Najlepšia zemiaková kaša s mascarpone: Inú už robiť nebudeš!

Človek by si povedal, že zemiaková kaša aj zemiakovou kašou zostane. Nie je to však pravidlo. Aj celkom obyčajná zemiaková kaša, ktorú väčšinou pripravujeme zo zemiakov, mlieka, masla a prípadne šľahačkovej smotany, sa dá pozdvihnúť na inú, oveľa lepšiu úroveň. A to pridaním tajnej ingrediencie a použitím správnej techniky. Najlepšia zemiaková kaša s mascarpone vás určite nenechá chladnými!

Správna technika ako kľúč k dokonalosti

Aj vy na prípravu zemiakovej kaše používate vždy celkom obyčajné ručné pučidlo? Určite to nie je zlé, no aj preto je vaša zemiaková kaša taká obyčajná. Kuchári však odporúčajú inú, vylepšenú techniku. Na potlačenie zemiakov použite lis, ktorý používate keď chcete zemiaky prelisovať ako prísadu do zemiakového cesta. Zemiaky tak budú dokonale nadýchané.

Ak takýto lis nemáte, na polovicu uvarených zemiakov použite nadstavec mixéra na šľahanie a ostatok popučte pučidlom. Zmiešajte a privítajte dokonalú konzistenciu zemiakovej kaše. Spomínané mascarpone je už len pomyselnou čerešničkou na torte. Kaši dodá krémovosť a nesmierne jemnú konzistenciu, o akej sa vám ani nesnívalo.

Bude sa ti páčiť: Punčové guľky obalené v kokose: Pozor, neopi sa z nich!

dokonalá zemiaková kaša

Zdroj: Shutterstock®

Recept na zemiakovú kašu s mascarpone

Na zemiakovú kaša s mascarpone si pripravte tieto ingrediencie:

  • 2 kg do mäkka uvarených zemiakov v osolenej vode
  • 250 ml mlieka
  • 125 ml šľahačkovej smotany
  • 6 lyžíc masla
  • 125 g mascarpone
  • posekanú pažítku

Postup prípravy:

  1. V hrnci si zohrejeme mlieko, šľahačku maslo a necelé dve lyžičky soli. Všetko zohrejeme, počkáme kým sa maslo úplne neroztopí a zmes udržiavame teplú.
  2. Uvarené zemiaky scedíme a vrátime ich do hrnca. Zohrievame ich, kým sa z nich nevyparí všetka tekutina.
  3. Začnite s prelisovávaním zemiakov cez lis alebo použite inú dostupnú alternatívu. Do zemiakov pridajte tretinu tekutiny, zapracujte ju a potom pridajte ďalšiu a poslednú tretinu. 
  4. Na záver postupne primiešajte mascarpone, kým sa úplne nevpracuje do kaše. Podávajte s posekanou pažítkou na vrchu.

Dobrú chuť!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

4 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

18.01.2021 05:34

Zaujímavý recept, ďakujem za tip!

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

18.01.2021 12:16

Zaujímavý recept ,mascarpone som ešte na prípravu zemiakovej kaše neskúšala.

Vaše meno:

Simona Káčerová

Simona Káčerová

20.01.2021 07:48

Hm,zaujimavy recept urcite vykusam.

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

27.02.2021 23:26

zaujímavý recept

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.