má toľko podôb, je z čoho vyberať. Ale je tu jedna sladká pochúťka, ktorá si získala srdcia mnohých – Nutella.

Nutella, ikonická oriešková pomazánka s čokoládovou príchuťou, je známa po celom svete. Tento lahodný krém vznikol v Taliansku a jeho originálna receptúra pozostáva z lieskových orieškov, kakaového prášku a mlieka. Nutella je populárna nielen medzi deťmi, ale aj dospelými, ktorí si radi doprajú kúsok sladkého rána alebo večernej maškrty. Svojou hladkou konzistenciou a neodolateľnou chuťou si získala milióny fanúšikov.

Okrem Nutelly existuje množstvo ďalších orieškových a čokoládových masiel, krémov a nátierok, ktoré sú veľmi obľúbené. Tieto produkty majú široké využitie v kuchyni – môžeme ich natierať na palacinky, chlieb či pečivo, alebo ich pridať do rôznych dezertov. Skvelé sú aj ako prísada do raw dezertov, ktoré sú čoraz populárnejšie. Môžeme nimi plniť koláče, napríklad aj nesmrteľné lístkové cesto, alebo ich jednoducho konzumovať lyžičkou priamo z pohára.

Ak patríte medzi milovníkov sladkých nátierok, určite by ste mali vyskúšať aj túto lahodnú alternatívu – kokosovú nutellu. Na jej prípravu vám postačia len dve ingrediencie – kokos a kvalitná biela čokoláda. Výsledok vás prekvapí svojou bohatou chuťou a krémovou konzistenciou, ktorá je ideálna na natieranie alebo ako prísada do dezertov.

Kokosová nutella je výborná na raňajky, keď si ju môžete natierať na čerstvý chlieb alebo toasty. Skvelo chutí aj ako poleva na palacinky alebo vafle. Možností je nespočetne veľa a vďaka jednoduchosti prípravy a výborným ingredienciám si túto nátierku zamilujete. Tak neváhajte a vyskúšajte túto delikatesu, ktorá poteší vaše chuťové poháriky a osladí vám deň.

Odporúčame: Nevieš už, čo s cuketou? Vyskúšaj túto cuketovo-mrkvovú roládu!

Ingrediencie na kokosovú nutellu:

  • 400 g strúhaného kokosu
  • 200 g bielej čokolády
  • kvalitný výkonný mixér

Ako pripraviť lahodnú kokosovú nutellu?

Ako prvé si pripravíme plech s papierom na pečenie a rozsypeme naň nastrúhaný kokos. Následne dáme do rúry rozohriatej na teplotu 180 °C a pečieme asi 10 minút. Vďaka takémuto krátkemu predpečeniu sa zintenzívni vôňa a chuť kokosu a jeho následné mixovanie pôjde o niečo jednoduchšie. 

Upečený kokos premiestnime do mixéra a mixujeme. Pozor, musí ísť o naozaj výkonný mixér, inak mixovaním nezískate potrebnú a požadovanú konzistenciu. Rozmixovaný kokos by mal byť prakticky hladký a úplne tekutý. Potom si rozpustíme bielu čokoládu vo vodnom kúpeli a ešte horúcu ju pridáme ku kokosu. Opäť premixujeme, aby sa zložky prepojili a vytvorili hladký krém. 

Výslednú kokosovú nutellu môžeme preložiť do menších nádobiek a uskladniť v chladničke. Necháme stuhnúť. Pred použitím je vhodné nutellu vyložiť z chladničky trošku skôr, aby sa tuhý krém trochu pustil. 

TIP: Kokos môžete nechať v rúre aj o pár minút dlhšie, vďaka čomu bude mať vaša nátierka zlatistú farbu. Ak obľubujete sladké nátierky a maslá, ktoré nemajú úplne hladkú konzistenciu, ale majú skôr istú štruktúru, tak kokos na začiatku nemixujte do úplne tekutej konzistencie, ale mixujte kratšie, aby v kréme zostali ešte hrudky. 

Zdroj úvodnej fotky: instagram.com/zdravesdencou

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE