Sladké zemiaky sa stávajú čoraz viac obľúbenejšou prílohou k rôznym jedlám. Hodia sa k mäsu, rybám, syrom a výnimkou nie sú ani zeleninové šaláty. Prípravou sa podobajú klasickým zemiakom, ale svojím obsahom vitamínov a minerálov sú pre naše telo prospešnejšie. Ak hľadáte zaujímavý tip na rýchle chuťovky alebo vás lákajú recepty zo sladkých zemiakov, vyskúšajte si pripraviť opekané batáty so salámou.
Ingrediencie:
- plátky Flamenco salámy Mecom
- 2 stredne veľké sladké zemiaky (batáty)
- 1 zrelé avokádo
- 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
- 1 strúčik cesnaku
- 50 g cottage syra
- klíčky mungo fazule
- olivový olej
- mleté čierne korenie
- soľ
Odporúčame prečítať: Recept: Syrovo-šunkové guľky
Odporúčame prečítať: Recept: Šunkové slimáky
Príprava:
Sladké zemiaky umyjeme v studenej vode a nakrájame na hrubšie plátky. V miske zmiešame soľ s korením, pretlačeným cesnakom a olivovým olejom. V tejto zmesi postupne obalíme všetky kúsky zemiakov. Tie potom preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre približne 15 minút pri teplote 200 stupňov.
Medzitým očistíme avokádo a roztlačíme ho vidličkou. Pridáme šťavu z citróna, cottage syr a dobre premiešame. Keď sú zemiaky opečené, natrieme na ne vrstvu avokádového krému, pridáme plátky salámy a dozdobíme klíčkami.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Recept: Vianočná hríbová polievka
Odporúčame prečítať: Recept: Cibuľový koláč so šunkou
Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová