Máte už nejaký nápad na víkendové maškrtenie? Ak nie pripravili sme pre vás tento recept vegánsky na zdravý, vegan čerešňový recept dezert, do ktorého ide málo ingrediencii a zvládne ho každý. Potrebujete naň iba mixér, ingrediencie, lásku a chuť do práce! Dokážete ho pripraviť ráno a to približne za hodinku a kým príde poobedná návšteva bude dezert perfektne stuhnutý a pripravený na podávanie. Sme si istí, že tento zdravý dezert a raw koláč, ktorý patrí medzi vegan jedlá, si zamilujete!
Nepečený vegan čerešňový dezert s kešu orieškami
Máte už nejaký nápad na víkendové maškrtenie? Ak nie, pripravili sme pre vás tento recept na zdravý raw a zároveň vegánsky dezert, do ktorého ide málo ingrediencií a zvládne ho každý. Potrebujete naň iba mixér, ingrediencie, lásku a chuť do práce! Dokážete ho pripraviť ráno, a to približne za hodinku. No a kým príde poobedná návšteva, bude dezert perfektne stuhnutý a pripravený na podávanie.
Odporúčame: RECEPT: Vegánska omeleta bez vajíčka - chutí takmer ako pravá!
Nepečený dezert s čerešňami - ingrediencie na zdravý raw dezert bez lepku
Na korpus nepečený zákusok:
- ¼ šálky pekanových orechov
- 3 medjool datle (sušené, ale nie celkom), namočené aspoň 4 – 6 hodín
- štipka soli
Raw kešu krém - ingrediencie na plnku:
- 1 ¼ šálky kešu orieškov namočených aspoň 6 hodín (kešu orechy)
- ¼ šálky medu
- štipka soli
- 2 čl kokosového tuku (prípadne aj kokosové mlieko)
- 1 čl vody (môžete použiť tú, v ktorej sa namáčali datle)
- 1½ šálky čerešní
- rozpustená horká čokoláda
Recept nepečený vegan dezert - postup prípravy
Najprv si namočíte datle a kešu oriešky. Po cca 6 hodinách ich zlejete a prichystáte si korpus. Do mixéra dáte všetky ingrediencie a mixujete, kým nevznikne lepkavá, ale chutná hmota. Tú rovnomerne natlačíte do 5 až 6 pohárikov alebo mištičiek. Do toho istého mixéra si vložíte všetky ingrediencie na plnku, teda okrem čerešní. Plnku z kešu orieškov mixujete, až kým nebudete mať jemnú hmotu, ktorú tiež rovnomerne rozdelíte do mištičiek. Do umytého mixéra dáte všetky čerešne. Pozor, nemixujte dlho, pretože tam stále chceme mať kúsky čerešní. Čerešňovú zmes dáte na vrch a do chladničky aspoň na hodinku. Po schladení si rozpustíte čokoládu a vytvoríte z nej krehkú vrchnú vrstvu dezertu. V chladničke tento dezert vydrží približne 2 – 3 dni, ale u nás v redakcii sa po ňom len tak zaprášilo. Dobrú chuť!
Aktualizované na 06.06.2024
Aktualizovaný článok: 06.06.2024