Recept na škoricové rollo z lístkového cesta

Máte aj vy radi krehké lístkové cesto? Ak áno, máme pre vás inšpiráciu na skvelý recept. Poznáte to výborné sladké škoricové pečivo z obchodov nazvané rollo? My vám dnes ukážeme, ako si ho jednoducho pripraviť doma za pár minút. Prečo práve rollo? Dôvod je jednoduchý. Cesto pokrájané na tenké pásiky natreté škoricovou plnkou zrolujete a dáte piecť. 

Môže teda pripomínať aj croissant, ale nie je až tak navrstvené. Keďže ide o veľmi jednoduchý a rýchly recept, použijeme lístkové cesto. Môžete pokojne použiť vopred rozvaľkané, ale pokiaľ máte cesto v kocke, nevyvaľkajte ho príliš na tenko. Tento krát ho potrebujeme trošku hrubšie. 

Počítajte tiež s tým, že maslo bude počas pečenia vytekať, preto vás od umývania plechu nezachráni ani papier na pečenie. Ak sa pravidelne zásobujete lístkovým cestom pre prípad núdze alebo nečakanej návštevy, toto je ideálny recept, ktorý môžete pri najbližšej príležitosti vyskúšať. Čo poviete na tento recept na škoricové rollo? AK milujete škoricové koláče, toto musíte skúsiť!

Na škoricové rollo budeme potrebovať:

  • 1 lístkové cesto
  • 1 škoricový cukor
  • mletá škorica 2 ČL
  • 3 PL kryštálového cukru (môže byť hnedý cukor)
  • 40 g masla
  • žĺtok na potretie

Ako pripraviť tieto škoricové slimáčiky:

1. Maslo nakrájame na malé kúsky a necháme ho v teple zmäknúť, aby sa z neho dala vymiešať pasta. V časovej tiesni nám môže pomôcť mikrovlnka, kde ho len na pár sekúnd necháme ohriať a bude ihneď krémové.

Odporúčame prečítať: Fašiangové recepty: Tradičné smažené božie milosti

Príprava škoricovej náplne na škoricové rollo

Zdroj: Barbora Vizváryová

2. Do zmäknutého masla pridáme všetky sypké suroviny – škoricu, škoricový cukor a kryštálový cukor. Všetko spolu dobre premiešame, aby vznikla dobre roztierateľná škoricová plnka.

Odporúčame prečítať: Netradičná štrúdľa z dusených jabĺk

Príprava škoricového rollo

Zdroj: Barbora Vizváryová

3. Cesto pokrájame radielkom na malé trojuholníčky a celé ho potrieme škoricovou pastou. Potom každý kúsok cesta zamotávame smerom od širšieho konca k špicu, aby sme vytvorili akoby croissant.

Odporúčame prečítať: Jednoduché a rýchle kokosové pusinky

Príprava škoricového rollo z lístkového cesta

Zdroj: Barbora Vizváryová

4. Rožteky dáme na plech vystlaný papierom, potrieme rozšľahaným vajíčkom (iba žĺtkom) s troškou mlieka. Rolovane lístkové cesto dáme piecť na 170 °C asi 10-15 minút. Aby rožteky pekne narástli, môžeme v rúre zapnúť aj fúkanie, ale nie na celú dobu pečenia, lebo by sa mohlo stať, že sa celé rollo rozvinie.

Rýchle a lahodné škoricové rollo je hotové. Chutné škoricové rolády sú ku kávičke ideálne, ak práve nemáte veľa času na zložité vypekanie. Pred podávaním môžete ešte zvoliť práškový cukor a jemne tieto škoricové koláčiky posypať.

Odporúčame prečítať: Rýchle a lahodné mini croissanty

Recept na škoricové rollo z lístkového cesta

Zdroj: Barbora Vizváryová

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

10 komentárov

Alexandra Petriková

Alexandra Petriková

27.02.2017 07:32

Vyskúšam :)

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

27.02.2017 12:30

vyzerajú veľmi chutne, z lístkového cesta sa dá pripraviť šikovne aj slané aj sladké

Vaše meno:

Martina Begalova

Martina Begalova

27.02.2017 16:31

vyzera to strasne lakavo a kedze ranajky su zaklad tak hor sa do pecenia :)

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

27.02.2017 17:46

Mnam,vyzeraju jednoducho,vyskúšam.

Vaše meno:

tofica

tofica

27.02.2017 17:49

Milujem škoricu.. Mňaaaamka.. Dakujem za super recept, a rýchly recept.. ;-)

Vaše meno:

Iveta Moravčíková

Iveta Moravčíková

27.02.2017 20:06

toto určite spravím

Vaše meno:

Soňa Kelemenová

Soňa Kelemenová

03.03.2017 07:50

vyskúšané.... odporúčam každému, hlavne tomu kto má rád škoricu... zjedli sa do jedného

Vaše meno:

Ľubica Križanová

Ľubica Križanová

06.03.2017 18:32

Vyzerajú chrumkavo a veľmi chutne :-)

Vaše meno:

Mária Frnová

Mária Frnová

07.03.2017 06:43

Rýchle a výborné...na spestrenie sa môžu striedať plnky, mak, orechy,nutela atď.

Vaše meno:

Erika Podskubová

Erika Podskubová

11.12.2017 17:09

mám rada všetko so škoricou aj klasické kysnuté škoricové slimáky,mňam

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.