Milujete fašírky, ale po tých mäsových a zeleninových to chce zmenu? V tom prípade dajte rozhodne šancu hubám, obzvlášť, ak ste si ich poctivo a vlastnoručne samy nazbierali v lese. Avšak, či už z nazbieraných, zamrazených alebo kúpených húb, tieto fašírky budú skvelou voľbou na vynikajúci obed pre celú rodinu. Recept na hubové fašírky, ktorý vám prinášame, jednoducho musíte vyskúšať!
Na prípravu hubových fašírok budete potrebovať:
- 400 g čerstvých húb
- 2 vajíčka
- 2 rožky
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 dcl mlieka
- soľ, petržlenovú vňať a mleté čierne korenie
- strúhanku a olej
Odporúčame: Chuť Chorvátska u teba doma: Toto je najlepší recept na ajvar!
Postup prípravy:
Cibuľu si nakrájajte nadrobno a opečte na panvici. Po chvíľke pridajte nadrobno nakrájané huby, ktoré tiež najprv opečte a potom nechajte dusiť do vyparenia tekutiny. Medzitým si do misky natrhajte na drobné kúsky rožky a zalejte ich mliekom. Keď sa huby dodusia, rožky vyžmýkajte z mlieka a spojte v mise s hubami. K zmesi pridajte vajíčka, pretlačený cesnak, soľ, za lyžicu nasekanej petržlenovej vňate a mleté čierne korenie.
Premiešajte a napokon prisypte strúhanku podľa potreby tak, aby bolo možné zo zmesi formovať fašírky. Keď sú fašírky vyformované, ešte ich jemne obaľte v strúhanke a vyprážajte na rozohriatom oleji z oboch strán.
Niekoľko tipov na záver
- TIP 1: Ak ste majoránové typy, do fašírkovej zmesi si pridajte aj štipku rozmrveného majoránu.
- TIP 2: Ak pre vás fašírka bez mäsa nie je fašírka, no napriek tomu vás láka príprava hubového variantu, spravte kompromis a zmiešajte 2/3 mletého mäsa a 1/3 podusených húb.
- TIP 3: Ak nie ste práve zástankyňami vyprážania, pokojne si pripravenú zmes (bez strúhanky) vylejte na vymastený plech a upečte. Či už vyprážané alebo upečené, nech vám naše hubové fašírky chutia! :-)
Inšpiruj sa: Vieš, ako uchovať liečivú silu byliniek čo najlepšie? My áno!