Pohánkové rizoto – zdravé a chutné jedlo pre deti

Pohánka je zdravá obilnina, ktorá je často obľúbená aj v našich končinách. Najčastejšie sa podáva ako príloha k mäsu, chutná je aj v šalátoch. Zaujímavá môže byť aj na sladký spôsob. My si ju dnes predstavíme vo forme zeleninového rizota pre našich najmenších. Zachutí nielen im, ale aj dospelým.

Tento obed je rýchly a aj zdravý. U nás doma je pohánkové rizoto mimoriadne obľúbené u všetkých členov rodiny, nevynímajúc našu malú dcérku. Ak vaše deti ale pohánku príliš v obľube nemajú, vyskúšajte výborné špenátové rizoto.

Recept je vhodný pre deti od 6 mesiacov, respektíve vtedy, keď je dieťa schopné konzumovať väčšie kúsky (zeleninu do rizota prispôsobíte podľa toho, čo máte zavedené).

Odporúčame: Lahodné banánové lievance – chutná dobrota nielen pre deti

rizoto

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Na prípravu pohánkového rizota budete potrebovať

  • ½ pohára premytej pohánky
  • Za hrsť zeleného hrášku
  • Za hrsť sladkej kukurice
  • 2 menšie mrkvy
  • Zopár ružičiek brokolice
  • Syr na postrúhanie rizota
rizoto so zeleninou

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Postup

Pohánku pred varením premyjeme pod vodou a vložíme do hrnca. Zalejeme ju dvojnásobkom vody a varíme. Necháme ju variť, pokým voda nezačne vrieť. Potom ju odstavíme, prikryjeme pokrievkou a takto necháme dovariť. Zvyšnú vodu pohánka vstrebe a naberie na objeme. Medzitým si pripravíme zeleninu do rizota. Môžeme ju uvariť vo vode, ak však preferujete zdravší variant prípravy zeleniny, vhodná je jej úprava na pare. Uvarenú pohánku a zeleninu následne poriadne premiešame a rizoto postrúhame syrom.

Pozri aj: Sladký obed pre deti: Jablkovo-škoricový ryžový nákyp

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

7 komentárov

Katarína Konečná

Katarína Konečná

24.03.2021 10:31

u nás doma bohužiaľ pohánka nechutí

Vaše meno:

Martina Begalova

Martina Begalova

24.03.2021 11:44

super, akurát dnes ju mám na obed spolu s varenou cviklou, stopkovým zelerom a feta syrom.

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

24.03.2021 17:47

to je ale "mňamka"

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

25.03.2021 00:22

Robievam si rizoto z pšeničného bulguru,kuskusu a určite vyskúšam aj pohánku.

Vaše meno:

Mária Reibergerová

Mária Reibergerová

25.03.2021 21:24

pohánka je dobrá aj na cievy

Vaše meno:

Natália Šugrová

Natália Šugrová

07.04.2021 12:19

Jednoduchý, chutný a rýchly recept. Takéto jedlá si rada beriem do práce :)

Vaše meno:

JAN KOMADA

JAN KOMADA

24.06.2021 12:58

Rizoto robievam no pohánkové som ešte nejedol

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.