Uvažujete, čo pripraviť rodine na obed či večeru, ale nebaví vás vyvárať stále to isté dokola? Tak potom ste na správnom mieste, pretože máme pre vás vynikajúcu inšpiráciu. Recept na tvarohové palacinky s hubami je nielenže rýchly a jednoduchý na prípravu, ale aj naozaj chutný. Poďte si ho pripraviť spolu s nami!
Zaujme ťa: Chce to zmenu? Vyskúšaj tento recept na krémovú polievku s pórom!
Máte radi tvaroh a ešte radšej huby? A v jedlách, ktoré pripravujete, nesmú chýbať ani čerstvé bylinky? Výborne! V našom dnešnom recepte to totiž nájdete všetko. A ak si k tomuto jedlu doprajete aj pohár dobrého bieleho vínka, pozitívny gastro zážitok je zaručený.
Na prípravu palaciniek budete potrebovať (2 porcie):
- 120 g tvarohu (alebo 60 g tvarohu a 60 g Nivy)
- 100 g čerstvých húb (hríbov alebo šampiňónov)
- 125 ml mlieka
- 3 PL hladkej múky
- vajíčko
- mladú cibuľku
- čerstvú šalviu
- vetvičku tymianu
- petržlenovú vňať
- štipku soli a mletého čierneho korenia
- olej
Postup prípravy:
Palacinkové cesto si pripravte zmiešaním vajíčka a mlieka, potom pridajte múku a štipku soli. Všetko spolu dôkladne premiešajte a nechajte postáť približne dvadsať minút. Na panvici si ohrejte olej a upečte palacinky. Tie budete následne plniť zmesou z podusenej, nadrobno nakrájanej mladej cibuľky, ktorá sa dusila spolu s na plátky nakrájanými hubami, šalviou, tymianom, štipkou soli a mletého čierneho korenia. Keď je zmes udusená domäkka, šalviu a vetvičku tymianu z nej vyberte a naopak, primiešajte tvaroh (alebo tvaroh a nahrubo nastrúhanú Nivu). Palacinky naplňte zmesou, zrolujte alebo poskladajte na trojuholníčky, dozdobte petržlenovou vňaťou a už si len užívajte chutný pokrm. :-) Dobrú chuť!