Príprava tých najlepších bublanín bola kedysi výsostnou záležitosťou našich babičiek. Tie ich vedeli pripraviť s toľkou láskou, že ich chuť bola famózna. Samozrejme, nie je všetko len o láske, aj keď láska ide cez žalúdok. Ale aj o ingredienciách a správnom postupe, ktorý zvolíte. Preto dnes bublaninu dokáže upiecť aj začínajúca gazdinka.
My sme tentokrát klasický recept na čerešňovú bublaninu trošku ozvláštnili a pridali sme do nej tvaroh. Áno, čítate správne – tvaroh, ktorý dodal bublanine inú znamenitú chuť, ktorú ocení hádam každý. Tak pripravujte ingrediencie, zapnite rúru a poďte piecť spolu s nami!
Na bublaninu budete potrebovať:
- 1 tvaroh (hrudkovitý)
- 2 vajcia
- 200 g práškového cukru
- 1 dcl oleja
- 1,5 dcl mlieka
- 250 g polohrubej múky
- ½ prášku do pečiva
- štipku sódy bikarbóny
Príprava bublaniny vám nezaberie viac ako 20 minút. Stačí si len vziať misku, mixér a pripraviť potrebné ingrediencie. V prvom rade si teda vymiešame vajíčka (neoddeľujeme ich) s cukrom, olejom a mliekom. Následne pridáme múku, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Všetko poriadne vymiešame.
Medzitým si pripravíme plech, ktorý vymastíme a vysypeme múkou. Na plech vylejeme pripravené cesto, ktoré posypeme tvarohom. Na vrch poukladáme umyté, očistené a odkôstkované čerešne, poprípade ovocie podľa vlastnej chuti. Čerešne jemne vtlačíme do cesta a dáme piecť.
Pečieme pri teplote 180 °C po dobu 30 minút. Bublaninu necháme vychladnúť a podávame so šľahačkou, zmrzlinou alebo len posypanú práškovým cukrom.
Máte aj vy svoj obľúbený recept, ktorý si pripravujete celé leto? Poprípade poznáte iný recept na bublaninu, ktorý je niečím výnimočný a ktorý by sme mali vyskúšať? Dajte nám vedieť dole v komentári!